Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel gazete dizgisi ve hazırlanması

aoks

🌱Yeni Üye🌱
Slm arkadaşlar. sizlerden bi ricam olacak ben corele yeni başladım yerel bi gazete çıkartmak istiyorum fakat bu işi nasıl yapacağımı bilmiyorum yeterli kaynakta bulamadım corelde nasıl gazete dizgisi hazırlarım? ve paylaşmak isteyen arkadaşlar sorun olmazsa gazete örneği paylaşabilirmi benimle? :angel:teşekkürler şimdiden.

Benzer konular

mel_a_nkoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu tarz bir sitede, bir soruya 1 tane bile cevap olmaması kötü ve üzücü. Aoks umarım bulmuşsundur sorunun cevabını, bende arıyorum!

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Corel ile gazete, dergi v.b çok sayfalı işler hazırlamak bence mantıklı değil size Indesign programını tavsiye ederim. Diğer bir tavsiyem QuarkXpress olacaktır.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
corelde çok sayfalı işler yapmak mümkün
şu ana kadar onlarca katalog, dergi, broşür vb. bir çok tasarımım sıkıntısız yapıldı.
indesign ve quark bu işler için daha ayrıntılı yapılmış programlardır. amaç sadece dergi, gazete ise quark ve indesign daha uygun olacaktır.

bu işi yapmak için bir yerden başlamanız gerekiyor ise ilk işiniz bu işi yapacak birisini bulmanız olacaktır. Öyle 3-5 günde yapılacak bir şey olsaydı bu iş herkes yapardı. Ayrı bir meslek dalı olmaz idi.

kolay gelsin

mel_a_nkoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dizgi yada tasarım işinin kolay olduğunu söylemeye çalışmadım, yanlış anlamışsınız. Biz sadece öğrenmeye çalışıyoruz. Eğer konuyla ilgili gerçekten bilginiz varsa lütfen "şimdi bi daire çiz bakalım ama bu öyle kolay değil" demek yerine "dairenin nerede olduğunu, ne işe yaradığını" söylersen çok daha yardımcı olmuş olursun. Bu işe saygım sonsuz, sonuçta emekle geliniyor buralara ama kimse ipin ucunu göstermezse verilen emeğin hiç bir değeri lalmayacak yakında.. Yinede teşekkürler.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Slm arkadaşlar. sizlerden bi ricam olacak ben corele yeni başladım yerel bi gazete çıkartmak istiyorum fakat bu işi nasıl yapacağımı bilmiyorum yeterli kaynakta bulamadım corelde nasıl gazete dizgisi hazırlarım? ve paylaşmak isteyen arkadaşlar sorun olmazsa gazete örneği paylaşabilirmi benimle? :angel:teşekkürler şimdiden.

işi siz yapmak istiyorsanız gazetenizi 1 yıl kadar gecikmeli çıkaracaksınızdır.
siz işi öğrenene kadar birisi ile (reel olarak - freelance ya da uzaktan değil) çalışmanızı tavsiye ederim

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gazete tasarımı nasıl yapılır gibi bir soruya cevap alamamanız çok normal. Çünkü net bir soru yok. Gazete tasarımını nasıl yaparımdan kastınız görsel açıdan fikir almak olduğunu düşünmüyorum. Corel ile nasıl yaparım diye sormuşsunuz. Eğer gerçekten amacınız öğrenmekse kendiniz nasıl bir iş yapmak istiyorsanız başlayın. Kafanızdaki fikirleri corel ile uygularken sıkıntı yaşarsanız ve onların corel ile nasıl yapıldığını sorarsanız bence daha hızlı ve faydalı cevaplar alabilirsiniz. "Gazete tasarımı nasıl yapılır?" çok genel olmuş.

mel_a_nkoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam nolur "Gazete tasarımı nasıl yapılır" diye bir soru nerede sorulmuş bana göster! bu konu içinde böyle bir cümle söz konusu bile değilken yaptığın yorumu okuma lüksünü gösteren insanlara nolur biraz acı..

Ya arkadaşlar Amacımız sadece corel yada illistratör tarzı programlarda "Gazete Dizgisi" yapmaya nerden başlamalıyız, kuralları nelerdir? reelden başka yararlanabileceğimiz kaynaklar varmıdır? bunları öğrenmek.. ya bu kadar yorum yerine şuradan başlamalısınız diyen bir arkadaşta çıkmadıya helal olsun size..

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
şuradan başlamalısınız diyen bir arkadaşta çıkmadıya helal olsun size..

derken

verdiğim cevabı veya yönlendirmeyi okumadınız herhalde.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
ortada ifade edilmeyen karanlık kalmış bir bölüm var;
CorelDRAW 'la herşey yapmak mümkün (eğer programa hakimseniz),
ama gazete tecrübeniz yoksa, bunu burdan edinemezsiniz, bir bilgi
edinseniz bile bu sizi prematüre yapar, profesyonellik kazandırmaz,
ayrıca hiç konu hakkında tecrübe, bilgi, deneyim, referans olmaksızın
size neden gazete tasarım işi versinler ben bunu anlamış değilim,
yada bahse konuda eksik parçalar var, bence bir profesyonelin yanında
en az 2 yıl yardımcı grafiker (bu süreçte kişinin kapasitesiyle doğru orantılıdır)
olarak gazete tasarım işinde pişmesi gereklidir. yoksa forumda anlatılan çok şey var
gazete tasarımı hakkında ama ilk önce küçük bir kıssadan hisse olarak
https://www.grafikerler.net/tasarim...yirlisi-olsun-bunu-da-okumalisin-t114223.html

sonrasında da aşağıdaki konulara bakmalısınız....

https://www.grafikerler.net/corel-de-gazete-tasarimi-yardim-t67375.html

https://www.grafikerler.net/corel-draw-da-gazete-tasarimi-yeniyim-lutfen-yardim-t32802.html

https://www.grafikerler.net/gazete-tasarimi-yardim-t19250.html

https://www.grafikerler.net/corel-ile-hazirladigim-gazete-t78369.html

Son düzenleme:

click10

🌱Yeni Üye🌱
ben yerel gazetede çalışıyorum ve corel ile yapıyorum gazete mizampajını :)dizgi şablonu isteyen olursa bana ulaşsın yardımcı olabilirim.

filintaqenc

🌱Yeni Üye🌱
ark. corel draw yenıyım gazete tasarımını nasıl yapabılrım yardım

adotek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel vektörel çizim programıdır. işin içine imaj girince boyutlar çok artar. dizgi programları kullanmalısın. ben sana indesing veya Quarkexpres öneriyrum

click10

🌱Yeni Üye🌱
corelde bence bu iş için biçilmiş kaptan corelde de çok güzel corelle indesingi karşılaştırmıycam ama quart kullanıcagınıza corel kullanın mizampaj için

baturbey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam arkadaşlar birtek programı herşey için kullanmak bence yanlış ben adobe programlarından yanayım birçok güzel yanı var en onemlisi photoshopla paralel çalışması yanı corelde bu iş için uygun olabalir ama corel özünde mizanpaj yapmak için yapılan bir program değil bir çok mizanpaj (sayfa tasarımı) eksikliği var fakat indesign öyle değil illaki eksikleri vardır ama corelden cok daha ıyı bir program mizanpaj acısından tabiki. bence dostum sen gazeteni indesign da yapmaya basla emin ol daha cok rahat edersin. hem indesign ile birlikte photshop ve belki illustarotruda öğrenmiş olurusun tabi eğer bilmiyorsan... başarılar.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
corel ile photoshop ta gayet komplike çalışıyor
hatta corel ile ilgili bir konuda photoshop u corelin içinde çalıştıran bir makro bile yayınlandı.
Corel draw cidden iyi biliniyor ise herşeyi yapmak mümkün. " gerçek 3d çizim hariç" .

baturbey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illaki çalışıyordur psd ler unlink falan yapılıo edilio ama paralel değil buda zaman kaybı mesela indesign içine attığın bir psd dosyasında değişiklik yaptığında indesigne direk değiştirio yada hata verio hata sembolune çift tıkladınmı gene duzelıo ben corel mizanpaj programı degıl demıyorum sadece bilinen ve yaygın olarak kullanılan tek resim editleme programı olan photoshopla çok iyi bir köprü sü var sonuçta aynı firma ikiside adobe nın corel - photo paint gibi ama işte photo paint photoshop kadar yagın degıl oyuzden corek kaybedio neyse sonuç olarak hepsi ile herşey yapılıo ama dediğim giibi bi programla herşeyi yapmanın bi manasını yok ozaman 4 - 5 program bılende grafıker 1 program bılende grafıker oluo buda etik değil ona bakarsan dreamweaver dada gazete yaparsın :). bol grafikli bol jpeg, tiff, pdf li günler dilerim arkadaşlar...

runilk

🌱Yeni Üye🌱
bu yoruma kesinlikle katılıyorum corelde böyle bir çalışma yapmak yazık olur
yal yakınken dön

GOKDUMAN

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim ben cem corele başlayalı 5 ay oldu 3. günde 12 sayfalık bir yerel gazete yaptım ve bu bir reklam ajansına bağlı gazeteydi 2 3 yıl beklemene gerek yok 3 günde ben işi kaptım ve şuan 2. yerel gazeteyi çıkartıyorum tasarım bana ait
yapman gerekenler kenidne bi corel x5 i indir bunda öğrendim ben
ve reel bir eğitim alıcak durumun yoksa netten bulamya çalış
oda olmadı ben sana öğreteyim özel mesaj atarsın altta paylaştığım ekran alıntısıdır ve 5.günümde gazetenin ilk sayfasını yapmıştım deneye deneye
önemli olan unsurlardan biriside gazetelerde kullanılan tasarımlara bak fontlarını 3 veya 4 font olarak seç ( manşet,sürmanşet)gibi farklı haberlerde değiştirebilesin diye,
birazcık olsa aydınlattıysam ne mutlu! diğer arkadaşlarıda anlamıyorum birisi soruyu anlamıyor diğeri zaten usta corelden girmiş illustrator den çıkmış indesign i karıştırmış
corel corel başka brşey istemiyor adam
https://i.imgur.com/4fB7F.jpg

Son düzenleme:

okan78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bi bakın isterseniz.

Bu konuda pek fazla internet üzerinden done bulunmuyor ne yazık ki. Ben fırsat buldukça yazıoyorum..

Okan Diril - Gazete tasarım hizmetleri adresinde isterseniz bi bakın. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım