Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde gazete dizgi ve tasarımı

mel_a_nkoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mrb arkadaşlar, bikaç sorum var yardımcı olurmusunuz?
1- Gazete hazırlamaya çalışıyorum ve matbaa tarafından 380x510 ebatları kullanmam gerektiği söylendi, ancak bu ebatlar için corelde nasıl bi çalışma sayfası açmam gerekiyor? yazı ve resimleri kenarlara tam yaslayabilmem için önce o ebatlarda kare mi atmalıyım? lütfen yardımcı olun

2- örnek bir gazete sayfasının en üstünde siyah mavi kırmızı ve sarı renklerde küçük daireler var ve altında da bu renkler kelime olarak yazılmış. bunu yapmam gereklimi? neden yapılır?

3- Gazetedeki tüm yazılara ve çizgilere ait renkler hep aynı 4 renk üzerinden yapılmış, farklı bir ton hiç yok, bu bir kuralmıdır. ve bu renklerin bir ton ayarı varmıdır ve varsa nasıl yapılır?

Bildiğiniz soruyu cevaplasanız yeter! çok teşekkür ederim hepinize

Benzer konular

ALİ KARAKAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dersafisleri.com
1. Corelde gazete dizgisi yaparken istenilen ölçü önemlidir. Sayfa yapısı bölümünden customu işaretleyin ve üst taraftan sizden istenilen ölçüleri girin ve entıra basın. Sonra kendinize bu sayfa içinde bir çalışma alanı belirleyin bunu da kılavuz çizgilerle yapın. Bu çizgileri sayfa kenarlarına 1 cm kadar uzak mesafeye yerleştirin. Tasarımınızı bu alan içinde yapın.
2. Gazetelerin üst kısmında CMYK modu belirtilir ama sebebini ben de bilmiyorum. Fakat bunun çok önemli olduğunu zannetmiyorum. Daha önce 2 renk gazete hazırlamıştım ve matbaacı basmıştı, renkle ilgili sadece istediğin iki rengi seç ve öyle çalış demişti.
3.4 renk bir gazete olacaksa CMYK olmak şartıyla bütün tonları çalışabilirsiniz, sınırlama yok.

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Eğer önünüze bir zorunluluk olarak konulmadıysa Corel'de gazete falan yapılmaz.
Yapan var mıdır?
Evet vardır?
Peki akıl işi midir?
Kesinlikle akıllı adamın yapacağı iş değildir.
Corel'de gazete yapmak için mazoşist olmak lazım. Kendi kendinize işkence eder, saçınızı başınızı yolarsınız.

Gazete mi yapacaksınız? Yolu bellidir. Ya QuarkXPress kullanacaksınız ya da InDesign. QuarkXPress ilk aşkımız olsa da, InDesign'ın geleceği daha parlak. Onu tavsiye ederim.

emre-kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhabalar Öncelikle Corelde gazete dizgisi yapmak işgenceden başka bisey değildir.

2. sorunuza kısaca yanıt vermeye çalışayım; Matbaa makinaları genelde cmyk renk mantığı ile çalışır. Siyah, Mavi, Kırmızı ve Sarı dediğiniz renklerin baskı sektöründe kullanılan ismi CMYK dır. makinacı baskıya geçtiği zaman kalıpları eline alır ve üstündeki c yazısı olan kalıbı mavi renke yani cyan'a takar. Aynı şekilde üstünde Y olan kalıbı sarı renk yani Yellow'a takar.
Bu şekilde gazetenin üstünde yazdığınız cmyk yazısı baskıcının karışıklık yapmasını önler. Renk skalasının yanına koyduğunuz " + " ise baskı esnasında renklerin üst üstüne oturtulup oturtulmadığını kontrol etmek için koyulur.
Bunları Koysanız koymasınız Ne olur ? die soracak olursanız. Renk Skalasız iş basılmaz ! Baskıcının hata yapmasını önlemiş ve işin daha düzgün çıkmasını sağlamış olursunuz.
Eger işimiz tek renk ise kağıdın köşelerine " + " koyulur ve bu + maşa ve makas payı hesaplanır.
İsterseniz CMYK nedir die Arattırırsanız daha faydalı bilgiler bulabilirsiniz.
İyi forumlar..

mel_a_nkoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, gerçekten çok faydalı oldunuz, sağolun