Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Option Ayarları / Ctrl+J

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel Draw'ın tüm versiyonlarında bulunan ve fazla değişmeyen, Corel Draw Programın derinlemesine ayarlarının bulunduğu "Options" bölümünden genel bilgileri, yeni başlayan bir kullanıcının bile bilmesi gereken temel bir kaç püf noktayı paylaşıyorum, ileriki derslerde daha ileri kullanıcılar için daha farklı özelikkleride anlatacağım.

1-) "General" Seçeneği: Burada Ctrl+z (geri al) ayarları yapılabilir.

------------------------------------------------------------------------------

2-) "Save" Seçeneği: Burada otomatik kaydetme ve yedek alma işlemi ayarları mevcut.

3-) "Fonts" Seçeneği: Font Listesi görünümünü (fontların ön izleme seçeneklerini değiştirebilirsiniz.

4-) "Spelling ve Quick Correct" İmla hata denetlemeri ve bunları otomatik düzeltme seçenekleri mevcut. Ancak Türkçe dil konusunda kesinlikle başarılı değil.. Tamamının kapatılması uygundur.

Son düzenleme:

Benzer konular

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Onur bey elinize sağlık, Corel'in bu bölümünü bizlere açıkladığınız için teşekkür ediyoruz, bu ve buna benzer bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyoruz.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Onur bey elinize sağlık, Corel'in bu bölümünü bizlere açıkladığınız için teşekkür ediyoruz, bu ve buna benzer bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyoruz.

Ben teşekkür ederim ilginize, devam konusunda çalışmalara başladım bile, bu derste biraz imla hatası yapmışım aceleden kaynaklı :) affola efendim, diğer derslerde daha dikkatli yazacağım.

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir çok corel kullanıcısı için çok faydalı bilgiler içerdiğini düşünüyorum ve devamını merakla bekliyorum.:)

Teşekkürler.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu derslerinizle ilgili fikrimi beyan etmek istiyorum : Şöyle bir şey yapılabilir, her bir dersinize bir veya iki Options menüsünü ayrıntılı bir şekilde, zamana yayarak ve parça parça anlatılırsa hem anlaşılması daha iyi olur hemde öğrenilmesi ve hafızada daha iyi kalır diye düşünü-yorum.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu derslerinizle ilgili fikrimi beyan etmek istiyorum : Şöyle bir şey yapılabilir, her bir dersinize bir veya iki Options menüsünü ayrıntılı bir şekilde, zamana yayarak ve parça parça anlatılırsa hem anlaşılması daha iyi olur hemde öğrenilmesi ve hafızada daha iyi kalır diye düşünü-yorum.

Bu konuda hem fikiriz aslında, fakat sıkıntım görsel üzerinde anlatmak istiyor olmak.. Düz metin şeklinde çok detaya girerek, sebep sonuç ilişkileriyle anlatmak aslında daha faydalı fakat etkili kısmı düşündürüyor, o yüzden bu başlık altında, temel ve basit bilgileri verirken, ayrı bir başlıktada ileri derece kullanıcılar için daha fazla detaya girerek anlatmayı plandım. Zira sizde farketmişsiniz ki options bölümü altında çokca özellik mevcut.

Fikirlerinize açığım, en doğru sunum bazen en zor bilgiyi bile çok net anlatabiliyor!

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Aslında, izahat ve görsel sunum bir arada olursa konunun anlaşılmasını, idrak edilmesini pekiştirir ve katma değer sağlar, bu yazıyı yazmadan önce, düşüncemde de geçti, ağırlıklı olarak, görsel sunumlarla konular açıklanırsa, Corel'de farklı bilgi ve tecrübeye sahip olan herkes tarafından net bir şekilde anlaşılır diye düşünü-yorum.

ozlemkotan

🌱Yeni Üye🌱
merhaba, gerçekten oldukaça ayrıntılı ve anlaşılır bilgiler aktarmışsınız teşekkür ederim. Benim bir sorunum var, Menüde, save, save as, export hatta cut aktif değil. Çalışma yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Deneme sürümü olarak kurduğunuz programın geçerlilik süresi dolmuş...

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
teşekkürler faydalı bilgiler.

SZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Teşekkürler...İyi geldi ağrılarıma....

hévi

🌱Yeni Üye🌱
sayın Karadağlı çok teşekkürler corel x4 te font aramak bir işkenceye dönüşmüştü, beni bu dertten kurtardığınız için iyi yaşayın diyorum...