cokacaipsle
🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, 4 yıldır karikatüristlik yapıyorum. Kağıda çizip mürekkeplemek artık zor gelmeye başladı. Ben de tablete geçeyim artık dedim. Grafiker bir akrabama danıştım, bana Wacom'dan şaşmamı söyledi. Ben de bir elektronik mağazaya dalıp Wacom marka tablet baktım. İsminden emin olmamakla birlikte Wacom Intuos 4 gözüme çarptı. Fakat tabletlerle hiç aram olmadığı için ''Bunun ekran görüntüsü nerde?'' diye sordum. Gülme seslerinizi duyar gibiyim inanın ama tabletler hakkında hiç bilgim yoktu.
Biraz araştırdım Wacom'un Cintiq diye bir modeli varmış, biraz paraya kıyıp 12wx olanından almayı düşünüyorum. Bu tabletin Photoshop'ta renklendirmede de işe yarayacağını düşünüyorum. Şimdi gelelim asıl iki soruma;
Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
- İlk tablet deneyimim olacak, Cintiq'le başlamam doğru mu? Ekran görüntüsü olmayan tabletlerde birkaç deneme yaptım ama sıkılıverdim, verdiğim paranın boşa gitmesini istemiyorum. Biraz da senkronize kayma yaşadım.
- Bu aleti Türkiye'de hiçbir yerde bulamadım, Türkiye'de bulma şansım var mı kullanılmamış olarak? Yoksa nerden güvenli bir şekilde temin edebilirim?
Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.