Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çanakkale afiş-2

hamras

🌱Yeni Üye🌱
daha önce başka bi tane göndermiştim, beğenilmemişti :hmm2:, iki tane daha yaptım bunlar nasıl olmuş ve hangisi daha iyi?
yorumlarınızı bekliyorum, tşkler.
anakkale5copyfl9.jpg

anakkale6copyhz5.jpg

Benzer konular

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
bununda beğenilme ihtimali zayıf çünkü
tipografi kullanımı, seçilen fontlar çok hatalı
ayrıca çok fazla resim kullanmışsın boğmuşun sayfayı resmen...

tipografi konusu iyice araştıramnı öneririm sana

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
ne kadar zamındır bu işi yapıyosun hamras?

XURVIN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yaptığın afişlerde ilk zamanlarda kavraman açısından film afişlerindeki fontları taklit etmeni öneririm çoğu tek tiptir bazı özel yerlerde klasikleşen fontlar vardır ve onun haricindeki yazıları göz yadırgar afişlerdeki yazılarda bunlardandır... tebrikler... başarılar...

hamras

🌱Yeni Üye🌱
grafikerlik kursunu yeni bitirdim, şu an bu işi yapmıyorum asıl işim muhasebecilik ve 12 yıldır muhasebeciyim.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
grafikerlik kursunu yeni bitirdim, şu an bu işi yapmıyorum asıl işim muhasebecilik ve 12 yıldır muhasebeciyim.

e sorun ne o zaman grafikerlik için uğraşıyorsunuz?
neden herkes grafikerliği bu kadar basit görüp ben burdan ekmek yerim fikrine kapılıyor?

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
uzun bir süre muhasebecilik yaptıktan sonra neden bu meslek??
kurs bitirdikten sonra staj yapabileceğin bir yer bulsan daha verimli olucaktır senin için tavsiye ederim

hamras

🌱Yeni Üye🌱
e sorun ne o zaman grafikerlik için uğraşıyorsunuz?
neden herkes grafikerliği bu kadar basit görüp ben burdan ekmek yerim fikrine kapılıyor?

sevgili horus ben ekmeğimi kazanıyorum zaten hemde bi grafikerin kazancından daha iyi kazanıyorum, para kazanmak için bu işe girmedim kaldıki 3 aylık bi kursla grafiker olunacağını düşünenlerden hiç değilim, nasılki muhasebeci olunamayacağı gibi. benim ilgim vardı ve kursa gittim hepsi bu kadar, belli olmas belki muhasebeciliği bırakıp grafiker OLMAYA ÇALIŞIRIM ama bu işi istediğim!! için sadece

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
sevgili horus ben ekmeğimi kazanıyorum zaten hemde bi grafikerin kazancından daha iyi kazanıyorum, para kazanmak için bu işe girmedim kaldıki 3 aylık bi kursla grafiker olunacağını düşünenlerden hiç değilim, nasılki muhasebeci olunamayacağı gibi. benim ilgim vardı ve kursa gittim hepsi bu kadar, belli olmas belki muhasebeciliği bırakıp grafiker OLMAYA ÇALIŞIRIM ama bu işi istediğim!! için sadece

Eğer bu forum Grafiker olman için en ufak bir dürtü veya inanç aşılayabilecekse sana forumunda Horus un da söyledikleri için doğru bir şey yaptığımızı düşünmem için bir sebep daha bulurum kendime. Uğraş çalış olacaktır. Ama çalışmalarınızı kişisel çalışmalar kategorisinde yayınlamazsanız "profesyonel" olarak nitelendirilir ve bu şekilde yorumlar alırsınız. Lütfen bu sebepten dolayıda kırılmayalım.

Yukarıda bir arkadaş çok güzel bir şey söylemiş. Film afişlerini takip et diye. Eğer grafik tasarımcılığın sanatla bir bağlantısı varsa, sanata yeni başlayanlar gibi taklit ile başla. Ama... Eğer yaptığın işleri pazarlamayı düşünüyorsan sadece esinlen taklit etme derim. Bu da emeğe saygıdan gelir. Umarım ki burada senin çalışmalarına da istediğin doğrultuda yorumlar görebilecek inançla bu işi yapmaya devam edersin. İyi forumlar.=)

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Anladığım kadarıyla siz grafik tasarımı hobi olarak yapmaya çalışıyorsunuz ve sanırım grafiker olma gibi bir iddianız yok. O halde bundan sonra söyleyeceklerimi lütfen üzerinize alınmayın, ilgili olanlar sözlerimden kendilerine ait paydaları çıkaracaklardır. Ülkemizdeki insanların grafik sanatlara bakışını biraz irdeleyeceğim, Grafik tasarım; plastik sanatların endüstriyle entegre olmuş bir alanıdır, dolayısıyla ticari alanda yoğun talep gören olmazsa olmazları arasına girmiştir. Bu durum yoğun bir talep doğurmuş, grafikle ilgili programların gelişmesi üzerine, grafik tasarımcı olabilmek için geçirilmesi gereken süreçler yok sayılmış, herkes kendisinin grafik tasarımcı olabileceği yanılgısı içinde bulmuştur. Tabiiki bu alanda eğitim verdiklerini iddia eden bir takım kuruluşlarda bu durumun farkına vardıkları için, ülkemizde her zaman olduğu gibi insanları sömürmeye başlamışlar, işin acı yönüde ülkemizde grafik tasarıma sahip çıktıklarını ifade eden bir takım grafik meslek kuruluşlarıda bu çarka destek olmuşlardır. O halde nedir grafikerlik ne yapmalı? İlkönce aldığımız sertifika ve diplomaları bir defa bir kenara bırakıp bu mesleğin bize getirdiği yükümlülüklere uyalım. Nedir bunlar? Olmazsa olmazlardan biri tecrübedir, eğitim önemlidir ama şahsi fikrim olarak ben tecrübeyi bir numara olarak görüyorum. Çünkü bu meslek herşeyden önce bir süreçten geçmeyi gerektirir, bu süreçlerden geçmeden ben grafikerim deyip o payeyi hemen omzumuza takmayalım. Bu herşeyden önce yıllarını bu mesleğe vermiş insanlara karşı büyük bir saygısızlık, bugün tarlaya domates dikip yarın domatesi toplamaya gitmekle, grafikle ilgili bir işte çalışıp ertesi gün ben grafikerim diye dolaşmak aynı şey benim mantığımda. Bu alanda isim yapmak isteyen ve ben grafikerim diyebilmek isteyen birisi bu alanda uzun bir süre çalışmayı göze almalıdır.

Konunu böldüm özür dilerim ama önemliydi.

IV.Murat

🌟Usta Tasarımcı🌟
Valla bir grafikerden iyi kazanıyorum diyorsun. Nerden biliyorsun ???? bu üslubun güzl değil.

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Cahit hocam gerekeni söylemiş

çalışmalarında arkadaşların eleştirilerine göre çalışmalara başla

grafikerlerde az kazanmazmazlar !! ama basit grafikerler değil işinin hakkını veren grafikerler iyi kazanır

hamras

🌱Yeni Üye🌱
Herkese öncelikle selamlar ve saygılar
Sevgili Volkan Tekin bu sitenin bana çok artısı olduğunu inkar edemem her ne kadar pratiğe dökemesem de işi, kesinlikle çok iyi bir iş yapıyorsunuz, öğrenmek ve öğretmekten daha güzel ne olabilirki.

Sevgili Cahit hocam düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Her meslekte olduğu gibi grafikerlik sanatında da (ki ben sanat olarak görürüm) mesleklerin sonuna im eki getirmeyi adet haline getirdiler. Yani ben şuyum buyum şeklinde, hiç bi meslek bu kadar kolay edinilmez, ben bu işe 12 yılımı verdikten sonra kurstan gelen elemanın ben muhasebeciyim demesini ne kadar abes geliyorsa her meslek için aynı şeyi düşünürüm. Sanırım bu, bir yere bi mesleğe ait olma duygusundan kaynaklanıyor. Şöyle söyliyeyim dikkat ederseniz henüz hiç kimseye yorum yapma cesaretini bulamadım kendimde, ayıp etmekten korkarım bu işi gerçekten yapan arkadaşlara, günün birinde bişeyler yapabildiğime inanırsam anca o zaman yaparım ki o da fikir alışverişi olması adına olur.
Evet bu işi şimdilik hobi olarak yapıyorum ama devamlı gelişme gayreti içindeyim en azından buna çalışıyorum.

Valla bir grafikerden iyi kazanıyorum diyorsun. Nerden biliyorsun ???? bu
üslubun güzl değil.

IV.Murat Horus'un yorumunu okursanız eğer ne demek istediğimi anlarsınız. Para kelimesini ağzıma almaktan nefret ederim sadece bunu belirtmek isterim.

Birşey rica ediyorum artık bu konu kapansın ve çalışmalarım hakkında yorum yapılsın eğer kaydadeğerse tabi. fikirlerini paylaşan arkadaşlara da tşkler.

iyireklam10

🌟Usta Tasarımcı🌟
redimde dekupelerde çok hata var ve fazla imaj var

yinede emeğine sağlık

derebeyi

🌱Yeni Üye🌱
bir de dekupe yaparken titiz çalışmanı öneririm bu yeni bir arabanın çiziklerle dolu olması gibi birşey..

0510

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
fontlar hatalı renkler hatalı hatalı hatalı
daha ne diyeyim

hamras

🌱Yeni Üye🌱
tşkler. arkadaşlar sizce nasıl bi font kullanmalıyım. bi örnek gönderirmisniz anlayabilmem için ya da anlatabilirmisiniz..

grp38

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.grpturk.net
herşeyden önce grafikerlik SANAT olarak değerlendirilmelidir... sanatsal anlamda olan ilgin için sana başarılar dilerim..