Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çember etrafına nesneleri eşit aralıklar nasıl dizilir?

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar özellikle çember etrafına yada belli bir path boyunca hali hazırda oluşturfuğum başka grafikler eşit aralıkla nasıl dizilir acaba ?

GLADORA

🏅Acemi Tasarımcı🏅
window dan allign menusu acıp ondan sonra sıralamak yada aralık vermek ıstedıgınız nesnelerı secıp allign menusunun altındakı ditribute komutları ıle yapabılırsınız....

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Biraz açıklarmısınız ben nesneleri çember etrafına dizmek istiyorum.Düz bir sırada düşey yada yatay sıralamakdan bahsetmiyorum açıklamalarınız sanki soruma cevap değil.Yada bahsettiğinizden birşey anlamadım.

karakas_1978

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben sanırım sorunu anladım çemberin etrafına yani avrupa birliğinde çemberin etrafındaki yıldız amblemi gibi birşeyden bahsediyorsan.şöyle yapacaksın sarmalamak istediğin nesneyi blend le çoğaltacaksın mesala daire veya yıldız. ondan sonra bunuda iki nesneyi seçip objeck ten blend gelip make dedindiğinde blend işlemi gerçekleşecektir,daha sonra (bir daire re çizdiğin zaman makas aracıyla ufak bir kesit al yani çizim yolun açık olsun çünkü illüstratörde sorun oluyor bu daire tekrar object blend menüsünden blend options ediyorsun sonra blendli yıldızlrla daire yi seçip ikisini bir object blendden replace spine komutunu veriyorsun ve işlem tamamlanmış oluyor.istersen sonra expand edip blend çözebilirsin anlatım uzun oldu ama ben yeniyim, bşrde illüstratörü iyi kullnmama rağmen daha matbaa da çalışmış değilim aynı zaman da da işsizim ********************

Moderatör tarafında düzenlendi:

oneandtwo

🌱Yeni Üye🌱
Biraz geç ama bu konuda bir problemim var. Daire etrafına sıraladığım desenlerin otomatik olarak aynı tarafa bakmaların nasıl sağlarım? Problemim mesela dairenin en üstündeki 2 sayısı ile en altındaki iki sayısı aynı yönde.. alttaki ikinin 180 derece dönmüş olması gerekiyor..
Nasıl yapabilirim acaba?

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sanırım 2 den fazla daire etrafına dizilmiş eşit aralıklarla yerleştiirlmiş nesneler var ve siz bunların hepsinin de merkeze bakacak şekilde yerleşmesini istiyorsunuz. Örneğin ben bir "T" harfi yazdım ve altına bir çizgi ekledim düşey olarak tam altına ikisini gruplayıp effect/disort&transform menusunden transform a tıklayıp referans noktasını orta alt yaparak 20 derecelik 17 kopya yaptım aşağıdaki gibi oldu... Sonra çizilen yardımcı çizgiler expand komutundan sonra silinirse istenen gerçekleşir... umarım anlaşılmıştır.

73269821.png

oneandtwo

🌱Yeni Üye🌱
dddnnnsss evet yapmak istediğim şey tam olarak buydu.. Teşekkürler..

dddnnnsss şu öğrettiğin metodu yaptıkça sen geliyorsun.. tekrar teşekkürler.. :)

planreklam

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için yararlı bi bilgi
bunu yaptığımda diğer nesneler çizgisel olmuyo yani gorunuzte 17 nesne ama seçtiğimde yada export ettiğimde tek bir nesne oluyor bununda bir çözümü varsa süper olur

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için yararlı bi bilgi
bunu yaptığımda diğer nesneler çizgisel olmuyo yani gorunuzte 17 nesne ama seçtiğimde yada export ettiğimde tek bir nesne oluyor bununda bir çözümü varsa süper olur

object/expand komutuyla görüntüye genişletebilirsiniz sonrasında ungroup yapıp tek tek nesnelerle de ilgilenebilirsiniz.