Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel draw fontlardan dolayi takiliyor

Rkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaslar gecen 1700 tahne font topladim yükledim font secerken drawda corel kisada olsa takilmaya basliyor 4 gb ram quad 2 core islemcim oldugu halde sizce sorunu fontlari silmeden nasil cöze billirim ?
grafikli fontlar var onlardan olla billir mi ?

Benzer konular

mavidenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben fontları corele nasıl yükleyebilirim yardım edermisiniz el yazısı şeklinde yazmak istiyorum ama bunu nasıl atıcam corel draw a bilmiyorum

Rkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben fontları corele nasıl yükleyebilirim yardım edermisiniz el yazısı şeklinde yazmak istiyorum ama bunu nasıl atıcam corel draw a bilmiyorum

dafont.com myfont.com gibi veya google de free font yazarak fontlarini bull indir indirdikden sorna Billgisayarim C:\Windows\Fonts
c ye tikla windowsa gir orda fonts diye dosya var oranin icine yükle indirdigin fontlari kardes.. kolay gelsin

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ben fontları işletim sistemine yüklemeden kullanıyorum
BU programı kullanıyorum...(bedavadır)

Rkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben fontları işletim sistemine yüklemeden kullanıyorum
BU programı kullanıyorum...(bedavadır)

süper peki fontlari standart fontina nasil cevircem windows 7 kullaniyorum.. :S standart fontlara cevire billiyormiyim ??

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
standart tan kastınız nedir bilmiyorum programı indirip kurcalamanızı isterim

mavidenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim verdiğiniz bilgi çok işime yaradı sonunda istediğim fontta uygulama yapabildim günlerdir uğraşıyodum

mehmet1221

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.bingoldijitaltasarim.com
x3 veya x4 kulananlar font seçerken eğer fontlar fazlaysa takılır ama crel11 veya 12 kulananlarda bu olmuyo nedense .
ben 5600 e yakın font kulanıyorum x4 de takılıyor ama corel12 de takılmıyo

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
x3 veya x4 kulananlar font seçerken eğer fontlar fazlaysa takılır ama crel11 veya 12 kulananlarda bu olmuyo nedense .
ben 5600 e yakın font kulanıyorum x4 de takılıyor ama corel12 de takılmıyo

X3 le birlikte gelen font ön izleme özelliklerindeki geliştirmelerden kaynaklı bir problem ancak bunun başlıca sebebi türkçe desteklemeyen karekterlerin ön izleme yapılmaya çalışmasıdır ve aynı anda tüm fontları kendi karakteriyle göstermesidir. oysa corel 12 de sadece saçili fontun karakterini gösterir.

Çözüm:
CTRL+J yapıp options bölümünü açıyoruz, sol menüdeden TEXT menüsü altından FONT seçeneğini seçip, aşağıdaki resimdeki gibi sadece İKİNCİ seçeneği aktif edip diğerlerini kapatıyoruz.

aaaayt.jpg

Ayrıca fontlarınızı direk C: sürücüsüne kopyalamak yerine Corel Draw ile birlikte kurulan zaten elinizde mevcut olan BitStream Font Navigator'u kullanmanızı tavsiye ederim.

eraksa

🌟Usta Tasarımcı🌟
Font Navigator'ın da kullanımını anlatan olursa sevinirim aynı sorun bendede var aslında okadar tonlarca fontu kullanmıyoruz ama yinede beğenip yüklemek hastalık oluyor sanki

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
BitStream Font Navigator font larla ilgili oldugunu biliyordum ama fontu yuklerken Cdiski yerine oraya yuklenmesidaha mi iyi olur ya da boyle birsey mumkun mu? ayrica namastee arkadasimizin onerdigi programida indirdim yani sanirim indirdigim odur fakat kullanamiyorum :smile:calistir deyince parola soruyor (4shared_Desktop_3.0.2) diye bir program degil mi acaba yanlis birsey mi indirdim diye dusunuyorum netlestirirseniz sevinirim

Son düzenleme:

eraksa

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkürler kadim dostum :D