Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel icin ekran kartimi ram mi önemlidir

serdarnl

🌱Yeni Üye🌱
Selam herkeze
Ben bir matbaa nin reklam bölümünde calisiyorum
bu is yeri corelle calisiyor
bende basladim corele

corelin yavasligindan herkez sikayetci
cözumu nasıl olabilir yani nasil daha iyi olabilir
benim calistigim makina p4 dual prosesor ama onboard grafik karti var
ramida 2 gb bu makinanin daha hizli calismasi icin hangisi daha önemlidir
iyi bir ekran kartimi
yoksa 4 gbram mi
bide cevap nasil aliyorum onuda bilmiyorum bana e**** mi geliyor ki

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Selam herkeze
Ben bir matbaa nin reklam bölümünde calisiyorum
bu is yeri corelle calisiyor
bende basladim corele

corelin yavasligindan herkez sikayetci
cözumu nasıl olabilir yani nasil daha iyi olabilir
benim calistigim makina p4 dual prosesor ama onboard grafik karti var
ramida 2 gb bu makinanin daha hizli calismasi icin hangisi daha önemlidir
iyi bir ekran kartimi
yoksa 4 gbram mi
bide cevap nasil aliyorum onuda bilmiyorum bana e**** mi geliyor ki

:) hayır cevaplar buraya yazılır...

Bir grafikerin eğer computer üzerinde çalışıyorsa rahat edebilmsei için elbetteki tüm bilgisayar parçalarının iyi olması gerekmektedir. Sanırım sorunun cevabını sende biliyorsun. Yada yazdıklarımdan anlamış olman gerekir.

chemaster

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sen 2 gb ramla rahat edemiyor musun :D ben de 512 mb var ben napim:D

bu arada işlemcini çift çekirdek yaptır değişmeyi göreceksin

grafiker001

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cebelibereket.net
ctrl+j ya da tools-optionsu tikla orada memory bolumu var oradan bilgisayarin konfirigasyonuna gore corelin kullanmasini istedigin ram miktarini arttir boylelikle 2 gb ram in istedigin kadarini corel in kullanmis olmasini saglarsin. sorun boylece cozulur.

flyman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ctrl+j ya da tools-optionsu tikla orada memory bolumu var oradan bilgisayarin konfirigasyonuna gore corelin kullanmasini istedigin ram miktarini arttir boylelikle 2 gb ram in istedigin kadarini corel in kullanmis olmasini saglarsin. sorun boylece cozulur.

sen bir harikasın :) teşekkürler

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
corel in bilgisarı kasmasını çeşitli sebepleri vardır. bunlar hem donanım hem de operatör kaynaklıdır.

donanım kaynaklı olması, çok çok eski bilgisayar omadıktan sonra biraz zordur. ancak yinede çalışılan işe göre de değişebilir. Ancak bilgisayarın ağ bağlantısında olması benim gözlemime göre bilgisayarı ve dolaysıyla corleli kasıyor.

fakat kasmalar daha çok ( buda bana göre) operatör kaynaklı. yani grafiker arkadaşın corel i ve çalışma tekniğini yeterince bilmemesinden kaynaklanıyor.

öncelikle resimlerle direk çalışıyorsanız gerçek kullanacağınız ebad, 300 DPI olmalı. siz kalkıpta küçük bir kartvizitte 2000 DPI 5 tane resim kullanırsanız suçu donanıma atmayın. Eğer büyük ebatlı resim çalışıyorsanız, resimleri hayali görüntü ile çağırın. göreceksiniz ki çok rahat edeceksiniz. eğer resimlerde bir değişiklik yapmak isterseniz bunu cdr de değilde ya psd yada p. paint de yapın.

fakat makinayı asıl kasan grafikerin yerli yersiz her şeyde kullandığı lensler olur. her yazının altına lens (gölge, transparan vb) kullanırsanız, bu cdr yi gerçekten çok fazla yorar. eğer illaki kullanmanız gerekiyorsa iki yok var. ya bütün yazı gölgelendirmelerini psd gibi programda yapın, yada işiniz bitince hemen gölgeyi ana parçadan ayırın.

transparantları ise alttaki nesne ile birleitirin. (convert to bitmap)

eğer hala hızınızda sorun varsa birazcık cdr nin kısa yollarını keşfetmeye başlayın.

kobraercan

🌱Yeni Üye🌱
corel in bilgisarı kasmasını çeşitli sebepleri vardır. bunlar hem donanım hem de operatör kaynaklıdır.

donanım kaynaklı olması, çok çok eski bilgisayar omadıktan sonra biraz zordur. ancak yinede çalışılan işe göre de değişebilir. Ancak bilgisayarın ağ bağlantısında olması benim gözlemime göre bilgisayarı ve dolaysıyla corleli kasıyor.

fakat kasmalar daha çok ( buda bana göre) operatör kaynaklı. yani grafiker arkadaşın corel i ve çalışma tekniğini yeterince bilmemesinden kaynaklanıyor.

öncelikle resimlerle direk çalışıyorsanız gerçek kullanacağınız ebad, 300 DPI olmalı. siz kalkıpta küçük bir kartvizitte 2000 DPI 5 tane resim kullanırsanız suçu donanıma atmayın. Eğer büyük ebatlı resim çalışıyorsanız, resimleri hayali görüntü ile çağırın. göreceksiniz ki çok rahat edeceksiniz. eğer resimlerde bir değişiklik yapmak isterseniz bunu cdr de değilde ya psd yada p. paint de yapın.

fakat makinayı asıl kasan grafikerin yerli yersiz her şeyde kullandığı lensler olur. her yazının altına lens (gölge, transparan vb) kullanırsanız, bu cdr yi gerçekten çok fazla yorar. eğer illaki kullanmanız gerekiyorsa iki yok var. ya bütün yazı gölgelendirmelerini psd gibi programda yapın, yada işiniz bitince hemen gölgeyi ana parçadan ayırın.

transparantları ise alttaki nesne ile birleitirin. (convert to bitmap)

eğer hala hızınızda sorun varsa birazcık cdr nin kısa yollarını keşfetmeye başlayın.

" Bütün yazı gölgelendirmelerini psd gibi programda yapın, yada işiniz bitince hemen gölgeyi ana parçadan ayırın "

Yazı işlerini corelde yapıp sonra nasıl başka program içinde gölge veriliyor? Bu psd programı hangi program? gölgeyi ana parçadan ayırmak nasıl oluyor?

Teşekkürler...

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yani demek istiyor ki arkadaşımız, eğer bir yazıya gölge, bewel vs vs verecekseniz bunun için photoshopu tercih edin.

yok illa ki corelde verecekseniz bu efektleri işiniz bittiğinde bu gögeleri verdiğiniz çizimden ayırın.

aslında cok ta haklı. eğer ayırmaz isek font olarak görülen yazımız her açılışta sistemi baştan sona tarayacak ve o fontun hengisi olğunu araştıracak. tabı efekt yokken sorun değil. ama bir de efekt varsa bu yazıda dolayısı ile corelin bunu yorumlaması uzun zaman alabiliyor.

o yuzden tum ayarlamardan eminseniz veriğiniz efekti seperate komutu idi sanırım, bende corel yok şu anda bakamıyorum. eğer yanlış bile olsa kesin duzeltecektir arkadaşlarım.

efekti ayırdığımız zaman yazımız ya da çizim ayrı bir eleman göle ise ayrı bir eleman resim oluyor dolayısı ile olası problemlerin önine geçmiş oluyoruz.

kolay gelsin.

HayaLiko

🏅Acemi Tasarımcı🏅
8 aylık bir grafikerim yeni yeni şeyler öğreniyorum teşekkürler arkadaşlar bende bu konulardan şikayetçiydim..

HayaLiko

🏅Acemi Tasarımcı🏅

arkadaşim dediğin şey işe yarayabilir bende bu konudan şikayetçiyim benim de ram 2 gb peki corelin çok iyi çalışması için yada şimdikinden iyi çalışması için ne kadarını corele vermeliyim? bilgisayarda corel ve photoshopta çalışıyorum sadece ama genel olarak corel yani 512 bilgisayarın geneline bırakıp diğer kalanını corelin harcamasını sağlasam olurmu? birde memory de nasıl yapıcam ayrıntılı anlatabilirmisin teşekkürler.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
gölgeyi ayırmak için gölge nesnesi seçili olarak arrange/break drop shadow diye başlayan (kısayolu ctrl+k) menüyü kullanın.
bu arada hazır gölge konusu gelmiş ken kendimce önemli bulduğum bir konuya da değineyim.

arkadaşlar, bilmeyenleriniz olabliyor, corel in bu efektini kullanırken, eğer zemininiz beyaz sa tamam direk siyah renk gölge kullanın sorun olmaz. ama bir resim ürerine gölge yapıyorsanız, resimdeki ağırlıklı rengin üzerine siyahı en fazla %85-90 yaparak gölge oluşturun. sadece siyah kullandığınızda bu defa baskıda istenmeyen sorunlar çıkar.

gölge temelde şudur. bir rengin, tonunun koyu olması. mesela sarı üzerine gölge gelecekse sarı %100 iken gögge geldiğinde %100 + (gölge tonlamasına göre mesela) %30 şeklinde olur.

Siz corelde gölgeyi sadece sşyah verirseniz gölge şu şekilde çıkar ( yaklaşık) %70 sarı+%30 siyah

Halbukş corel de verimeisi lazım gelen gölge rengi sarı ve siyah %100 olmalı, tonlaması %30 değerinde oluncada ger ikiside de aynı değeri alacağı için sorun çıkmamaktadır.

uguruzuncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅

kısa vadeli güzel bi çözüm.(denedim bizzat onayladım)