Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Broşür Tasarımı Hakkında yardım

n0time

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar selam...
broşür tasarımıyla alakalı her yere girdim sitede ama hiç photoshopta broşür nasıl tasarlanır a4 kağıdı ikiye nasıl böleceğiz şeklinde resimli bir anlatım göremedim.
benim a4 kağıdı 2ye bölünmüş şekilde broşü hazırlamam istendi. ama ben bu bölünmenin nasıl olacağını veya ayarlamanın nasıl olacağı hakkında en ufak bir fikir sahibi değilim.
ölçüleri nasıl vereceğim ayarlamayı da nereden yapabileceğimi bilmiyorum
Bu konuyla ilgili Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. yada bilgi edinebileceğim bir site varsa yönlendirirseniz de çok sevinirim. bir çok hazır kırımlı broşür örneği var ama nasıl yapılacağını anlatan ne video ne de resimli bir ders bulabildim internette.
İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
canım arkadaşım;
Sen grafiker misin ? Bilg. teknikeri mi?

n0time

🌱Yeni Üye🌱
yo ben grafiker değilim. ama kursa gidiyorum photoshop öğrenmek için, yeni de başladık ama broşür çalışmasını sadece a4 kağıtta yapıpta ödev olarakta kırımlı bişi isteyince ben de örnek arıyorum nasıl yapabilrim diye yoksa teknikerim grafik tasarımcısı değil

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Yardım konusunda biz her zaman varız.

Öncelikle A4 çalışma hazırlaman istenmiş ve sen bize nasıl olacagını soruyorsun değilmi ?
İŞ konusunda ve müşterinin senden istediklerini ne kadar net yazarsan okadar net cevaplar alırsın...

n0time

🌱Yeni Üye🌱
müşteri istemiyor ki bunu kursa yazıldım öğretmen istiyor. o konuma gelmem için sanıyorum daha 1 fırın ekmem yemem lazım :)
bana lazım olan sadece bir broşür tasarım örneği oda a4 kağıdın ikiye bölünmüş şeklini nasıl yapıcağımı ölçülendireceğimi bilmiyor olmam
burda photoshopta resimli hazırlanmış bir örnek bulamadım hepsi hazır genelde bende nasıl yapıldığını anlatan bi resimli anlatım veya video tarzı anlatım arıyorum

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
sonradan fark ettim canım pardon =) ama bunuda bilmende fayda var =)
Şu nedenle bulamamış olabilirsin. Tabiki sadece photoshop kullandıgın için o programda yapmak istiyorsun ama biz genelde tasarımlar için vektörel programlar kullanırız. Corel, freehand gibi...
İLk önce photoshopda 148x210 mm ölçülerinde sayfa açmalı ve bu sayfada (tasarımın ön kapağı olarak düşünerek) çalışmanı hazırlamalısın.

n0time

🌱Yeni Üye🌱
tamam açtım sayfayı ama ben 2ye bölücem ya hepsini tek sayfada mı yapıyorum yoksa siz ön kapak demişsiniz ya açtığım sayfanın tamamına mı uygulamam gerekiyor aslında meak ettiğim de bu yani cetvelle mi ayarlıyorum bir sayfada ölçüleri yoksa teker teker mi 4 sayfa yapmam gerekiyor sizin verdiğiniz ölçülerde

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
canım bu senin tasarımına bağlı şimdi önüne bir A4 koy ve onu ikiye kıvır yatay olarak.
DIşta kalan kısımda kırdıgın sayfanın sağ tarafı senin ön sayfan, sol tarafı en arka sayfan.
İçini çevirdiğinde sol taraf 1. sayfan, sağ taraf 2. sayfan olur. üzerlerine numaralandırma yaparsan daha net anlarsın.

Çalışmaya gelince ayrı ayrı çalışman düzenleme yapmak istediğinde avantajına olur.
Yani bu dediğim ön sayfayı ayrı, arka sayfayı ayrı çalış...
Ön sayfanın ölçüsü 148x210 mm olur. eğer senden A4ün yarısı istenmişse bu ölçü standarttır. 148x210mm ön ve 148x210mm arka çalışmanı ayarlarsın. sonra bunlar birleştiğinde ön arka yan yana gelir ve A4 boyutundaki çalışman elinde olur...

n0time

🌱Yeni Üye🌱
tamam anladım şimdi. çok teşekkür ederim açıklamalarınız için.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Neden ısararla Photoshop onu anlayamıyorum.
Tasarımların hazırlanmasında vektörel tabanlı programlar kullanılır.
Eğer hocanız sizden bunu Photoshop da yapmanız istediyse ben o hocanın yeterliliğinden şüphe ederim.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
rica ederim canım.

Bende söyledim fakat arkadaşta haklı. Tek bir programı biliyorken birşeyler yapmak istemiş. Başka bir program öğrenene kadar en azından tasarımını geliştirsin bakalım :) ...

n0time

🌱Yeni Üye🌱
ben photoshop kursuna gidiyorum da o yüzden başka bi nedeni yok :) yani öğrettiği programda hazırlamamızı istiyor doğal olarak nacizane fikrim

1965seyfo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yanılmıyorsam Sen Bunu Öğrenmek İstiyorsun

adszkopya.jpg