Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel dosyalarını ai ye çevirmek

gokhan389

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb arkadaşlar corelde hazırlamış oldugum bir dosyayı indesing in içine atamıyorum ve ai ye çeviripte atıyorum fakat corelde hazırlamış oldugum dosya ai ye çevirince bozuluyor
adszzwz.jpg

bu şekilde üstteki ai alttaki corel x4 acaba bu sorunu nasıl gidere bilirim şimdiden teşekkürler
resim çıkmadı sanırım resimin linki: https://imageshack.us/photo/my-images/860/adszzwz.jpg/

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
CorelDRAW 'da hazırladığınız bir çalışmaya;
(Ctrl+Shift+S) Save as... diyerek,
Çıkan menüden Save as type AI 'yi seçerek,
Ai formatında kaydetmiş ve çevirmiş olursunuz.

gokhan389

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aynen le yaptım fakat eger yukarıdaki link e tıklarsanız nekadar bozuldugunu görürsünüz çok bozuluyor resmi buraya atamadım direk olarak link ini verdim teşekkürler

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Üstteki Corel formatı dediğiniz text hali,
yazımızı yazıp Ctrl+Q (Convert) yapıp
ardın Ctrl+K (break apart)yapıp parçalara ayırıyoruz,
e harfini içi ile seçip Ctrl+L (combine) ediyoruz
bu işlemi a, ve e harfi içinde yapıp
hepsini seçip Weld dediğimizde
çalışma bir bütün olur
bu şekilde Aİ olarak kaydettiğinizde sorun oluşmaz,

*Bir diğer yöntem olarak “Yeni Kahve” yazıyoruz
Ctrl+K diyerek Yeni ve Kahve ‘yide Ctrl+K ile ayırıp
harflerin kelimeden ayırıp tekil kalmasını sağlıyoruz
ardından hepsini seçip Ctrl+Q diyerek nesneye çevirip
ardından Weld diyerek Ai formatında kaydede bilirsiniz,

* Üçüncü yöntem ise
yazımızı yazıp PDF olarak kaydedersek
Ai de açtığımızda sorun olmadığını görebilirsiniz.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Hocam ben weld komutumu kullanmıyorum ve bir sorunda yaşamıyorum. Weld komutunu kullanmanın faydaları nelerdir ? ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Hocam ben weld komutumu kullanmıyorum ve bir sorunda yaşamıyorum. Weld komutunu kullanmanın faydaları nelerdir ? ...

Weld - Kaynak : Seçilen nesnelerin alanlarını birleştirir, tek bir alan haline getirmeyi sağlar

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Weld komutunun kullanımını biliyorum. Verilen örnekte mesela "Yeni Kahve" derken parçalara ayırdık e,a,i harflerini combine ettikten sonra elimizde farklı 9 tane obje olur. Weld dediğimiz zaman birbirine değen (kesişen) herhangi bir parça olmadığı için kaynak yapılacak yerde olmaz. En azından manıken olmaz. Y'nin E'ye veya K'nin A'ya kaynaması gibi bir şey söz konusu değil. Tüm parçalar ayrı olduğu için ben hala Weld komutunun işlevini anlayabilmiş değilim ...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Weld komutunun kullanımını biliyorum. Verilen örnekte mesela "Yeni Kahve" derken parçalara ayırdık e,a,i harflerini combine ettikten sonra elimizde farklı 9 tane obje olur. Weld dediğimiz zaman birbirine değen (kesişen) herhangi bir parça olmadığı için kaynak yapılacak yerde olmaz. En azından manıken olmaz. Y'nin E'ye veya K'nin A'ya kaynaması gibi bir şey söz konusu değil. Tüm parçalar ayrı olduğu için ben hala Weld komutunun işlevini anlayabilmiş değilim ...
Böyle bir örnekte weld kullanmanın bir avantajı ya da dezavantajı yoktur. Combine de kullanılabilir. Weld kullanımı belki kişisel alışkanlık olabilir.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Açıklama için tşk.ler. Ben de öyle biliyordum ama Murat hocam Weld komutuyla birleştir deyince bir bildiği vardır diye düşündüm ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑

Böyle bir örnekte weld kullanmanın bir avantajı ya da dezavantajı yoktur. Combine de kullanılabilir. Weld kullanımı belki kişisel alışkanlık olabilir.

Açıklama için tşk.ler. Ben de öyle biliyordum ama Murat hocam Weld komutuyla birleştir deyince bir bildiği vardır diye düşündüm ...

Konuda sorulan yapım işlemi için;
Combine dediğimizde sizlerinde bildiği üzere, kesişen bölümleri birleştirir, birbirine değen parçalar var, farklı dosya uzantılarına çevirdiğimizde (soruda zaten bu yönde) kesişen alanlar negatif görünür, (Wireframe - Simple Wireframe) 'da görülebilir.
Bakınız üstteki görüntü;

bunu engellemek için önerdiğim bir yoldu Weld işlemi.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Cevap yazmadan önce tekrar denedim Weld ve Combine farklı çalışıyor yine Murat hocam haklı çıktı. Açıklama için tşk.ler ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Cevap yazmadan önce tekrar denedim Weld ve Combine farklı çalışıyor yine Murat hocam haklı çıktı. Açıklama için tşk.ler ...

Estağfurallah :) haklı/haksız olayından ziyade bilgi alış-verişi,
nihayetinde; Bilgi paylaştıkça artan tek hazine !

Son düzenleme: