arkdaşlar photoshop ta yapıcağım işi hazırlıyorm ölçüleri giriyorum ve bastığımda eninden yada boyundan kısalmalar oluyor en az 10-20cm kısalıyor acaba nerde hata yapıyo olabilirm:worried:
10-20 cm kayıp çok fazla gerçekten... sorunu daha ayrıntılı açıklar mısın? mesela; boyutları cm ya da mm olarak mı belirliyosun yoksa pixel olarak mı? dpi'yı ne kadar veriyosun?... baskıyı hangi ortamda ve hangi boyutta almaya çalışıyosun?
sizde daha 3 günlük üyesiniz ve mesaj sayınız 10 dan az... Photoshopta çok şeyi bildiğimizi sanırız, ama bir an gelir birşey öğreniriz... Halbuki daha hiç birşey bilmiyoruzdur... Lütfen eleştirme arkadaşı...Uygun düşmez...
olay şu; herşeyi bildiğini sanırsın , bir an gelir en ufacık şeyi bilemezsin... turanjs'ın dpi bilmemezliğe vurduğunu sanmıyorum, eğer bilmiyorsa da öğrenir bir zaman sonra... skyfox , Dalga geçmiş gibi bir mesaj yazmışsın.. Mesajından hoşlanmadım..
olay şu; herşeyi bildiğini sanırsın , bir an gelir en ufacık şeyi bilemezsin... turanjs'ın dpi bilmemezliğe vurduğunu sanmıyorum, eğer bilmiyorsa da öğrenir bir zaman sonra... skyfox , Dalga geçmiş gibi bir mesaj yazmışsın.. Mesajından hoşlanmadım..
Adam kornaya basmayı biliyorsa ehliyeti, hatta altına arabayı da verelim.. Hatta hatta arkasına da "En iyi 'Şöfer'", "En hızlı 'Şöfer'", "En çabuk giden".. gibi yazılar da yazsın..
Ve hatta bunu bir okul servisine şoför yapalım.. Zamanla öğrenir nasılsa..
Diyo'sun yani... Tevazuya gerek yok öyle mi?
(Bkz. Ehliyet = Ehil olmak)
Lütfen daha fazla uzatıp, kişiselleştirmeyin.
(Bkz.2 "Söylesem faydası yok, sussam gönül razı değil.")
hocam, boyutlandırma sorunun ile ilgili kısaca şunu söyleyeyim:
photoshop'ta yeni belge açarken basılacak malzemenin boyutları cm ya da mm cinsinden tam olarak, hatta crop payı bırakmak için en az 5mm fazla verilmeli... dpi(dot per inch) de 300 olarak belirlenirse baskı da sorun çıkmaz sanıyorum...
ancak ilk mesajımda dediğim gibi gerekli ayrıntıları vermemişsin... baskı kağıda mı yoksa bez afişemi basılıyor mesela... aslında boyulandırma sorununun nedeni başka da olabilir... bunu ben buradan tam olarak kestiremiyorum açıkçası...
hocam, boyutlandırma sorunun ile ilgili kısaca şunu söyleyeyim:
photoshop'ta yeni belge açarken basılacak malzemenin boyutları cm ya da mm cinsinden tam olarak, hatta crop payı bırakmak için en az 5mm fazla verilmeli... dpi(dot per inch) de 300 olarak belirlenirse baskı da sorun çıkmaz sanıyorum...
ancak ilk mesajımda dediğim gibi gerekli ayrıntıları vermemişsin... baskı kağıda mı yoksa bez afişemi basılıyor mesela... aslında boyulandırma sorununun nedeni başka da olabilir... bunu ben buradan tam olarak kestiremiyorum açıkçası...