Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çok sayfalı broşürlerde

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar 6 yaprak 12 sayfalık ve 8 yaprak 16 sayfalık çok sayfalı broşür katalog tarzı çalışmalarda ölçü kesim payı ve sırt payı olarak nasıl bir ölçü vermemiz gerekiyor(a4 veya a3 ortadan ayırarak) acaba ? bu konuda aydınlatırsanız artık bu konudan korkmamış olacam tek kafama takılan şey bu :)

saygılar.

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Üstat yaprak sayısı aşırı fazla olmadığı sürece senin tasarım sürecini etkilemez.
Kataloglarda tasarımını yaparsın, baskıya göndermek için işi curve ettikten sonra taşmalarını verirken sağ sayfaların soluna, sol sayfaların sağına taşma vermezsin hepsi bu. Montajı genelde otomatik yapıyor reprocular. Pek bi fark yani anlayacağın. Kitap formatında çok sayfalı işlerde ise içerik yine aynı şekilde oluyor. Fakat kapak çalışmasında içeriğin kalınlığına göre sırt payı veriyosun. Yani kapak içerikten ayrı basılıyor. Ben 68 sayfa falan yaptım en fazla bu zamana kadar, onda da sırt vermeye gerek duymadık. Kitap tasarımı yapmadım ama basımı yaptık dijital makinalarda. Kitaplar da dediğim gibi oluyor. Başarılar.