Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cmyk-rgb ve export sorunu

giatruss

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşlar;
yaptığım çalışma cmyk olarak görünüyor ancak jpeg exportu yaparken CMYK üzerinden jpeg exportu alamıyorum ayrıntılar çok silik yer yer de hiç bir şey görünmüyor.; ancak RGB jpeg Exportu alırken hatlar daha belirgin olsada tam olarak istediğim netlik de değil sizce sorun ne ile alakalı olabilir arkadaşlar... kolay gele :D

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
slm arkadaşlar;
yaptığım çalışma cmyk olarak görünüyor ancak jpeg exportu yaparken CMYK üzerinden jpeg exportu alamıyorum ayrıntılar çok silik yer yer de hiç bir şey görünmüyor.; ancak RGB jpeg Exportu alırken hatlar daha belirgin olsada tam olarak istediğim netlik de değil sizce sorun ne ile alakalı olabilir arkadaşlar... kolay gele :D

https://www.grafikerler.net/cmyk-rgb-ve-export-sorunu-t110538.html

https://www.grafikerler.net/corel-draw-dan-jpeg-alamiyorum-t110443.html

https://www.grafikerler.net/corel-draw-kaliteli-jpeg-yaratma-sorunu-t110401.html

3 gün arayla tam 3 tane farklı konu başlığında aynı sorunu dile getirmişssiniz.....

oysaki ben size en son mesajımda sorunun nedeni vede çözümünü dile getirdim hatırlarsanız ;

" sizden gelen cdr. dosyasının içinde sayfa üzerindeki layer haricinde 4 tane daha jpeg layeri vardı vede bunlar kilitli obje olarak tanımlanmış...

ben bunları kilitten çıkararak sildim vede A0 sayfa üzerinde çizimini yaptığınız çalışmayı jpeg olarak dışarı aktardım bir sorun yok " unutmayalım corel draw 'ında bir sınırı var sayfanız A0 boyutunda vede zoom out konumunda zorla yeri tespit edilen 4 tane sağda solda sınırda kalmış kilitli jpg layer ;

çözümü buraya bir daha yazıyorum ;

yeni bir sayfa açın sayfa ebatı A0 olsun (bu sayfa ölçüsünü siz belirlemişsiniz) jpeg alamadığınız sayfanızdaki sizin oluşturduğunuz çizimi sadece kopyalayın yeni sayfanıza yapıştırın,
export / jpeg bitmaps

qEvvr.jpg

çıkan yeni pencerede ki ayarları da

xszNr.jpg

şeklinde yaparak jpeg export olayını gerçekleştirebilirsiniz...

Export jpeg CMYK modu postscript baskılar için kullandığımız bir dosya renk biçimidir. (sonuçları % 100 baskıda belli olur)
Export jpeg RGB modu ise görsel anlamda ekran resminin monitörde ve buna bağlı görüntü sağlayıcı dosya renk biçimidir. (ekranda gördüğünüz kaliteyi baskıda % 100 alamazsınız)

siz bu jpeg leri nerde vede hangi amaçla kullanıyorsunuz yada kullanacaksınız bunu da bize bildirin ki 3 gündür sorun olan olayı artık çözüme kavuşturalım :)

giatruss

🌱Yeni Üye🌱
slm dosyayı sempozyumda kullanacağım slayt şeklinde görsel olarak anlatacağım yani, sizin söylediğinizi yapmıştım en üst sınıra kadar zoom yaptım çalışmam dışında başka bir layer yoktu

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
görsel olarak kullancaksanız o zaman pdf biçimi yada jpeg rgb işinizi fevkalade görür

giatruss

🌱Yeni Üye🌱
PDF BASKI kalitesi gerçektem mükemmel fakat pdf yi powerpoint içinde kullanamayacağım için mecburen jpeg kullanmam lazım diğer uzantılar da WMF,EPS,v.b hatlar pek hoş olmuyor hocam sizi de yordum son üç gündür :D yardımlarınız için çok sağolun,tşkr

giatruss

🌱Yeni Üye🌱
hocam son bir sorum olacak abarttım biliyorm :D A3 rgb jpeg exportu yaptığımda A0 jpeg exportuna oranla daha kaliteli görüntü elde ediyorum sizce bunun sebebi ne olabilir

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
sayfa boyutuyla alakalı bir olay ... sorunuzun cevabı.

faydalı olabilmek adına bildiklerimi paylaştım...

umarım sorun çözülmüştür..... :)

giatruss

🌱Yeni Üye🌱
Evet hocam sayfa boyutunu değiştirince istediğim şekle geldi çalışmam teşekkürlerrr

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
rica ederim sorunun çözülmesi beni sevindirdi... :)