Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

&& çıldırtan pdf problemleri

yesil_dokunus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar normalde pdf dosyaları görüntünün kompozit şekilde sıkıştırılması ve bozulmamasıyla bilinir.

ancak başıma sıkça gelen bir problem var. fontların bozulması. kimi zaman karşı bilgisayarda normal olan bir pdf bende bozuk olabiliyor yada benim gönderdiğim de bozuk pdf olabiliyor...

özellikle benim istediğim şey bana gelen pdflerin bozuk olmaması. yada GÜVENEBİLECEĞİM ŞEKİLDE doğru olması.

bu konu beni delirtmek üzere kimi zaman 100 200 sayfalık dökumanlar geliyor. hepsini incelemem söz konusu değil.

ne yapmam gerek bildiğiniz porgram veya çözüm yolu var mı?

örnek :
aşağıdaki linkte kare içinde aldığım kızım bozulan fontları gösteriyor..

https://img202.imageshack.us/img202/695/dosya.jpg

Benzer konular

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
normalde bozulmaması gerekir. illustratorde yapılan bir işi pdf olarak çıkarılırsa sorun olmaz ama freehand ve corelde oluyor.(corel de tam emin değilim ama :) ) bunu engellemenin tek yolu freehand ve corelde yazıların convertlenmesi ve pdf yapılırken adobe pdf printer ya da postscript (ps) olarak kaydedilip adobe distiller ile pdfe çevrilmesidir.

yesil_dokunus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bazen de dışardan bozuk geliyor. zaten en büyük sorun da bu.

mesela geçen gün müşterinin bilgisayarında doğru gözüken pdf fontları bizde bozuk çıktı. öyle garip durumlar var.

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
dediğim gibi eğer illustrator ya da indesign dışında bir programdan pdfe çevirecekseniz convertlemek en iyi çözümdür. zaten işi baskıya yolluyorsunuz düzeltme gerekmeyecektir büyük ihtimalle. o yüzden siz de müşterilerinize söyleyin convertli bir şekilde yollasınlar işi.

yesil_dokunus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iyi güzel de bin tane müşteri var hangisine söyleyelim

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
esasında söylemen gerekmez bu işi yapan adam zaten bilmeli. o zaman baktın sorun var pdfte adama convertleyip atmasını söylersin. kusura bakma

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sen mac mi yoksa pc mi kullanıyorsun.

seda0340

🌱Yeni Üye🌱
pdf dökümanı kimden geliyorsa yazıyı convert etmeli sorun ortadan kalkar. kolay gelsin...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
müşteriden convert edilmiş pdf istemek doğru değil. Keza 500 sayfalık bir kitabın konvert edilmesi söz konusu olamaz. Ben anladığım kadarı ile kullandığınız sistemin fontlarında bir sıkıntı mevcut. Muhtemelen Acrobat, pdf de kayıtlı olan fontları eşleştirmeye ve değiştirmeye çalışıyor. Buna engel olunursa sorun çözülür. Ayrıca corel ve quark gibi programlarla yapılmış pdflerde bu tip sorunlar sıklıkla görülüyor.

Siz size gelen pdfleri neden PS de açmak zorunda kalıyorsunuz. Yani tam olarak bu pdf lerle ne yapıyorsunuz? ona göre çözüm üretmeye çalışalım.

Tabi en temiz çözüm, PC nin kulağından tutup, oyunlarda kullanılmak üzere bir köşeye atılması ve Apple'a sırtı dayamaktan geçiyor... mesela 12 yılı aşkındır yaptığım mesleğimde ilk defa böyle bir sıkıntı görüyorum.

mehmet_dogan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar normalde pdf dosyaları görüntünün kompozit şekilde sıkıştırılması ve bozulmamasıyla bilinir.

ancak başıma sıkça gelen bir problem var. fontların bozulması. kimi zaman karşı bilgisayarda normal olan bir pdf bende bozuk olabiliyor yada benim gönderdiğim de bozuk pdf olabiliyor...

özellikle benim istediğim şey bana gelen pdflerin bozuk olmaması. yada GÜVENEBİLECEĞİM ŞEKİLDE doğru olması.

bu konu beni delirtmek üzere kimi zaman 100 200 sayfalık dökumanlar geliyor. hepsini incelemem söz konusu değil.

ne yapmam gerek bildiğiniz porgram veya çözüm yolu var mı?

örnek :
aşağıdaki linkte kare içinde aldığım kızım bozulan fontları gösteriyor..

https://img202.imageshack.us/img202/695/dosya.jpg

PDF leri nasıl kullanıyorusunuz onunla ilgili bilgi alabilirmiyim.
(Bozukluk hiç bir programa atmadan direkt müşterinin attığı dosyadamı oluyor.)

(direkt montajamı veriyorsunuz, yoksa coreldraw v.b. ile açıp orada el ile mi montajlıyorsunuz)