Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CIP3 VE CIP4 Hakkında elinde türkçe bilgi olan varmı

stktn

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
21 Ağu 2007
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
lütfen bilginiz varsa bana yardım edin acil lazım
 

ByGRAFF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
45
Tepkime puanı
1
Ctp kalıp montaj'da baskı makinası mürekkep değeri için mi sordun anlayamadım... :S

Hani cip3 dosyası gönderirizde makina hazne ayarı yapar onu mu soruosun?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

stktn

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
21 Ağu 2007
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
bana türkçe yazılı bir bilgi varsa yardımcı olabilirsiniz
 

28zekai

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
25 Ara 2007
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
SELAM...

CTP Baskı

Grafik tasarımlarımızı bitirdikten sonra, baskı için matbaaya ulaştırırız. Üretime geçecek olan işler, en hızlı ve en kayıpsız şekilde basıma geçmelidir. Bu hız ve kalite, teknoloji ile daha kolay sağlandığından, yeni sistemler geliştirerek zaman ve kalite artırıldı. Baskı öncesindeki son teknolojilerden birisi de, direk kalıp sistemidir.

CtP nedir?

Computer To Plate sistemi bilgisayardan kalıba pozlandırma yöntemidir. Bu yöntemle daha önce kullanılan, bilgisayardan film çıkış, insan gücü ile montaj, insan gücü ile ve kalıp pozlama makineleriyle kalıp safhalarının kaldırılarak, bilgisayardan film alır gibi kalıp almaktır. Bu yöntemle eski sistemdeki montaj ve kalıpçının yaptığı işlemler bilgisayar ortamında yapılacaktır. Ctp’nin bir sonraki ayağı direkt baskı ya da baskı makineleri üzerindeki özel kalıplara, oradan da kağıda direkt baskıdır. Her sektörde olduğu gibi matbaacılık sektörü de tüm işlemleri bilgisayar ortamında otomatikleştirme yolundadır.

CtP den önce

>>İşler Cd ile Matbaaya gönderilir.
>>Matbaa işi kontrol edip, Film çıkışa yollar ve film çıkış alınır.
>>Sayfa sayfa alınan film çıkışlar montaj atölyesine gönderilerek, formadaki düzene göre montajlanır.
>>Siyah beyaz ozalit alınır.
>>Son düzeltmeler var ise, tekrar film alınıp montajlanarak düzeltme yapılır.
>> Okey verilir.
>>Baskıya geçilir.

CtP den sonra

>>işler Cd ile Matbaaya gönderilir.
>>Matbaa işi kontrol edip, montaj planına göre dijital montaj yapar.
>> Renkli ozalit alınır.
>> Son dakika düzeltmeleri yapılır.
>>İş montajlı olarak kalıba pozlandırılır.
>> Baskıya geçilir. (CtP sistemlerinde herşey dijital ortamda olduğundan, kullanılacak mürekkebin tüm ayarları otomatik olarak baskı makinasını gönderilir. Bu sisteme CIP3 ya da CIP4 denilir.)


CIP3 ya da CIP4 olarak adlandırılan basılacak kalıptaki renk yoğunluk dataları, uyğun matbaa makinesindeki mürekkep ayar mandallarını otomatik olarak ayarlar.

Ctp’nin getirdikleri:
Ctp (Computer To Plate) hız, kalite, arşivleme kolaylığı ve işgücü tasarrufu sağlar. Dijital ortamda gelen işlerin tümü, dijital montaj programları aracılığıyla montajlanarak baskıdaki forma planına uyum sağlanır. Kalıp öncesi renkli prova çıktısı müşteriye onaylatılarak baskı öncesi son tashihler yine dijital ortamda yapılır. Tüm iş dijital ortamda olduğundan, montaj ayarsızlıkları, kalıp kopya sırasında oluşabilecek lekeler ortadan kalkar. Baskı kontrol striptleri, forma katlama yerleri montaj yazılımları ile doğru yerlere konur, CTP ile kalıp okuma otomatik olarak yapılacağından direkt baskı makinesine boya yoğunluğu için bilgi transferi yapılarak (CIP3 ya da CIP4 PPF dosyaları) kısa sürede baskı yapılması sağlanabilecektir. CIP3 (ya da CIP4) bilgilerinin matbaa makinesine uyumlu olması gereklidir. İstendiğinde elektronik boya ayarlı tüm matbaa makinesi modelleri için üretici firma çözüm üretecektir.
Baskıdan önce renkli forma ozaliti müşteri tarafından okeylendiği için ( gerekirse renkli forma ozaliti, baskı kalitesinde de alınabilecektir.) iş akışı hız kazanacak, renk karışması, ayarsızlık, kalıp retüş fireleri nedeniyle oluşan tüm zaman kaybı ortadan kalkacaktır.

Direkt Kalıp sistemleri:
Çalışma prensiplerine göre,
Laser Kaynaklarına göre,
Kullandığı kalıp çeşitlerine göre bir çok çeşidi vardır.
CtP sistemlerinde asıl amaç, dijital bilgi olan tüm çalışmalarımızı, yine dijital olan sistemler ile baskı düzeyine sorunsuz ve kayıpsız bir şekilde ulaştırmaktır.
Günümüzde, bu sistemlerin yararları gören tüm matbaalar, hızlı bir şekilde yatırımlarını CtP sistemlerine yönlendirmeye başlamış durumdalar. Elinizde bulunan dergimiz photoshop magazin, CtP teknolojisi kullanılarak basıldı.

-Ctp Rip’ine gelen işler Rip’e yollanırken dijital montaj yapılabildiği gibi, gelişmiş riplerde bulunan montaj sistemleriyle kalıp alınır. Ayrıca kalıp için pozlama işlemi sırasında rip baskı mürekkep ayarları için CIP3 ya da CIP4 bilgilerini oluşturur. PPF dosyaları networkaı ile ya da disket vasıtasıyla matbaa makinasına ulaştırılır. PPF dosyaları çok fazla yer kaplayan bilgiler degildir. Bu nedenle kolaylıkla taşınabilir.

-Ctp ile baskı makinesine gelen kalıplar, CIP bilgileriyle birlikte hem hassas bir baskı yapmayı, hem de az fire ile kısa bir zamanda baskıya geçmeyi saglamaktadır.


-Violet teknolojisinde, kalıp drum denilen alana sabitlenir.
Merkezde bulunan laser kaynağı, yüksek süratli spinner motoru vasItasıyla kalıbı pozlar. Bu sistem daha önceleri film çıkışlarda kullanılmakta idi.

-CtP modellerinin kullandıkları kalıplar ve Işık değerleri

-Asıl baskıdan önce, renkli büyük ebatlı çıkışlar ile ozalit çıkışı alınır.


Not: Bu yazı bir alıntıdır.
 
Üst