Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Cintiq almayı düşünüyorum fakat...

cokacaipsle

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, 4 yıldır karikatüristlik yapıyorum. Kağıda çizip mürekkeplemek artık zor gelmeye başladı. Ben de tablete geçeyim artık dedim. Grafiker bir akrabama danıştım, bana Wacom'dan şaşmamı söyledi. Ben de bir elektronik mağazaya dalıp Wacom marka tablet baktım. İsminden emin olmamakla birlikte Wacom Intuos 4 gözüme çarptı. Fakat tabletlerle hiç aram olmadığı için ''Bunun ekran görüntüsü nerde?'' diye sordum. Gülme seslerinizi duyar gibiyim inanın ama tabletler hakkında hiç bilgim yoktu. :) Biraz araştırdım Wacom'un Cintiq diye bir modeli varmış, biraz paraya kıyıp 12wx olanından almayı düşünüyorum. Bu tabletin Photoshop'ta renklendirmede de işe yarayacağını düşünüyorum. Şimdi gelelim asıl iki soruma;

• İlk tablet deneyimim olacak, Cintiq'le başlamam doğru mu? Ekran görüntüsü olmayan tabletlerde birkaç deneme yaptım ama sıkılıverdim, verdiğim paranın boşa gitmesini istemiyorum. Biraz da senkronize kayma yaşadım.
  • Bu aleti Türkiye'de hiçbir yerde bulamadım, Türkiye'de bulma şansım var mı kullanılmamış olarak? Yoksa nerden güvenli bir şekilde temin edebilirim?

Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. :)

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
merhabalar,

evet cintiq12wx işinizi gayet iyi görecektir. bununla başlayın bir sıkıntı olmaz.
tablet ile de aynı oranda işinizi görebilirsiniz, sadece önceleri biraz el-göz koordinasyonuna zaman ayırmanız gerekir, ama cintiq de böyle bir durum yok.

Türkiye'de bu ürünü satan yerler var, internette araştırmanız yeterli.
kolay gelsin..

cokacaipsle

🌱Yeni Üye🌱
@murattanhu, dostum İstanbul'da baktım fakat çok fahiş fiyatlara satıyorlar. 2.100 tl civarında bir şey arıyorum fakat 2.800 gibi fiyatlarla karşılaştım. Türkiye'ye getiriş fiyatın maksimum 2.000 tl olsa, 800 lira kâr çok fahiş. Bildiğiniz bir yer var mı?

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
amazon.com dan, aracı şirketler aracılığı ile alabilirsiniz, nybox dot com aracılığı ile...

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Öncelikle ucuz ürün almayacağınız için garantili olmasını öneririm.
Aslında standar tabletlerle ekrana bakıp elinize bakmadan çizmek çok zor değil sonuçta bilgisayarı kullanırken mouse'a her saniye bakmıyoruz standart ekransız tabletlere alışmak çok uzun sürmüyor böyle bir tablet deneyebilirsiniz ayrıca laptop ile gittiğiniz yerlere taşımanızda kolay olacaktır.

Aşağıdaki modeli önerebilirim slim olduğu için benim kullandığım modellerden biri.
https://www.teknobiyotik.com/cevre-...-logic-lapazz-hot-key-h640-grafik-tablet.html

Aşağıdaki inceleme tablet konusunda bilgi edinmek açısından faydalı olabilir
https://www.bascek.com/7481/uc-logic-lapazz-twha60-incelemesi/

Hayırlı günler.

sithocan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Türkiye'de Cintiq serisi çok fahiş fiyata satılıyor. 12" cazip gelebilir ama 21" in kalitesine sahip olmadığını bilmenizde fayda var.