Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel x5 tipografi yapımını resimli anlatım olarak bulamadım

Benzer konular

omer_izmirr

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar kimseden cvp gelmedi tşk yardımlarınız için çok sağoluın

merve1245

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bana yardım edin ben de grafiker olmak istiyorum resim benim herşeyim sizler gibi tasarımlar üretmek istiyorum biraz da bilgi istiyorum bana ulaşır mısınız merve.eyup42@hotmail.com lütfennn bekliyorum

omer_izmirr

🌱Yeni Üye🌱
Koskoca sitede sorumun yanıtını verebilecek birisi yokmu yani ?

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Açık söyleyeyim, o kadar çok tipografi çalışması inceledim ama şimdiye kadar hiçbirinin corelde yapıldığını ne duydum ne de gördüm. Genelde photoshop ağırlıklı çalışmalar mevcut. Corel'de yapılmaz mı, yapılır. Neden olmasın? Excell'de bile grafik yapılabildiğine göre corelde bu hayli hayli mümkün. İnat edersen, illa da tipografiyi corelde yapacağım dersen o senin tercihin. Ama bu konuda ders bulman ne kadar kolay olur onu bilemem. Corel bilgin iyiyse ve tipografinin ne olduğunu biliyorsan gerisi sana kalmış.:) Suyu bardakla içmek var bir de elle içmek var. Hangisini seçtiğinde ne kadar su içebileceğini sen hesap et...

İyi çalışmalar.

Ender ÖREL

🌱Yeni Üye🌱
Açık söyleyeyim, o kadar çok tipografi çalışması inceledim ama şimdiye kadar hiçbirinin corelde yapıldığını ne duydum ne de gördüm. Genelde photoshop ağırlıklı çalışmalar mevcut. Corel'de yapılmaz mı, yapılır. Neden olmasın? Excell'de bile grafik yapılabildiğine göre corelde bu hayli hayli mümkün. İnat edersen, illa da tipografiyi corelde yapacağım dersen o senin tercihin. Ama bu konuda ders bulman ne kadar kolay olur onu bilemem. Corel bilgin iyiyse ve tipografinin ne olduğunu biliyorsan gerisi sana kalmış.:) Suyu bardakla içmek var bir de elle içmek var. Hangisini seçtiğinde ne kadar su içebileceğini sen hesap et...

İyi çalışmalar.

Aslına bakılırsa corel da çok daha güzel yapılır tipografi. çok daha pratik ve kolay, bu konuyu google da denk geldim video yu çektikten sonra belki yararı olur bilmiyenlere. gelişi güzel bi çalışma sıradan bi "W" harfi.

https://enderorel.com/genel/corel-draw-ile-tipografi-tasarimi-videolu-anlatim
keyifli izlemeler.

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Aslına bakılırsa corel da çok daha güzel yapılır tipografi. çok daha pratik ve kolay, bu konuyu google da denk geldim video yu çektikten sonra belki yararı olur bilmiyenlere. gelişi güzel bi çalışma sıradan bi "W" harfi.

https://enderorel.com/genel/corel-draw-ile-tipografi-tasarimi-videolu-anlatim
keyifli izlemeler.

Corel'de tipografi yapılamaz dememiştim dikkat ederseniz. Mesajıma tekrar bakarsanız excell gibi bir programdan verdiğim örneği hatırlayınız.:) Şimdiye kadar incelediğim tipografi derslerinin hiçbirinde corel kullanıldığını görmediğimi belirttim ama benim görmemem böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez. Arayan bulur ve isteyen yapar. Notpad'de bile yaparım eğer zorlarsam, neden olmasın ki? :)

Ne istediğini bildikten sonra program sadece bir araç görevi görür. Hangi programı daha iyi kullandığınıza ya da hangisinde çalışmayı daha çok sevdiğinize bağlı olarak kafamızda tasarladığımız her şeyi yapabileğimize inanıyorum ben.:)

Video için teşekkürler ve iyi çalışmalar size.:)

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla saol güzel anlatım emeğine sağlık ama bunu coreli bilen ve de biraz mantık kuran herkes yapa bilir tipografinin zor tarafı yok ama yazılara buyutlandırıp belli bir kalıbım içine otutturma sadece zaman alan ve yorucu birşey eger bu konuda programın bize sundaugu bir ayrıcalık varsa ki ben bilmiyorum çok uzun zamandır kullanmama ragmen tabi ki bu demek değildir herşeyi bilecem bende çok eksiim vardır bütün grafik programları kendi içinde derya deniz mümkün değil her özellliğini bilmek ihtiyacak duydukca ögreniyoruz bilen varsa anlatırsa sevinirim.

sen nasıl yapıyorsum derseniz bende yazıları yazıyorum alt alta hepsinin buntosunu ayrı ayrı ve font şeklini değişik veriyorum yan yana daganık bir düzende kopyalıyorum hepsi convert edip hepsini secile hale getidikten sonra conbine weld ediyorum sonra almasını istidiğin şekli üste olcak şekilde secili iken intersect ediyorum bu üsteki alanın altındaki şekilii kopartıyor orayı alıyor tam olcülerde düz bir bicimde kesiyor kesik kesik duruyor tabiki yerler ama ben onları shapace tool ile siliyorum bu bana biraz daha kolay geliyor en azından tek tek bir kalıba yerleştirmiyorum