Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Convert şart mı?

Medyalal

🌱Yeni Üye🌱
Selam, yeni üyenizim.. Anlatımlarınızı taktir ediyorum..İndesign CS3 ile dergi çalışması yapıyorum, ancak baskı hazırlığında her sayfayı tek tek convertlemek şartmı acaba, yada bunun daha pratik bir yolu varmıdır.. şimdiden teşekkür ederim.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba... forumuza hoş geldiniz....

convert etmek mecbursünüz, çünkü başka bir bilgisayara çalışma verdiğiniz zaman kullandığınız font bulmayabilir.... Ctrl + A (select all - tümü seç) komutu kullanın

Medyalal

🌱Yeni Üye🌱
Hoşbulduk,, Uyguladığım şu an zaten o, sayfaları kendi içinde ayrı ayrı değil de, tüm çalışmayı seçip convertlemekle ilgili bir seçeneğim varmı diye sorayım o zaman.. 100 sayfalık bir çalışmada örneğin oldukca yorucu oluyor,, teşekkürler.

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
merhaba... forumuza hoş geldiniz....

convert etmek mecbursünüz, çünkü başka bir bilgisayara çalışma verdiğiniz zaman kullandığınız font bulmayabilir.... Ctrl + A (select all - tümü seç) komutu kullanın

kasta095 merhaba. tecrübene saygı duyuyorum. yalnız benim bildiğim birşey var. belkide yanlış bildiğim. ben hiçbir zaman indesign da baskı için pdf yaparken convertlemiyorum. hiç sorun da olmadı. evet pdf i düzenlemek için ai de veya corel de açarsam soruyor. onun dışında gerek olmuyor convert etmeye. bu böyle değil midir?

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
pdf yaptığınız sürece convert etmenize gerek kalmaz zaten pdf in amacı budur

eğer bir başka bilgisayarda işiniz üzerinde değişiklik yapacaksanızda bunun için de pratik bir yöntem var

File bölümün de package diye bir secenek var bu yol ile çalışmayı yaptığınız bilgisayarda calışmayla ilgili ne kadar gerekli dosya varsa hepsini bir dosya altında toplayabilirsiniz yani o çalışmada bulunan görseller, fontlar hepsini bir dosya içine alır bu sayede de sadece o dosyayı yanızda bulundurmanız yeterli olacaktır. Başka bir bilgisayarda işinizi açmadan önce fontları o bilgisayara atamanız yeterli olacaktır. Sorunsuz bir şekilde işiniz üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Medyalal

🌱Yeni Üye🌱
Sorun anlaşıldı, Corel de açılmasından kaynaklı. PDF in anlamı kalmıyor bu durumda, sanırım Indesign'ı yükleterek bunu aşabiliriz..Teşekkürler arkadaşlar :)