Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Coca Cola Pakistan

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Pakistan dan bir reklam kampanyasi

Reklam Ajansi / RA/AA: Soho Square, Lahore, Pakistan
Kreatif Direktör / KD/CD: Madeeha Noor
Art Direktör / SY/AD & İL//IL: Raheel Faraz
RY/CW: Fatima, Amna, Sha

Başlıklar/Tag Lines
1: Explore new paths on the Coke side of life. / Hayatin Coca Cola tarafinda yeni yollar kesfet
2: Celebrating our identity on the Coke side of life. / Hayatin coca cola tarafinda kisiligimizi yuceltiyor
3: A fresh new vibe on the Coke side of life. / Hayatin Coca cola tarafindaki hareketliligini tazele
4: Celebrate non-stop on the Coke side of life. / Hayatın Coca cola tarafinda durmaksizin kutlama

Kamyon süsleme sanatı Pakistan'a özgü, dini bir gelenek. Ajans, tasarımlarında bu yöresel motifleri kullanarak halkın Coca-Cola ile kendilerini daha rahat özdeşleştirmelerini hedeflemiş.
---
Truck art has its origins from the region. The idea was to promotelocal culture so that general masses can relate to the value of coke.

Benzer konular

erdemirs

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.re-imagination.com
çalışmalar arıza eyvallah, fakat çok gözüme batan gayet de önemli olduğunu düşündüğüm bir nokta, coca cola şişesinin içinde var olan hayatı yansıtan çalışmalar aslında o coca cola şişesi ile hiç bütünleşik değil, malesef içinden çıkan şey onlarmış gibi değil aslında, mantık anlaşılır belki ama uygulama başarısız bence..

biraz eleştirdim ama paylaşım için teşekkürler :))

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
karışık...karmakarışık...güzel...çok güzel...:):):)

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
çalışmalar arıza eyvallah, fakat çok gözüme batan gayet de önemli olduğunu düşündüğüm bir nokta, coca cola şişesinin içinde var olan hayatı yansıtan çalışmalar aslında o coca cola şişesi ile hiç bütünleşik değil, malesef içinden çıkan şey onlarmış gibi değil aslında, mantık anlaşılır belki ama uygulama başarısız bence..

biraz eleştirdim ama paylaşım için teşekkürler :))

Ne demek istedigini cok iyi anladim ama kolaj calismalarinda cok sik gorulebilen bir durum. Burda teknik olarak kolaj yok ama sanki ifade olarak ona yonelinmis gibi geliyor bana. Bilincli bir kullanim oldugunu dusunuyorum.

Countryman

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yok ya beni açmadı. Cocacolanın kurumsallığı başka bir hale dönüşmüş. Amerikan işi olmaktan çıkıp tam bir pakistan işi olmuş. Cocacola markasını ilk defa duyuyor olsaydım şuanki fikirlerim daha olumlu olabilirdi. Ama beğenmedim. Olayı bitirmeyi sağlayan tek şey işçilik değildir. İşçilik süper, ama tek başına yeterli değil.

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Benimde sadece işçiliği hoşuma gitti tasarım olarak bende beğenmedim

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Yok ya beni açmadı. Cocacolanın kurumsallığı başka bir hale dönüşmüş. Amerikan işi olmaktan çıkıp tam bir pakistan işi olmuş. Cocacola markasını ilk defa duyuyor olsaydım şuanki fikirlerim daha olumlu olabilirdi. Ama beğenmedim. Olayı bitirmeyi sağlayan tek şey işçilik değildir. İşçilik süper, ama tek başına yeterli değil.

ALINTIDIR:
Coca Cola global reklam avında

Coca-Cola global bütünleşik kampanyasında kullanabileceği büyük bir reklam fikri arayışını sürdürüyor. Coca-Cola sekiz kreatif ajanstan yeni ve daha iyi fikirler üretmelerini istedi. Coca-Cola için yeni ve büyük fikirler bulmak için çalışan ajansların başında şunlar geliyor: New York`tan Ogilvy & Mather ve Berlin Cameron/Red Cell, Paris`ten Publicis Worldwide, Londra`dan Mother, Amsterdam`dan Wieden & Kennedy.
Paris`te düzenlenen Coca-Cola`nın global ajans toplantısı hakkında bilgi veren bir yetkili, şu bilgileri verdi:
"Coca-Cola markası için birden fazla pazarda kullanabileceğimiz daha yeni ve daha iyi fikirler için tüm dünyadan çeşitli ajanslarla çalışmaya devam ediyoruz. Bunun için de iki yönlü bir çalışma yürütüyoruz. Birincisi, yerel işi tamamlayacak şekilde tasarlanan spotlar geliştirmeye devam ediyoruz. İkinci olarak da diğer bir grup reklam ajansından bütünleşik global kampanyanın temelini oluşturacak daha büyük fikirler üzerinde çalışmaları istedik."

Bu calisma buyuk ihtimalle 1. proje kapsaminda.

Arkadaslar Coca Cola konsept hatasina kolay dusmez. Coca Cola'nin Coca Cola'yi sadece Amerikan isi olarak lanse etmek isteyecegini sanmiyorum.

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
reklam için belkide dünyada ençok parayı harcayan firmadan bahsediyoruz arkadaşlar böyle bir yanılgıya düşmelerine imkan yok

erdemirs

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.re-imagination.com
Ne demek istedigini cok iyi anladim ama kolaj calismalarinda cok sik gorulebilen bir durum. Burda teknik olarak kolaj yok ama sanki ifade olarak ona yonelinmis gibi geliyor bana. Bilincli bir kullanim oldugunu dusunuyorum.

aslını istersen bir de senin gözünden baktım olaya ve evet daha çekici geldi şimdi, yalnız yinede yeterli görmüyorum sanırım, yani ufakta olsa beni rahatsız eden birşeyler var o kesişim noktasında :)

Countryman

🏆Pro Tasarımcı🏆
ALINTIDIR:
Coca Cola global reklam avında

Coca-Cola global bütünleşik kampanyasında kullanabileceği büyük bir reklam fikri arayışını sürdürüyor. Coca-Cola sekiz kreatif ajanstan yeni ve daha iyi fikirler üretmelerini istedi. Coca-Cola için yeni ve büyük fikirler bulmak için çalışan ajansların başında şunlar geliyor: New York`tan Ogilvy & Mather ve Berlin Cameron/Red Cell, Paris`ten Publicis Worldwide, Londra`dan Mother, Amsterdam`dan Wieden & Kennedy.
Paris`te düzenlenen Coca-Cola`nın global ajans toplantısı hakkında bilgi veren bir yetkili, şu bilgileri verdi:
"Coca-Cola markası için birden fazla pazarda kullanabileceğimiz daha yeni ve daha iyi fikirler için tüm dünyadan çeşitli ajanslarla çalışmaya devam ediyoruz. Bunun için de iki yönlü bir çalışma yürütüyoruz. Birincisi, yerel işi tamamlayacak şekilde tasarlanan spotlar geliştirmeye devam ediyoruz. İkinci olarak da diğer bir grup reklam ajansından bütünleşik global kampanyanın temelini oluşturacak daha büyük fikirler üzerinde çalışmaları istedik."

Bu calisma buyuk ihtimalle 1. proje kapsaminda.

Arkadaslar Coca Cola konsept hatasina kolay dusmez. Coca Cola'nin Coca Cola'yi sadece Amerikan isi olarak lanse etmek isteyecegini sanmiyorum.

Bak bunu bilmiyordum. İsteyerek yapılmış bir işse durum değişir tabi. Bu durumda bu çalışmaya saygım arttı. Şimdiki yorumum ise, işçilik yine gayet başarılı. Yapılmak istenen gayet çarpıcı, ama sonuç yine pakistan tarzı. Cocacola amerikan işini lanse etmeye çalışmaması gayet mantıklı, ama pakistan tarzını bu işe katmasını beğenmedim. Pakistan kendi açısından son dereceli başarılı bir iş çıkarmış. Coca-cola yanlış bir ülke imajına bürünmüş. Ben böyle yorumluyorum :)

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Bu calismayi gordukten sonra tebrik etmek icin Soho nun bu projedeki AD.u Rahael e mail attim. Tabi asil amacim/ogrenmek istedigim calismayla ilgili hislerini alip heyecanini olcebilmekti. Karsilikli gidip gelen mailler sirasinda ogrendigim kadariyla. Pakistan'da anti-american bir durum var ve Coca Cola da yerel piyasada buna karsit kampanyalar gelistiriyor. Afisteki karmasa aslinda pakistan icin o kadar da sira disi bir durum degil arkadaslar

IMG_0022.JPG

pk_rid3510_front.jpg

15PE.tiff.jpg

Countryman

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tabiki karmaşa pakistan için sıradışı değil. Dediğim gibi tam pakistan işi olmuş. Ama bunun şuan farkına vardım ki pakistan işi birazda bizim çingene işine benziyo. Hatta çingeneler haltyemiş onların yanında. Kesinlikle coca ya aykırı ve abes bi yaklaşım olmuş. Sözümün arkasındayım, coca pakistanla yanlış bir ülke seçmiş. (Ayriyeten ülkenin amerikan karşıtı olduğunu da sen söyledin.)

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
iste reklam bu ise yariyor. imaj. kendini sevdirmek, kabul ettirmek, korkutmak vs vs vs ne gerekiyosa

erdemirs

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.re-imagination.com
aslında coca cola nın amacının ticaret olduğunu düşünürsek bence gayet güzel bir yol seçmişler, ayrıca araştırmalarından ötürü de tebrik ederim tristan78.. ayrıca bizi aydınlattığın içinde teşekkürler..

"Countryman" senle aramız pek iyi değil ama bu konu başka :) başta bana da biraz garip gelmişti coca cola concept'i olarak fakat şimdi daha fazla aydınlandım (sağol tristan78 :)). sanırım dünyaca ünlenecek bir markanın ülkelerde farklı stratejilerle ilerlemesi bir yandan kendi ticaret gücünü arttırırken bir yandan da o ülkeye karşı saygısını gösterebilir. he coca cola nın amacının burda cidden saygı duyması olduğunu söylemiyorum nitekim olmadığınıda.. ne var ki bana mantıklı bir strateji gibi geldi :)

düzenleme: dünyaca ünlenecek değil tabi ünlenmiş bile bu arkadaşlar :))

erdemirs

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.re-imagination.com
Ama olaya böyle bakma. Ne şimdi tekme tokat kavgamı ettik. Yok öyle aramız iyi değil felan. Belli bir konuda aynı düşüncelerini paylaşmıyoruz, olay bu!

hehe yok yahu gülücük koydum sonuna, internet alemi anlatılmıyor hisler bazen, şaka olsun diye dedim zaten, senle bir problemim yok elbet de, paylaşıyoruz yahu, düşünceler, herkese özel, herkesin kendine elbet de ;)