Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw X5 Hatası acil yardım lütfen...

keremadanur

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle iyi akşamlar... Askerlik yapan bir öğretmen arkadaşımın sıkıntısını aktarıyorum... Arkadaşımın kullandığı bilgisayara format atılmış ve bilgisayara corel Draw x5 kurulmuş. Program orjinal değil ancak full... Ve bilgisayarın internet bağlantısı yok... Sorun şu ki programın simgesine çift tıkladığında farenin yanındaki kum saati çıkıyor, program çalışacak gibi oluyor ancak devamında hiçbir şey olmuyor. Program açılmıyor... Arkadaşımı aramam için 30 dk civarı sürem var... Yardımcı olursanız çok sevinirim... bu arada kullanılan işletim sistemi windows xp ve program için gerekli tüm diğer programlar kurulmuş (framework vb...)

Son düzenleme:

Benzer konular

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle iyi akşamlar... Askerlik yapan bir öğretmen arkadaşımın sıkıntısını aktarıyorum... Arkadaşımın kullandığı bilgisayara format atılmış ve bilgisayara corel Draw x5 kurulmuş. Program orjinal değil ancak full... Ve bilgisayarın internet bağlantısı yok... Sorun şu ki programın simgesine çift tıkladığında farenin yanındaki kum saati çıkıyor, program çalışacak gibi oluyor ancak devamında hiçbir şey olmuyor. Program açılmıyor... Arkadaşımı aramam için 30 dk civarı sürem var... Yardımcı olursanız çok sevinirim... bu arada kullanılan işletim sistemi windows xp ve program için gerekli tüm diğer programlar kurulmuş (framework vb...)

mevcut Programı kaldırıp tekrar yüklemeniz gerekiyor,
yükleme sırasında eksik kalmış klasör bileşenleri olduğunu düşünüyorum.
aşağıdaki eklenti ile eksik CorelDRAW X5 'i kaldırıp tekrar yüklemelisiniz.
https://www.grafikerler.net/corel-draw-da-inatci-surumlerin-sistemden-kaldirilmasi-t111061.html

faydalı olması dileğiyle...

keremadanur

🌱Yeni Üye🌱
programı bilgisayarı ilk kurduğunda program çalışıyormuş. ancak programı kapattıktan sonra artık açılmıyormuş program. kaldırıp tekrar kurulduğunda aynı döngü oluyor. arkadaşımın dediği bu şekilde. çözüm önerisi arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim... iyi akşamlar...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
programı bilgisayarı ilk kurduğunda program çalışıyormuş. ancak programı kapattıktan sonra artık açılmıyormuş program. kaldırıp tekrar kurulduğunda aynı döngü oluyor. arkadaşımın dediği bu şekilde. çözüm önerisi arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim... iyi akşamlar...

bence kullandığınız Corel X5 full değil de bir Portable versiyonu olduğunu düşünüyorum, bu konuda net bir bilgi varmı?
yok eğer full ise Program DVD 'sini takıp, Denetim masası, Program Ekle/kaldır Repair uygulaması ile eksik bileşenlerin tamamlanması sağlanırsa açılmama sorunu ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

Fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin.

:) açılmayan bir CorelDRAW 'ı nasıl fabrika ayarlarına döndürebiliriz?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Fabrika ayarlarına döndürme işlemi CorelDRAW açılışında yapılıyor, belki arayüzde oluşan bir hata ya daayarlarda oluşan bir hata açılmasına engel oluyordur. İhtimaller dahilinde olduğu için denenmesinde fayda var.

musdemir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence kullandığınız Corel X5 full değil de bir Portable versiyonu olduğunu düşünüyorum, bu konuda net bir bilgi varmı?
yok eğer full ise Program DVD 'sini takıp, Denetim masası, Program Ekle/kaldır Repair uygulaması ile eksik bileşenlerin tamamlanması sağlanırsa açılmama sorunu ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

Fabrika ayarlarına döndürme işlemi CorelDRAW açılışında yapılıyor, belki arayüzde oluşan bir hata ya daayarlarda oluşan bir hata açılmasına engel oluyordur. İhtimaller dahilinde olduğu için denenmesinde fayda var.

Muratabi ve Kürşadabi sorum sizlere
iyide şimdi bende anlamadım,
sorun zaten CorelDRAW 'ın açılmama sorunu...
açılmayan/açılma konumuna gelmeyen bir programı
nasıl F8 'le fabrika ayarlarına döndürebilirizki bu konuda bizi daha fazla aydınlatırmısınız?

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Muratabi ve Kürşadabi sorum sizlere
iyide şimdi bende anlamadım,
sorun zaten CorelDRAW 'ın açılmama sorunu...
açılmayan/açılma konumuna gelmeyen bir programı
nasıl F8 'le fabrika ayarlarına döndürebilirizki bu konuda bizi daha fazla aydınlatırmısınız?

fabrika ayarlarına döndürme bilgisi bana ait değil, yukarıdaki mesajları okursan,
"programı bilgisayarı ilk kurduğunda program çalışıyormuş"
belki Kürşad ÇAKIR bu ifadeden yola çıkarak,
fabrika ayarlarına döndürme fikrini ortaya koymuştur,
tabiikide en doğru cevap Kürşad ÇAKIR 'ın kendisinde.

ama bu sorunla ilgili ; "bence kullandığınız Corel X5 full değil de bir Portable versiyonu olduğunu düşünüyorum, bu konuda net bir bilgi varmı?
yok eğer full ise Program DVD 'sini takıp, Denetim masası, Program Ekle/kaldır Repair uygulaması ile eksik bileşenlerin tamamlanması sağlanırsa açılmama sorunu ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum."
fikrim hala aynı.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sistem özelliklerinden kaynaklıyor olabilir mi acaba? (Yetersiz ram mesela)

keremadanur

🌱Yeni Üye🌱
anladığım kadarıyla bu soruna çözüm bulamayacağız :)) yine de ilgilenen herkese teşekkür ederim...

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Corel Draw x5 programının hangi sürümünü kurmaya çalışıyor olabilir? Sp1 olan sürümünü yüklediğinde internet olmasada kurulum yapılan Corel Draw açılır ama yok sp3 paketini yüklüyorsa açılmaz çünkü her coreldraw açılışında internet sitesini bağlanır ve lisanslı olup olmadığını sorgular ki arkadaşınızın interneti yokmuş açılmaz.

Eğerki programı kaldırıp, yüklemek istiyorsa bunu program kaldırıcı programlarla yapmak gerekir. (Revo Uninstaller) gibi çünkü programı ekle/kaldırdan kaldırdığınızda Kayıt defterinde hala izler kalır ve bunu tekrar yüklemeye çalışsanızda bir işe yaramaz.