Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel de işi parçalara ayırmak

fatih_turkoglu

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar benim tek parça çalışmayı 4'e ayırıp taşma payı vererek baskıya yollamam lazım ama nasıl birbirinden ayırıp taşma vereceğimi bilmiyorum, acil yardımlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler...

mrhnhmrt

🌱Yeni Üye🌱
Şöyle yapabilirsin, Objelerin tamamını grupla, istediğin ebatlarda kare dikdörtken vs çiz. Tabi 4 parça olarak ayarla, Önce Dikdörtken yada kareni seç, sonra objeni seç. Yukarıdaki seçeneklerde instertec vardır tıkla. Obje çok çizgiden ve pattern den oluşmuyorsa hemen yapacaktır. Çıkan parçayı seçimden çıkıp tekrar seç, ayır. Her 4 kare/diktörtken için bu işlemi yap, paylarını verirsin sonra.

Kolay gelsin

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar benim tek parça çalışmayı 4'e ayırıp taşma payı vererek baskıya yollamam lazım ama nasıl birbirinden ayırıp taşma vereceğimi bilmiyorum, acil yardımlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler...

Sorunsuz bir şekilde ancak Powerclip ile yapabilirsin. mrhnhmrt'nin dediği gibi kesişim alarak yaparsan eğer çalışmada efekt varsa bozulur. En sağlıklı yöntem Poverclip'tir. Denenmiş onaylanmıştır ;)

fatih_turkoglu

🌱Yeni Üye🌱
Ya arkadaşlar teşekkür ederim ama ben instertec'i bulamadım ayrıca power clip'le de beceremedim. Biraz detay lütfenn

Secret man

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel yerine photoshop cetvelden cok daha rahat yapabılırsın veya işi at göndereyim size kesilmiş haliyle

fatih_turkoglu

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım emeğine,eline,klavyene ve de mousuna sağlık :)

Tabi diğer arkadaşlara da teşekkür.....

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Selim kardeşim ellerine sağlık ama parçalara ayırmak için bu kadar uğraşmaya gerek yok. En etkili ve en kısa yöntem Smart Fill Tool kullanmaktır...

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Selim kardeşim ellerine sağlık ama parçalara ayırmak için bu kadar uğraşmaya gerek yok. En etkili ve en kısa yöntem Smart Fill Tool kullanmaktır...

Smart Fill Tool ile nesnelerin kesiştikleri yerde yeni bir nesne oluşturulur. peki bunu ne için kullanacağız ki :anlamadim:
İşi parçalara ayırmamız gerekiyor bunu smart f. t. ile nasıl yapıcaz?
Oluşan yeni nesnenin içerisine powerclip yapacağız deme :rofl:

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
ZxxxE;[/QUOTE' Alıntı:
Smart fill tool'un kullanımı konusunda sıkıntı yok üstat biliyorum nasıl kullanıldığını fakat bu araç arkadaşın işini nasıl çözecek onu anlamadım :S
İşi parçalayıp, pdf veya istediği bir formatta export edip baskıya yollaması gerek. Sorunu yanlış anladın sanırım. Ya da ben yanlış anlıyorum seni :sadsmile:
Alttaki videoda örnekleme yaptım;
Ashampoo Snap 2012 11 22 10h11m48s 001 - YouTube

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Önemli olan parçalara ayırmak değil mi? Parçalara ayırdıktan sonra istediği formatta kaydeder veya export eder. Yanlış mı anlamışım? ...

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Önemli olan parçalara ayırmak değil mi? Parçalara ayırdıktan sonra istediği formatta kaydeder veya export eder. Yanlış mı anlamışım? ...

Ama smart fill tool işi parçalara ayırmıyor ki. Alttaki iş tek parça halinde duruyor zxxxe. sadece kesişimlerinde yeni bir nesne yaratıyor.
Bu arada Ankara'da nerde çalışıyosun üstat?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu arada Ankara'da nerde çalışıyosun üstat?

"Sadece yeni bir nesne yaraıyor" derken kafasına göre ayrı bir obje oluşturmuyor seçtiğimiz yerden yeni bir kopya oluşturarak bu işi yapıyor. Temkinli çalışan biri zaten her ihtimale karşı bir yedeğini alacaktır ki bu şekilde yedek almaya gerek kalmıyor. Obje istediğimiz bölümlerden kesilmiş oluyor ve elimizde orjinal parça da duruyor oluyor. Bunun bir mahsuru yok artı yararı var. Parçaları kullanmaya gelince dediğim gibi save as veya export işini görür...
İvedik Org. San. de çalışıyorum ben kısaca dağ başı diyorum ama başkaları böyle adlandırıyor :D ...

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
"Sadece yeni bir nesne yaraıyor" derken kafasına göre ayrı bir obje oluşturmuyor seçtiğimiz yerden yeni bir kopya oluşturarak bu işi yapıyor. Temkinli çalışan biri zaten her ihtimale karşı bir yedeğini alacaktır ki bu şekilde yedek almaya gerek kalmıyor. Obje istediğimiz bölümlerden kesilmiş oluyor ve elimizde orjinal parça da duruyor oluyor. Bunun bir mahsuru yok artı yararı var. Parçaları kullanmaya gelince dediğim gibi save as veya export işini görür...
İvedik Org. San. de çalışıyorum ben kısaca dağ başı diyorum ama başkaları böyle adlandırıyor :D ...

Sadece eski işlerinden birini açıp, smart fill ile parçalara ayırmayı dene, sorunun ne olduğunu anlayacaksın üstat ;)
Bn de Elvankentte çalışıyorum yolun düşerse uğrayıp çayımı iç beklerim. Laflarız. Biraz smart fill çalıştır bana :rofl:
Üstat yanlış anlama takılıyorum ;)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Selim Babat sanırım dediğini anladım. Çok objeli çalışmalarda her parça için ayrı ayrı objeler oluşturuyor, Power Clip'de ise böyle bir durum söz konusu değil. Bu açıdan bakınca Power Clip daha elverişli gibi duruyor ama kullanım alışkanlığına göre herhangi biri tercih edilebilir...

Bir ara Elvankent'e sık sık gidiyordum ama uzun zamandır gitmemiştim. Her an gelebilirim madem çay ısmarlayacaksın (ve şimdiden teşekkürler)... (Sakın yanlış anlama takılmıyorum çay yoksa 1. Elvankent-İvedik savaşını başlatırım haberin olsun :) )

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Selim Babat sanırım dediğini anladım. Çok objeli çalışmalarda her parça için ayrı ayrı objeler oluşturuyor, Power Clip'de ise böyle bir durum söz konusu değil. Bu açıdan bakınca Power Clip daha elverişli gibi duruyor ama kullanım alışkanlığına göre herhangi biri tercih edilebilir...

Bir ara Elvankent'e sık sık gidiyordum ama uzun zamandır gitmemiştim. Her an gelebilirim madem çay ısmarlayacaksın (ve şimdiden teşekkürler)... (Sakın yanlış anlama takılmıyorum çay yoksa 1. Elvankent-İvedik savaşını başlatırım haberin olsun :) )

Çaydan bol ne var üstat ya sen gelirken marketten iki poşet çay alırsın, sobanın üzerine iki fincan su koyunca bi kaç saate ateş gibi oluo sallarız kupaların içine poşet çayları :D Ouvv dadından içilmez :)

Şaka maka çayımız herdaim var yaa böyle bir savaşa meydan vermemek adına hazır bulunduruyoruz ;) Yolun düşerse uğra. Etimesguta doğru giderken planeti geçince sağdaki boş arsaya doğru baktığında ilk binada biz varız zaten yoldan 50-60m içeride tabelayı görürsün maxmedya. Camlar falan da kaplı görmemene imkan yok dediğim yeri anladıysan. Planeti geçince sağa doğru bakarak devam et, camiyi geçince ben burdayım diyoruz maxmedya olarak ;)