Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CMYK Ara Renk Kodu

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar yaptığım tasarımları MSN üzerinden dijital baskıya gönderiyorum, bazı çalışmalarımda ara renk tonları kullanıyorum, karşıdaki bilgisayarda renkler bozuk olarak görünüyor(bana açılan telefonda bunu öğreniyorum), renk kaymasının önüne geçmek için yani tasarımda kullandığım renklerin aynısı karşı bilgisayarda çıkması için ne tür bir yöntem uygulamam gerek?, ilk aklıma gelen, ilgili rengin kodunu(sayısal değerini) yazıp göndermek. Demek istediğim, bir ara renk tonu kullandım, bunun sayısal değerlerini nerde buluyoruz? Kullandığım CorelDRAW versiyonu X5'tir.
Bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer renk tonunu yazmak istiyorsan sağ alt tarafta yazar oradan bakabilirsin veya fill tool/uniform fill (kısaca shift+F11) seçeneğine geldiğin zaman görünen değerler o anda kullanılan rengin kodlarıdır ...

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çook teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

agit77

🏆Pro Tasarımcı🏆
çalıştığın renk değerleri ne ise karşı bilgisayarda açılan değerler aynıdır. sen bi değer ver orda farklı gözüksün çok mantıksız bir şey.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Agit bey çook teşekkürler, mantıksal olarak böyle olması gerek, şu an bu bilgisayarda CorelDRAW yüklü olmadığı için uygulamasını yapamıyorum, akşam evde renk değerlerini öğrenip karşı tarafa bildirip sonucunu öğrenecem.