Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

süpertürk

🌱Yeni Üye🌱
ismaillogops2.jpg

bir arakadaşımın ricasıyla yaptığım basit bir çalışma
arkadaşlar daha yolun başındayım acımasız yorumlar yapmayın olurmu:angel:

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️

Diyelim çalışmanız hakkında "acımasızlık" (sizin deyiminizle) oranı çok düşük yorumlar geldi.Peki ya sonrası?
Artık içiniz rahat.Çünkü çalışmanız herkes tarafından başarılı görüldü ya da çalışmanızda yaptığınız hatalar size söylenmediği için (bunun adı acımasızlık değil!) siz çalışmanızı "başarılı" sandınız.Evet, grafiker-tasarımcı olma yolunda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz...!
Lütfen tepkimi yanlış algılamayın.Bu şekilde gelişen durumlar karşısında bunun size hiçbir fayda getirmeyeceğinin altını çizmek için lafı bu denli uzun tutuyorum.

Forumda sıkça dile getirilen bu gibi düşüncelerin, isteklerin (lütfen acımasız eleştiri yapmayın, daha yeniyim, olumlu yorumlara açığım, olumsuz yorum yapacaklar bir şey yazmasın vs. vs.) başta çalışmaya sonrasında ki daha önemli olan çalışmanın sahibine, uzun bir süreç olan grafikerlik eğitimine, hayal gücüne, yeteneğine, bu konudaki kişisel gelişimine büyük ölçüde zarar vereceği aşikar.
Gözden kaçırılan en önemli nokta burası sanırım.
Çalışmanız hakkında söylenilen herşey (üslup sert olabilir) çalışmaya her ölçüde katkısı olabilir.Yeter ki siz doğru şekilde istifade edebilin.

Söylediklerimin sadece şahsınızla, çalışmanızla ilgili olmadığının altını tekrar çizerek küçük bir tavsiye de bulunmak istiyorum.Forumda "logo" kavramının ne olduğu hakkında sayısız çalışma, döküman, bilgi ve en önemlisi tecrübe mevcut.Biraz araştırma yaparsanız inanın ilerleme yolunda birçok şey öğrenebilirsiniz.
Kolay gelsin, saygılar.

süpertürk

🌱Yeni Üye🌱
aslı siz beni yanlış anladınız. olumsuz yorımlara açığım yorumunuz için teşekkürler

bestwolf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tek kelimeyle böyle bir konu açılmamış gibi görüorm bence iiice yol katetmeniz gerekioyor....

djmatrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
ismaillogops2.jpg

Dostum yeni başladığın için kolay gelsin diyorum :) the_one nın da dediği gibi biraz örnek çalışmalara bak, dolaş, markaların logolarını incele grafikerler.net teki çalışmaları incele... ne kadar çok örnek görürsen o kadar çok ayrı bakış açın olur... birşeyleri ortaya çıkarmak için enerjini ve azmini anlayabiliyorum ancak yemeğin tadına bakmadan önce pişmesini bekle ... :)

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar daha yolun başındayım acımasız yorumlar yapmayın olurmu

değerli arkadaşım logonda o kadar cok kayıp varki hangisini yazacağımı bulamadım
bence bol bol calışma yapıp deşişik logolarada bakmalısın
önemli'' bir logo calışmasında calıştığın firmanın hitap ettiği kesim, sektor içindeki yeri sosyoekonomik durumu ve bunların yanı sıra renkelerle bütünleşenmesi ve aynı zamanda mesaj içerikli olması önemlidir lütfen dikkat et bunlara

art_design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım senin başka bi uğraşın yok mu (tamamen dostane) neden logo yapmak gibi bi heves içindesin ben sadece bunu merak ettim :)

süpertürk

🌱Yeni Üye🌱
Dostum yeni başladığın için kolay gelsin diyorum :) the_one nın da dediği gibi biraz örnek çalışmalara bak, dolaş, markaların logolarını incele grafikerler.net teki çalışmaları incele... ne kadar çok örnek görürsen o kadar çok ayrı bakış açın olur... birşeyleri ortaya çıkarmak için enerjini ve azmini anlayabiliyorum ancak yemeğin tadına bakmadan önce pişmesini bekle ... :)

bakın bu arkadaşım ne kadar güzel yazmış. bana tavsiyelerde bulunmuş. senin uğraşın yokmu bilmem neyin yokmu gibi şeyler yazmamış. hani bi şey yazmamak için sabrediyorum ama sizde az haddinizi bilin bence

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
tek kelimeyle böyle bir konu açılmamış gibi görüorm bence iiice yol katetmeniz gerekioyor....
Arkadaşımız medeni cesaretini ortaya koymuş, bir çalışma yapmış. Ya siz ne yapmışsınız? Bence dilinizi kullanma yolunda sizin çok yol katetmeniz gerekiyor.

yha yazı biraz abartılı olmuş
Şunu bir defa daha bilmeniz gerekiyorki, (Bu sözüm msn, chat dilini kullanmakta ısrar eden veya bu forumun dil kullanımına ne kadar önem verdiğini bilmeyen arkadaşlara.) Hiçbir zaman burada beklediğiniz ilgiyi göremeyeceksiniz ve yazdığınız mesaj kadar değer göreceksiniz.

arkadaşım senin başka bi uğraşın yok mu (tamamen dostane) neden logo yapmak gibi bi heves içindesin ben sadece bunu merak ettim :)
Logo yapmayı yasaklayan herhangi bir yasa yok, isteyen istediği logoyu, tasarlamakta serbest. Konu burada arkadaşımızın çalışmasını eleştirmek, çalışma nedeni bizi bağlamıyor.

Angelsmone

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kimseyi incitmeden yapılan yorumlar her zaman gönül okşar.
Yok orası iğrenç, bu kısım ölü bence git uğraş daha demek çok kabaca.
Hepimizin kişisel zevkleri var.
Bu tarz yorumlar yapanların çalışmalarınıda başkaları beyenmeyebilir.
Sonuçta kaba değil kibarca yorumlar getirilmeli.
Ve şununda unutmamak gerekir ki,
Yapılan çalışma xxx kişinin zevkini gösterir bir nevi sizinkini değil.
Herkes sizin zevkinize hitap edemez.

Bence biraz daha görüntü bulanıklılığını yok edebilirsin.
Üzerinde durdukça eminim daha iyi işler çıkar.
Basamak basamak ilerler kişi.

Başarılar.