Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw da barkod sorunu

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
https://www.imagehack.eu/bild.php/8036,velur1jpgVC7SP.jpg

selam...

corel drawda müşterini getirdiği dosyada resimde de görüldüğü barkodlar üst üste binmiş ama müşteri bunu kendı bilgisayarında görebildiğini söylüyor bu sorunu çözemiyorum acaba bende yuklu olmayan bir özeeliktenten mı kaynaklanıyor yardımcı olursanız sevınırım

Benzer konular

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sanırım müşteriniz barkodu convert etmeden göndermiş
Font sorunu var gibi görünüyor

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
ama font zaten times new roman olarak görünüyor ve dosya açılımında font hatası vermezmı....

barkodun üzerine çift tıkladığım zaman (failed to launch server application)diye bir hata veriyor.....ama kendı yapmış olduğum barkodda bu sorun yok tıkladığım zaman barkod sayfası açılıyor....:((

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bende baktığımda sadece font sorunu görüyorum jpg'de

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
font sorunu olsa anlarım zaten müşteri font adını biliyıoyr

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Okey o zaman malesef yardımcı olamadım :smile:

birolkeser

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umitmatbaacilik.com
bemin başıma iki sefer geldi bu problem.

yanlış hatırlamıyorsam, 13 versiyon gelen bi işi 90 derece vb. çevirip, versiyon 12 kaydetmiştim. corel 12 de açınca de böyle olmuştu barcode lar. sanırım sizde de benzeri bi problem var.

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
peki corel 12 yi yüklersem sorun çözülürmü

gacal

🌱Yeni Üye🌱
orjinal dosyada barkod nesnesinin üzerine aynı büyüklükte bir kutu yapıp lens ile brighten 0 ile barkodu kutuya aktarın sonra yarattığın yeni nesne ister olduğu gibi kullan ister grubu çözüp arkafon rengini ya da borkod çubuklarının rengini değişebilirsin versiyon farklarında da anlattığın sorunu yaşamazsın..ok?

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
lens ile brighten 0 bu kısım nerde bunu anlayamadım

gacal

🌱Yeni Üye🌱
yaşanan sorun şu, cdr dosyada orjinal barkod nesnesini 90 derece çevirip dosyayı jpeg export ederseniz yukarıdaki sorunu yaşarsınız..o yüzden bunu kim hazırladıysa çizim dosyasına barkod nesnesini eklediğinde tam barkod ebadında bir boş dikdörtgen koysun üzerine, effects menüsünde lens komutuyla ya da alt+F3 ile ekranın sağında lens menüsü açın..altında barkod olan içi boş dikdötgene tıklayın..lens menüsünde brighten seç..şimdi üstteki minik görüntüye barkod geldi..rate değeri 0, frozen tıklı, remove face tıklı, apply e basın..şu an alttaki barkoc görüntüsü bizim kutuya yapıştı..bunu istediğiniz gibi evirip çevirebilirsiniz..çubuk yüksekliğini lens uygulamadan ayarlamakta fayda var..barkodları bu şekilde çalıştığında arka zemin/çubuk rengini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz, ayrıca exportlarda sıkıntı kalmaz.. kolay gelsin

birolkeser

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umitmatbaacilik.com
peki corel 12 yi yüklersem sorun çözülürmü

bana doküman corel 13 gelmişti. ben 13 biraz işlem yapıp 12 olarak kaydettim. barkodun olduğu grubu 90 derece çevirmiştim montaj için. Corel 12 de işi açtığımda barcod un sizdeki gibi bozulduğunu gördüm.

bende 13 deki eski halini açıp barcod u vektörele çevirdim. sorunu o şeklide giderdim.

bu işlemi siz yapamayacaksınız sanırım.

gacal

🌱Yeni Üye🌱
kardeş ben sadece kendi işlerini yapan bi amatörüm, ihtiyacın olan çözümü kendimce anlattım, o yüzden neyi yapıp yapamayacağımdan ziyade senin sorununu çözmene sevindim..ama öte yandan barkodun okunamama problemlerinin çoğu doğrudan vektöre çevirmekten kaynaklanır, baskı öncesi cihazla test yapmanı da tavsiye ederim..iyi çalışmalar..

birolkeser

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umitmatbaacilik.com
kardeş ben sadece kendi işlerini yapan bi amatörüm, ihtiyacın olan çözümü kendimce anlattım, o yüzden neyi yapıp yapamayacağımdan ziyade senin sorununu çözmene sevindim..ama öte yandan barkodun okunamama problemlerinin çoğu doğrudan vektöre çevirmekten kaynaklanır, baskı öncesi cihazla test yapmanı da tavsiye ederim..iyi çalışmalar..

Ben, bünyesinde 3 adet 4 renkli ve iki adt de çift renkli makina bulunduran ve vardiyalı 24 saat imalat yapan bir matbaada çalışıyorum. Bugün hiç iş yok dediğimiz gün en az 50 takım iş basıyoruz. Ve Allahın günü en az 5 işte barcode'u vektörel basıyoruz. Daha bi müşteri demedi ki " benim barcode'umda problem var"

Arkadaşlar sizin tezlerinizin karşısında böyle bir ispat yeterli olur sanırım.

Borkodlar vektörel basılır. Lens Kullanmayalım. Kolay gelsin.

sarcoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşların yazdıklarnı okuduktan sonra yapılan tartışmanın tamamen yersiz olduğunu gördüm. sebebi ise paste special den picture ****file kullanılarak veya lens uygulaması yapılsa bile her iki şekildede barkot vektörele çevrilmiş olur (barcode curves isimli makroda kullanılabilir) . bu işlemler uygulanmadan barkot kullanıldığında ise yer ve yön değişikliklerinde corel malesef barkotları bozmaktadır.bu yüzden mutlaka ve mutlaka borkot vektörel olarak kullanılmalıdır.
:iloveyou:

vmprllkitty

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bi Yer Aç Bence Oraya Uygun Içine Döm Ve Convertle Ancak öle Olcak Gibi Gözüküor Neden Böle Bir Sorun Olduğunu Anlayamadım Resim Olarak Alıyorsan Sorun Yaratabilir

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
https://www.imagehack.eu/bild.php/8036,velur1jpgVC7SP.jpg

selam...

corel drawda müşterini getirdiği dosyada resimde de görüldüğü barkodlar üst üste binmiş ama müşteri bunu kendı bilgisayarında görebildiğini söylüyor bu sorunu çözemiyorum acaba bende yuklu olmayan bir özeeliktenten mı kaynaklanıyor yardımcı olursanız sevınırım

bu problem kuvvetle ihtimal yapılan çalışmanın 90 derece çevrilmesiyle ilgili. İşin yapılmasından baskısına kadar kontrol eder misiniz, 90 derece çevrilip çevrilmediğini...

iyi çalışmalar...

SZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
zamanla yarışmıyorsanız eğer cmx olarakda kaydedip vektörel hale getirebilirsiniz.....

bubacka

🌱Yeni Üye🌱
arkadasım yapılan barkodu öncelikle file save as yapıp cmx olarak m. üstüne kayıt edin oradan sürükle bırak yaparak corele tasıyın yada ımport yapın o zaman bu sorun çözülür
90 derece çevirmeleri falan bu işlemi yapmadan yaparsanızda aynı hataları verir