Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel X5 de Memory Ayarları

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
X4 de options paneli altında yer alan ram ve strach disc ayarlarının yapıldığı memory penceresi X5 de nerede acaba paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
X4 de options paneli altında yer alan ram ve strach disc ayarlarının yapıldığı memory penceresi X5 de nerede acaba paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Aynısını ben de arıyorum fakat x5'te hala bulamadım. Özellikle tarama yaptıktan sonra taradığım şeyi exportlarken hiçbir uyarı vermeden program kapanıyor. Bir yerlerde bunun memory ayarlarından "quick correct" ile alakalı olduğunu okudum ama dediğiniz gibi "memory" kısmını bulamadım. Bilen varsa ya da programın bu şekilde kapanmasına çözüm verebilecek olanlar lütfen anlatabilirler mi? x4 de kapanıyordu zaman zaman ama mutlaka kapanmadan önce uyarı veriyordu ve dosyayı kurtarabiliyordum. Her hareketten sonra kaydet tuşuna basmak tik oldu artık.:(

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
(Arka arkaya mesaj için özür dilerim.)

Bir yerde corel x5 için bellek ayarları işlevini yitirdiği için kaldırıldı diye bir yazıya rastladım. X4'te bunları yaşamıyordum, kapansa da kapanacağını önceden biliyordum. Artık corel'in abuk subuk tıkanmasından, olur olmaz uyarı vermeden kapanmasından çok yoruldum. Bilgisayarıma yeni format atıldı. Virüs falan da yok. Sorun nerede? Bu olayı tek yaşayan ben miyim? Eğer öyleyse bilgisayarla olan tüm bağımı koparacağım, bilgisayarla alakasız bir iş edineceğim...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben de X5 kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum. Bellek ayarlarının kaldırıldığını ben de okudum ve ek olarak standart %25 lik oranın korunduğunu ve toplan ram miktarının %50 fazlasını da sanal bellek olarak olarak kullandığını da okudum. Corel'de programı kasan işlemler bellidir aslında bunlara dikkat edilirse daha az sorun yaşanacağını düşünüyorum. Bağı koparmak konusuna gelince Corel'de sorun yaşasan ne olur yaşamazsan ne? Sorunsuz bilgisayar var mı ki? Çalışmalarını yaptığın bilgisayarın sabah geldiğinde çalışacağından hangimiz emin olabiliriz ki bu sebeple suçu sadece Corel'e yüklemek haksızlık olur...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Çözüm arayışındayım sayın ZxxxE. Kendini kurtarmak için yedeklediği dosyalardan sonuncusu da bugün çalışmaz halde. Başka bilgisayarda denediğimde de sonuç değişmiyor. Ai kaydedip yedeklemeyi akıl ettiğim eski bir kopyasıyla çalışmama devam ediyorum.

Teşekkürler.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
öncelikle sormak isterim; X5 SP2 'yi yüklediniz mi ?
" CorelDRAW Graphics Suite X5 - Benioku Notları " corel.com sitesinde ilk defa türkçe olarak SP2 'nin ne gibi yenilikler, hata düzeltmeleri vede performans arttırımına ilişkin katkıları detaylı bir
şekilde anlatılmış. Tavsiyem kesinlikle bir göz atmanızda büyük fayda var.

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
öncelikle sormak isterim; X5 SP2 'yi yüklediniz mi ?
" CorelDRAW Graphics Suite X5 - Benioku Notları " corel.com sitesinde ilk defa türkçe olarak SP2 'nin ne gibi yenilikler, hata düzeltmeleri vede performans arttırımına ilişkin katkıları detaylı bir
şekilde anlatılmış. Tavsiyem kesinlikle bir göz atmanızda büyük fayda var.
Sorun, servis pack'lerin yüklenmesiyle çözülmüştür.

Yalnız bir şey daha. Servis pack'leri yükleyip de bilgisayarı yeniden başlatmadığınızda, yeni bir corel açmak isterseniz "code 127" diye bir hata veriyor.

Tekrar teşekkür ediyorum.:)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sorunun çözülmesine sevindim ama nasıl bu kadar erken emin olabildiniz onu anlamak zor. Bir de bir gözlemimi paylaşmak istiyorum X5'de dosyayı (ilk Kayıtta) kaydederken Save penceresi kapandığı halde program çubuğunda dosya ismi bir süre görünmüyor yani pencereyi kapattıktan bir süre sonra kayıt işlemini bitiriyor. Dosya ismini görmeden sayfayı kapattığımda kaydedilen dosyalarda sorun oluyor.Dosyayı kaydederken ben buna dikkat ediyorum belki işinize yarar...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Sorunun çözülmesine sevindim ama nasıl bu kadar erken emin olabildiniz onu anlamak zor. Bir de bir gözlemimi paylaşmak istiyorum X5'de dosyayı (ilk Kayıtta) kaydederken Save penceresi kapandığı halde program çubuğunda dosya ismi bir süre görünmüyor yani pencereyi kapattıktan bir süre sonra kayıt işlemini bitiriyor. Dosya ismini görmeden sayfayı kapattığımda kaydedilen dosyalarda sorun oluyor.Dosyayı kaydederken ben buna dikkat ediyorum belki işinize yarar...

Nasıl bu kadar erken emin olabildim? Şöyle ki; x5'e ait iki sorunum vardı. Birincisi uyarı vermeden gün içinde defalarca kapanması, diğeri de tarama işleminden sonra taradığım şeyi bir türlü sayfadan çıkaramamdı. Servis pack'leri yükledikten sonra defalarca denedim, dünden bu yana hiç kapanma yaşamadım. Export yaparken de bir sorun olmadı.

Kaydetme ile ilgili verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim. Hiç farketmemiştim.:)

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Corel Orjinalse yeniden kaldır ve servis packleriyle yeniden kur derim değilse ise corelx5 15.2.0.661 bulup indirip yükle..

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel Orjinalse yeniden kaldır ve servis packleriyle yeniden kur derim değilse ise corelx5 15.2.0.661 bulup indirip yükle..

bahsetmiş olduğunuz yanlış bilgi...

X5 Sp2 yi yüklediğiniz de, X5 sürüm numarası 15.2.0.661 olur.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
muratv bu aralar oldukça dalgınsın anlaşılan :) ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Verdiğin bilgi yanlış diyerek uyarmışsın ama verdiğin sürüm numarası ile yanlış dediğin sürüm numarası aynı...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Verdiğin bilgi yanlış diyerek uyarmışsın ama verdiğin sürüm numarası ile yanlış dediğin sürüm numarası aynı...

benim bahsettiğim Sp2 yüklendiği takdirde sürüm numarası o şekilde olur yoksa
josef29 isimli arkadaşın bahsettiği "corelx5 15.2.0.661 bulup indirip yükle.." bu ifadeyle göstermiş olduğu çözüm hem yanlış hemde illegal benim bahsettiğim bu ayrıca bence dalgın olan sizsiniz, eğer tekrar dikkatli bir şekilde okursanız bunu farkedersiniz...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben hala anlamadım ama zaten espri olsun diye söylemiştim yanlış anlaşıldı sinirlendiniz sanırım. Özür dilerim...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben hala anlamadım ama zaten espri olsun diye söylemiştim yanlış anlaşıldı sinirlendiniz sanırım. Özür dilerim...

anlamadığınız nokta neresi ? yardımcı olmak için soruyorum ....

özürünüz kabul edildi :)

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
illegal bi durum yok bunda murat tv yanlızca şu sp2 yükleyince hata olmuş orjinal değilse şunu arat indir yükle mesajı idi herkese hayırlı işler...