Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel x5' te kaydetme sorunu

ahmetcanberberl

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle merhaba yaklaşık 1 haftadır corel x5 kullanıyorum herşey gayet iyi fakat çalışmaları save yaptığım zaman dosya boyutları aşırı büğüyor.

örneğin x4 te tasarlayıp kaydetdiğim bir iş 1 mb gelirken aynı iş x5 te 80 mb geliyor, çözümü bilen birileri varsa acil yardım bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
Öncelikle merhaba yaklaşık 1 haftadır corel x5 kullanıyorum herşey gayet iyi fakat çalışmaları save yaptığım zaman dosya boyutları aşırı büğüyor.

örneğin x4 te tasarlayıp kaydetdiğim bir iş 1 mb gelirken aynı iş x5 te 80 mb geliyor, çözümü bilen birileri varsa acil yardım bekliyorum.

corele script yada makro virüs bulaşmış olabilir corel drawı açarken f8 tuşunu basılı tut aç gelen pencereye evet yada yesi tıkla sorunun düzelmesi lazım

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
corel drawı açarken f8 tuşunu basılı tut aç gelen pencereye evet yada yesi tıkla sorunun düzelmesi lazım
Bu işlem kişiselleştirilmiş çalışma alanınızı sıfırlar. Bu nedenle önce Workspace'nizin bir yedeğini almakta fayda var.

İncelemek için aynı dosyanın hem sorunsuz X4 hem de sorunlu X5 sürümlerini paylaşabilirseniz sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bulabilirim.

ahmetcanberberl

🌱Yeni Üye🌱
İncelemek için aynı dosyanın hem sorunsuz X4 hem de sorunlu X5 sürümlerini paylaşabilirseniz sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bulabilirim.

corelde new page açtığım zaman her defasında sayfa ayarları istiyor, işte sayfanın boyutu , kaç dpi olmasını istediğin renk ayarları rgb mi olsun yoksa cmyk mı bunun gibi seçenekler var sanırım sorunun yanıtı burda ama yinede tam bilmediğim için yardımlarınızı bekliyorum o ayarların standart olarak neler olması gerektiğini biliyormusunuz acaba

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
corelde new page açtığım zaman her defasında sayfa ayarları istiyor, işte sayfanın boyutu , kaç dpi olmasını istediğin renk ayarları rgb mi olsun yoksa cmyk mı bunun gibi seçenekler var sanırım sorunun yanıtı burda ama yinede tam bilmediğim için yardımlarınızı bekliyorum o ayarların standart olarak neler olması gerektiğini biliyormusunuz acaba
Yeni sayfa oluşturma penceresindeki ayarlardaki farklılıklar dosya boyunu sizin bahsettiğiniz gibi 80 kat büyütmez.

Offset baskı için bir çalışma yapıyorsanız Default CMYK ayarını kullanabilirsiniz. Web için ya da dijital bir ortam için çalışma yapacaksanız Web ya da Default RGB ayarlarını kullanabilirsiniz.

Ben yine de sorunlu dosyaları bekliyorum sizden.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Dosyalarınız gösteriyor ki aradaki fark Renk stilleri ve gömülen renk profillerinden kaynaklanıyor. Size X5'te sorunsuz kaydedilmiş bir CDR belgesi ile detaylı açıklamların olduğu bir e-posta gönderdim.

yalnız X4'te 1 mb olan dosyanın X5'te 80 mb olması durumunu abartmışsınız :)

Yine de böyle bir durumla ya da X5 ile ilgili bir sorunla karşılaşırsanız bana yazın.

Kolay gelsin.

bilgidesign

🌱Yeni Üye🌱
Dosyalarınız gösteriyor ki aradaki fark Renk stilleri ve gömülen renk profillerinden kaynaklanıyor. Size X5'te sorunsuz kaydedilmiş bir CDR belgesi ile detaylı açıklamların olduğu bir e-posta gönderdim.

yalnız X4'te 1 mb olan dosyanın X5'te 80 mb olması durumunu abartmışsınız :)

Yine de böyle bir durumla ya da X5 ile ilgili bir sorunla karşılaşırsanız bana yazın.

Kolay gelsin.

Sayın Kürşat bey,

Ben X5 ile yaptığım bir çalışmayı Corel Draw 12 ile açtığımda yazı karakterlerinde bozulmalar meydana geliyor. Corel Draw X5'den 12 olarak kaydediyorum fakat yinede tasarımdaki yazıların arasında boşluklar, yada hizalama hataları meydana geliyor. Sizce sebebi ne olabilir ?

Şimdiden teşekkürler.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Sayın Kürşat bey,

Ben X5 ile yaptığım bir çalışmayı Corel Draw 12 ile açtığımda yazı karakterlerinde bozulmalar meydana geliyor. Corel Draw X5'den 12 olarak kaydediyorum fakat yinede tasarımdaki yazıların arasında boşluklar, yada hizalama hataları meydana geliyor. Sizce sebebi ne olabilir ?

Şimdiden teşekkürler.
Geriye doğru uyumluluk konusunda hada düzeltilmesi şansı daha düşük olduğu için pek şansınız yok gibi. Fakat
X5 Servis Paket 1'in çıkmasına az kadlı. Çıktığında mutlaka yükleyip bir de öyle denemenizi tavsiye ediyorum.

Bu arada sorunlu dosyanızı bana gönderebilirseniz belki farklı bir çözüm bulabilirim ya da Corel geliştiricilerine hata raporu olarak bildirebilirim.

ucuk

🌱Yeni Üye🌱
yardım

merhabalar,
bende corel x5 de kaydetiklerimi acamıyorum gmailinize konuyla ilgili ek gönderdim
şimd,den teşekürler

c2011

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba ben x5 kullanıyorum.bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım taaki pc mi fortmatlayana kadar format çekip yeniden kurdum fakat aynı program artık savelemiyor save veya export import ettiğimde program otomatik kapanıyor.bilgisi olan varsa acil yardım lütfen

vrdmedya

🌱Yeni Üye🌱
corel draw 12 de kaydetme yaparken biteşleme dönüştür sayfasında genişlik ve yükseklik ayarlarında kendi boyutumu oluşturamıyorum, otomatik rakamlar çıkıyo üzerinde değişiklik kabul etmiyo,sorun nerden kaynaklanıyor acaba yardımcı olabilirmisiniz.

mozturk1989

🌱Yeni Üye🌱
merhaba;
bende corel x5 kullanıyorum. ama bazen kendi kendine Sağ alt kısımda üzerinde saat olan bi Kaydet simgesi çıkıyor. bu simge çıkınca üst kısımdaki menülerden file,table. ve help hariç diğer seçenekler pasifleşiyor. bunun sebebi ne olabilir. son günlerde sıklaşmaya başladı. Dosyayı kaydediyorum kaydedildi olarak gözüküyor. herşey tamam .... tam o esnaada bu simge çıkıyor ve ben de dosyayı kapattığımda dosya bir daha açılmıyor. dosyayı açmak için tıkladıgımda içi boş olan yeni bir dosya olaak açılıyor. dosya boyutu normal. yani dosya kaydedilmiş bir şekilde duruyor ama açılırken açılmıyor. bunn sebebi ne olabilir. acaba programım lisanslı.

teşekkürler