Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw Bilen Var mı?

letheriver

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba.Saatleridir bir konu arıyorum ve hiç bir forum sitesinde bulamadım.Kimi yerlerde Benim sizlere soracağım soruları yanıtsız olarak bırakılmış bir çok çözüm ve sonuç elde edememiş kişiler var!!! bunlardan bir tanesde benim.sonuca halen ulaşamamış:)
Bu işi profesyonel olarak bilen bir kişiden yardım istiyorum.
işi bilmeyen arkadaşlar mümkünse meşgul etmesinler.Soru net ve açık olacak resimli olarakta göstereceğim ve nasıl uygulama yapılacağı hakıkında yardım istiyorum.Fakat akıl yürüterek şöyle böyle diye değil gerçek uygulama istiyorum tabi Corel de varsa.

Gelelim soruya!!! Bir çizgi üzerine eğri yada değil önemi yok !!!belirli aralıklarla otomatik olarak uygulama komutuyla mesela 1 metre uzunluğundaki egri büğrü bir çizgi üzerine 15 cm çapında otomatik olarak 10 adet sığdır çizgi merkezi yada üstü yada altı hiç farketmez yeterki bu işlemi yapsın yada 1 metrelik bu eğri büğrü çizgiye 15 cm çapındaki daireyi 25 cm aralıklarla yerleştir diyebileceğim bir komut arıyorum.Var mı acaba?Varsa detaylı olarak izah ederseniz sevinirim.yani bir ilk okul 5 e giden çocuğa anlatır gibi :))Zeka seviyem hala orda kaldı çocukluğuma doyamadımda;)

he bu arada resim yükleyemedim şu kıytırık yazıya.Birde bunu anlatabilirseniz sevinirim Direct link to image nerede bu icon.varsa söyleyin yoksa ekleyinde derdimizi daha anlaşılabilir bir şekilde anlatalım.

Şimdiden Cevap için çok teşekkür ederim.
söz gümüş ise Suküt Altındır.
biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sizin istediğiniz gibi bir komut yok. Çizdiğiniz yuvarlakları istediğiniz kadar çoğaltıp (Çizgi boyutuna göre) çizgi üzerine yerleştirebilirsiniz bu şekilde isterseniz tarif edebilirim. Tabii ki sizin verdiğiniz ölçülere göre değil 1m çizgiye 15 cm'lik 10 adet yuvarlak aralarındada boşluk olacak şekilde yerleştirilemez yaparsa David Copperfield bir ihtimal ...

zzx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
alt+F4 yap ben hep öyle yapıyorum

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
sayın letheriver

önce üsluptan girelim. Yardım isterken daha nazik olmanızı öneririm. Kimze kimsenini işini yapmaya zorunlu değil. Burası yardım paylaşım alanı fırça kabul tören alanı değil. Hadi işin bu tarafını geçelim. Sorun bile yanlış. 1m. lik doğru çizgiye yerleştirilecek eşit aralıklı daire ile eğri çizgiye yerleştirilecek olan farklı sonuçlar verir. neye göre eşit. çizgiye göremi yoksa birbirlerine göremi. bunu bilgisayara tanıtman gerek o zaman. normal şartlarda blend bu işi görür ancak daha özel bir şey arıyorsan taş dizimle ilgili pluginler var zaten onlar senin işini haliyle görür. https://corelturk.blogspot.com/ bu sitede bu makroyla ilgili güzel açıklamalar vardı. sonraki sayfalarda duruyor olmalı.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Birincisi coreldraw bilen var mı şeklinde başlayan fakat üslup olarak gayet hoş olmayan sorunuza ilişkin olarak pratiklik ve mantık yürütmek ile program bilmenin ayrı şeyler olduğunu belirteyim. Çözüm istiyorsanız biraz akıl yürütmeniz ve ukalaca konuşmamanız yeterlidir. Makrolara dahi gerek kalmadan çizmek için hiç bilmeyen kişinin uygulaması gereken basit yöntem. Avantgarde tarzı çapı eşit olan dairesel bir O harfine sahip olan font seçersiniz. istediğiniz adette O harfini yazarsınız. Eş zamanlı büyütme için en boy oranını kilitler ve yüksekliği 15 cm olarak girersiniz. Fit to path komutu ile yazınızı eğri büğrü tabir ettiğiniz çizginiz ile birleştirirsiniz. Gerekirse harflerden cizgilerinizi pat oranında uzaklaştırırsınız. Harfleri convertler ve break curve apart ile parçalarsınız içte oluşan küçük daireleri silersiniz ve çiziminiz hazır olur. Bu anlatılanların program bilmekle alakası olmayıp sadece analitik düşünme ve biraz yaptığı iş üzerine mantık yürütme ile bulunabileceğini belirterek iyi günler dilerim.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
" Doğru ifade edilmiş bir soru, Aranan cevabın anahtarıdır "
özde sözün, yeri burası olsa gerek,
yanılıyormuyum?

anselmus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1-Bir metrelik çizginin her iki ucuna aynı çapta daire koy. Sonra bunları blend komutuyla örnek 14 adet gelecek şekilde koy. Eğer bu çizgi eğri ise newpath komutunu kullan.
2- bir daire çiz transformationdan pozition kısmına aradaki ölçüyü gir ve apply to duplicate komutuna bas.
3- bir daire çiz.artistic media tolldan bunu object sprayer olarak kaydet. Sonra çizgini üzerine uygula. Ara boşluklarını artistic media çubuğundaki ara ölçü penceresinden ayarla.