Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bursada Grafik Tasarım

darKGuitarisT

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar.Ben Bursada ikamet etmekteyim . Asıl mesleğim yönetmenlik fakat bu işi Bursada (medya sektörü olarak ) yürütemeyeceğimi anladım. Bu aralar sık sık iş arıyorum ve sürekli grafiker , web tasarım tarzı eleman aranıyor ilanları görüyorum. Yıllardır bilgisayarla haşırneşirim fakat hiçbir grafik programını bilmiyorum.Öğrenmek istedim araştırdım birkaç kurstan fikir edindim 4-5 bin ile 8-10 bin tl arası bir rakam söylediler.( 8-10 bin tl arasını çok övülen bilgeadam'dan aldım) . Şimdi ben daha yeni üniversiteden mezun oldum.Ailemden bir ekonomik desteğim yok.Yani benim bu rakamları verebilmem için ufak çapta bir soygun yapmam gerek Dikkatimi çekti birçok yetkili Bursadan.Siz arkadaşlarım abilerimden bana bu konuda yol göstermelerini rica ediyorum. Ben bu grafik - web tasarım işini nasıl öğrenebilirim? Ne yapmalıyım ?

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Mesleğin yönetmenlikse bi ajansa girip başlayabilirsin. Orada grafiker arakadaşlardan yardım isteyebilir. Daha sonra yardımcı grafiker olursun. Hem Kendi işini yapmış olur, hemde bu işi öğrenebilirsin. Allah yardımcın olsun...

darKGuitarisT

🌱Yeni Üye🌱
Mesleğin yönetmenlikse bi ajansa girip başlayabilirsin. Orada grafiker arakadaşlardan yardım isteyebilir. Daha sonra yardımcı grafiker olursun. Hem Kendi işini yapmış olur, hemde bu işi öğrenebilirsin. Allah yardımcın olsun...

Teşekkür ederim öncelikle cevap yazdığın için fakat reklam ajanslarıda Bursada kan ağlıyor. Geçenlerde Bursa reklam ajansları derneğinde gördüğüm tüm reklam şirketlerine mail attım 1 tane bile dönen olmadı. Ayrıca reklam ajans sahibi tanıdık var oda sektörün ölü olduğunu söylüyor

O kadar Bursadan yetkili profesyonel yada amatör birçok grafiker arkadaş var bu sitede üye olarak hiç birinizin mi bir fikri yok ? Yoksa kendinize yarışacak rakip mi çıkarmak istemiyorsunuz ortaya :) Sağolsun baranbeyy abim ta Antalyadan yazmış ama gel görelimki Bursadan olan arkadaşlardan (Özellikle bulunan yöneticilerden) kimsenin bir önerisi yada fikri yok sanırım. Yinede teşekkür ederim tabiki :)

Sanırım ilgili kişiler tarafından kaale alınmam için paralı üyelik almam gerekiyor. :)

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Lütfen forum kurallarını okuyunuz. Ard arda mesaj yazmak flood olarak algılanır ve bu kurallara aykırıdır.

Aşağıda yazdıklarımı bu meslekte bir yerlere gelebilmiş birşeylere sahip olan profesyonel bir arkadaşınızdan duyuyormuş gibi okursanız beni yanlış anlamazsınız...

Demişsinizki ben bu mesleği öğrenmek istiyorum ama piyasa kan ağlıyor. Siz öğrenmek istiyorsanız piyasanın kan ağlamasını boşverin.

Nereden başlamalısınız ? Örnek veriyorum ben bu işlere başlayalı 15 yıl gibi bir süreç geçti, 15 yıl öncesinde böyle büyük böyle güzel böyle her sorulana cevap alınan bir site yoktu mesela. Sitemizden başlayabilirsiniz alt yapınızı geliştirmenize çok büyük yardımcı olacaktır. Daha sonra buradan öğrendiğiniz bilgilerle mutlaka iyi yada kötü bir ajans a girebilirsiniz. ( Bu şekilde yapıp 10 larca iş bulan kişi tanıyorum bu siteden)... Ve kendinizi her geçen gün geliştirebilir bir kaç yıl sonrada uzmanlığa adım atarak bir kaç yıl sonrada hala gelişim devam ediyorsa profesyonelliğe adım atabilirsiniz...

Bakın ben size bu meslekte buralara nasıl geldiğimden bahsedeyim kısa ve net bir şekilde...

Ben bu mesleğe başladığımda yukarıda bahsettiğim gibi böyle siteler yoktu. Olan tüm çoğu siteler ingilizce içerikliydi ve ben çok iyi bilirim elimde sözlük anlamadığım yerleri tek tek tercüme ederek, örnekler yaparak çalışarak öğrendim... Sizler çok daha hızlı öğrenmelisiniz çünkü artık internet çok gelişti ve kocaman bir kütüphane görevi olan grafikerler.net te elinizin altında. Ve bizlerde buradayız.

Ancak siz bu düşüncelerden ilk önce kurtulmalısınız, piyasanın nasıl olup olmadığını düşünmeyiniz. Çünkü hiç bir bilgisi olmayan bir kişiye sizinde hak vereceğiniz gibi iş verenler büyük paralar maaşlar veremezler. Bu sebepten dolayı piyasanın nasıl olduğunu pek önemsemeyin...

Asla unutmayın, Grafik tasarım ve görsel sanatlarla alakalı olan her bir iş kolu için uzun yıllarca çalışarak bol bol tecrübeler yaşamalısınızki bu meslekte bir yere gelebilesiniz. Öyle bir vinç operatörü gibi yada başka her hangi bir meslek gibi 3-4 ay bir kursa giderek veya 1-2 yıl bir yerde çalışarak bu meslekte bir yere gelinmez, eğer gerçekten bir yerlere gelmek istiyorsanız en aşağı 7 senenizi unutun hiç birşeye kulak asmayın ve sürekli kendinizi geliştirerek araştırmacı ruhunuz ile yeni şeyler öğrenmeye bakın. Aksi halde tabiki bir ajans a yada bir reklam şirketine girebilirsiniz ancak ne kadar verimli olursunuz orası tartışılır...

Saygılarımla...

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
ismini verdiğiniz 8-10 bin liralık yerde eğitim aldım (3D ve Web), o kadar da övülesi tarafı yok, parama yazık oldu yada dolandırıldım diyebilirim... ve 8-10 bin lirayı sadece grafike mi istediler 2 yıllık programamı?

İmkanınız var ise , eğitimi aldınığınız bölüme dair kendi işinizi kurmanızı öneririm.
yada patronların sıkça kullandığı iki cümle; " sen zaten herşeyi bizim arşivden hazır kullanıyosun" , " bunu yapmak zaten çok kolay, bizim komşunun oğluda yapıyo, ama onun okulu var diye seni işe aldım" duymaktan gına gelebilir.

Size hayatta kolay gelsin

darKGuitarisT

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle flood sorunu için kusura bakmayın. Asıl mesleğim yönetmenlik olduğu için Bursada sağolsun olay tv burnundan kıl aldırmıyor. Geçim olayı imkansıza yakın diyebilirim. Bilgisayarlar yıllardır haşır neşirim ama geriye dönüp baktığımda hep boş şeylere kafa yorduğumu gördüm. Bu geçirdiğim zamanı tasarım öğrenmeye harcasaydım eminimki şuan çok iyi bir yerde bulunuyor olurdum. Ama işte bazı şeyler yaşanılmadan bilinmiyor ne yazıkki. 2 yıllık program sanırım Kariyer Programı oluyor onun için 20.000 tl 'ye yakın para istediler :) Sadece grafik programı 300 saatlik 6.500 tl falandı yanlış hatırlamıyorsam.Bana dedikleri şuydu 48 ay taksite bölelim kursumuz 4.5 ay sürüyor zaten 4.5 ay sonucunda zaten bir iş yapıcak seviyeye geleceksiniz ilk 5 ay dişinizi sıkar kurs bitiminde bir yere işe girer işten aldığınız maaş işe geri kalan 43 ayın taksitini ödersiniz gibi birşey dendi. Şimdi piyasanın kan ağlamasından kastım şuydu ben bu kursa giderim ilk 5 ay sıkarım kendimi çalışır çabalar herşeyi kapmaya çalışırım ama ben bu kurs bitiminden sonra (5 ay sonunda ) bilgeadam'ın dediği gibi bir iş yapabilecek düzeye gelebilir miyim? Yada diyelimki kapabileceğim birçok şeyi kaptım iş bulabilir miyim ? Onlara sorduğumda sizi öneririz ama iş bulma garantisi veremiyoruz dediler. Şimdi eğer ben bu kursu bitirip iş bulamazsam geriye kalan 43 aylık taksitleri asla ödeyemem işin açıkçası :) Hani bana deselerki kardeşim biz elimizden geleni yapıcaz sende çalış çabala kap herşeyi kurs bitince bir işe garanti girersin o zaman arkama bakmadan giricem ama iş bulabileceğimin garantisini veremiyorlar. Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok biliyorum fakat 7 bin tl bir kurs ücreti verince insan biraz net sonuçlar görmek istiyor.