Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw convert to bitmap yardım...

erhan_67

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar. corel draw 11 kullanıyorum ve her hangi bir resmi convert to bitmap dediğimde "resulting bitmap may be too large. do you want continue ? " diye bir uyarı cıkıyor. sanırım dosya buyuyecek uyarısı veriyor ama benim bunu yapmadaki asıl amacım diyelinki 1000 * 1000 dpı daki bi fotografı 300 dpi ya düşürüp dosya boyutunu küçültmek. bu uyarının sebebi nedir acaba? yoksa normal bir durummudur? yardımcı olursanız çok sevineceğim. teşekkür ederim şimdiden

https://img30.imageshack.us/img30/8641/graphic1bww.jpg

Benzer konular

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Yapmak istediğiniz fotoğrafta gölge efecti varsa onu break apart (ctrl+k) diyip ayırın ondan sonra bitmap yapın.

erhan_67

🌱Yeni Üye🌱
herhangi bir efect yok. fotograftada gördüğünüz gibi photoshopta temizlemiş olduğum bir fotograf :( malesef aynı hatayı verdi dostum :(

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sanırım başka bir yerde bir püf noktayı atlıyoruz..

Normal de bu uyarı mesajını sizinde deiğiniz gibi.. Çok büyük olacaksa eğer bitmap yapılan obje ozman verir..

Bununla beraber.. İşin Cm sinsinden ebadı nedir?.. sorunsu cevaplamak gerekir..

aynı zamanda ctrl+a gibi bir kombinasyonla seçim yaptıysanız, sayfanın herhangi yerinde kalmış bir objeyide şectiğinden çok büyük bir alanı bitmap yapıyorsunuz anlamına gelir..

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
sen deneme yanılma yöntemini dene şimdilik bir fikrim yok :)

erhan_67

🌱Yeni Üye🌱
normal bir katalog bu işim. fotograf ebatları 10 cm * 15 cm oranlarında hemen hemen ve suanki dpı 409 veya bu aralarda. ben bunu 300 dpı ya düşürmek istiyorum. hatayı burada alıyorum. önceden yoktu aslında ama ben uzun süredir bu uyarıyı alıyorum. ama bunu çözmeye karar verdim ve sizlerle paylaşmak istedim.

ctrl + a gibi bi seçim söz konusuda değil.
bu problemle karşılasam bir arkadaş varmı ki acaba?

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Onur arkadaşımızın dediği gibi Covert to bitmap uygulayacağınız nesnenin uygulama sonucunda büyük bir bitmap oluşacağından sizi herhangi bir hataya karşı uyarıyor. Yoksa bir hatadan kaynaklı değil.
Bende böyle biliyorum.

erhan_67

🌱Yeni Üye🌱
erkan kardeşim teşekkürler ilgin için. ancak benim bildiğim kadarıyla 400 dpı daki bi fotoğrafı 300 e düşürdüğüm zaman boyutunun küçülmesi lazım. ben mi yanlış biliyorum acaba :S
doğal olarak böyle bir hata vermemesi gerekir.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Convert to bit map menüsü yerine... Resample menüsünü kullanman zaten daha mantıklı, Bir dene bakalım.

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
erkan kardeşim teşekkürler ilgin için. ancak benim bildiğim kadarıyla 400 dpı daki bi fotoğrafı 300 e düşürdüğüm zaman boyutunun küçülmesi lazım. ben mi yanlış biliyorum acaba :S
doğal olarak böyle bir hata vermemesi gerekir.

Zaten o uyarı bitmap çözünürlüğü yada boyutu büyüyecek diye vermiyor. Çalışmanızda büyük bir bitmap oluşturuyorsunuz, yineden devam etmek istiyormusunuz diye soruyor. Yeni versiyonlarda karşılaşmadım ama belki corelin çalışma performansını düşürmemek için büyük dosyalarda soruyor olabilir.

erhan_67

🌱Yeni Üye🌱
resample menüsünü denedim. ancak söyle bir durum var. herhangi bir hata vermedi fakat benim burdaki amacım dosyanın boyutunu küçülmek. 3 fotoğrafı resample ile 300 dpı ya düşürdüm bunların dpı ları 400 ve ya 500 idi. 300 e düşürdüğüm zaman 260 mb olan dosyan 268 mb a cıktı yani ben küçültmek istiyorum ama dosya buyuyor. sizler nasıl yapıyorsnuz böyle bir durumda?