drawsever
🌟Usta Tasarımcı🌟
Forumu aradım ama bulamadım. O yüzden bu dersi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Corel Draw ile iki nokta arasındaki açıları ölçebiliriz. Burada ben örnek olarak bir kareyi ele aldım. Aslında karenin iç açısının 90 derece olduğunu biliyoruz, ama burada amaç nasıl açı ölçüldüğünü göstermek.
Bu şekilde diğer nesnelerin de açılarını ölçmemiz mümkün.
Öncelikle yukarıdaki gibi bir kare çiziyoruz.
Daha sonra araç kutumuzdan "Dimension Tool" aracını seçiyoruz.
Dimension tool aracını seçtikten sonra Özellikler Çubuğundan "Angular Dimension Tool" aracına tıklıyoruz.
Öncelikle ölçmek istediğimiz açının merkezine tıklıyoruz.
Sonra sırası ile iki noktaya tıklayarak açımızı ölçüyoruz. Son tıkladığımız noktada tekrar tıklayarak açının kaç derece olduğunun gösterilmesini sağlıyoruz. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi açının 90 derece olduğu sayfamızda belirtiliyor.
Hepinize kolay gelsin..
Corel Draw ile iki nokta arasındaki açıları ölçebiliriz. Burada ben örnek olarak bir kareyi ele aldım. Aslında karenin iç açısının 90 derece olduğunu biliyoruz, ama burada amaç nasıl açı ölçüldüğünü göstermek.
Bu şekilde diğer nesnelerin de açılarını ölçmemiz mümkün.
Öncelikle yukarıdaki gibi bir kare çiziyoruz.
Daha sonra araç kutumuzdan "Dimension Tool" aracını seçiyoruz.
Dimension tool aracını seçtikten sonra Özellikler Çubuğundan "Angular Dimension Tool" aracına tıklıyoruz.
Öncelikle ölçmek istediğimiz açının merkezine tıklıyoruz.
Sonra sırası ile iki noktaya tıklayarak açımızı ölçüyoruz. Son tıkladığımız noktada tekrar tıklayarak açının kaç derece olduğunun gösterilmesini sağlıyoruz. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi açının 90 derece olduğu sayfamızda belirtiliyor.
Hepinize kolay gelsin..