Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw'da 3D Kutu Harf Yapımı

ceylankral

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam arkadaşlar,

Öncelikle size bi örnek logo göstereyim:
chery_logo.gif

corel dosyası için: https://www.brandsoftheworld.com/logo/chery-0

arkadaşlar şimdi burada gördüğünüz gibi 3 kenarlı piramit mantığında bir kenarlık var.biz şimdi 3 parça krom keseceğiz.bu üç parça kromu öyle kesmeliyiz ki, o üç parçayı birleştirdiğimizde 3d halini alsın.ama logonun kenarlarındaki kıvrımlar işimizi bozuyor.
anlatabildiğim kadarıyla beni anlayanlar yardımcı olabilirler mi.ince hesaplar yapılması gerek.şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
"A" harfi için üç parça kesim yapmayın krom levhayı gerekli açıda büküm yapın alt ve üst taraflarda birleşim yerlerine uygun kesin daha temiz bir görüntü çıkar. Yan taraflardaki şekiller için bir fikrim yok...

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
vallahi düşündüm düşündüm düşündüm
birkaç geometri hareketi ile çözüm bulunur ama çok meşakkatli :|

ceylankral

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.

ben yapmak istediğim konusunda resimli olarak birkaç ekleme yapacağım.

27be294d400339362aebf09c514b2.jpg

chery logosundan devam edelim.yukarıda 5 parça krom var.üstte olan,logonun tabanı olacak.alttaki parçalar ise taban ile birleşip 3D halini alacak.

buradaki sorun şu;
altta olan parçaları birleştirirken kromda eğim yapamıyoruz.alttaki parçalardan en sağdaki ile yanındaki parçayı 3d olacak şekilde birleştirmemiz için eğiyoruz.ama eğdiğimiz için uç kısımlar içeriye doğru bükülüyor.bu yüzden logoyu öyle ölçülerle kesmeliyiz ki 3D olacak şekilde büktüğümüzde parçalar birbirine tam otursun.

çalışma yapmak isteyenler olursa, örnek dosya ekledim.buna benzer çalışmalar nasıl yapılabilir kısayolu varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

https://s2.dosya.tc/server3/ujy1gj/CHERY.rar.html

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
şekil tam olarak bumu yoksa temsili bir resimmi. işin aslı olursa o kadar kafa pattaığımıza değsin derim

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
işi saç plakadan lazerle keseceğini düşünerek:

ben olsam ne yaparım. işin birebir orjinal büyüklükte bir çalışmasınıalçıdan veya benzer bir basit işlenecek bir mazemeden taslağının yaparım. sonra onun bütün her tarafını iç yüzey ve dış yüzey olmak üzere mesela 1x5 veya uygun bir ölçüde küçük kağıtlarla kapatırım. yanlız kağıtlar yüzeyleri asla taşmayak kadar olmadlı. kaplama bitince kağıdı dikkatlice söker ve düz bir masada açarım. üzerinden çizim yapıp keseceğim malzemeye eş kalıklıkta bir kağıtla kesim yaparım. tekrara yerleştirrim. sorunlar varsa düzeltir yoksa diğer yüzeyde de aynısını uygular daha sonra bir leşme yerlerinide ayarlayıp ana malzemeyi keserim. İsterseniz son kesimden önce de bir aynı kalınlıkta kağıtla son maketi deneyin derim.

ceylankral

🏅Acemi Tasarımcı🏅
önceden kağıtlarla deneme yaptık dediğiniz gibi.hemen hemen tam sonuca ulaştık.ancak kaç saatimizi aldığını hatırlamıyorum.bunun hızlı çözümü var mı diye merak etmiştim.

Not:linkte verdiğim dosya, tam ölçülere sahiptir.resimdeki temsilidir.

ceylankral

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aylar sonra konu hala amacına ulaşmadı arkadaşlar :(