Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel'de renk geçişi hakkında bir soru

antique

🏅Acemi Tasarımcı🏅
adszkd.jpg

örnek resimdeki gibi koyu mavinin rengini açtığım halde tek renk film baskısı almak istiyorum fakat print'den baktığım zaman çalışma iki renk görünüyor.. bunu tek renge düşürmek mümkün müdür? yani aynen örnek karedeki gibi bi tonlama yapıp tek renk film almam lazım.. bunu nasıl yaparım, acil yardımlarınızı bekliyorum???

Benzer konular

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Siyahtan koyu griye bir geçiş yapın. göz kararı tutturursunuz bence.

antique

🏅Acemi Tasarımcı🏅
transparency ile renklerin tonlarını açabiliyoruz ama hep beyaza doğru gidiyor açılım..
benzer şekilde "koyu maviden açık maviye" geçiş yapıp tek renk film almak mümkün mü?

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
kare içine %100 den % 70 e bir gardient yapın işinizi görür. Ancak aynısı çıkmaz.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
kare içine %100 den % 70 e bir gardient yapın işinizi görür. Ancak aynısı çıkmaz.

katılıyorum. zaten biri renkli biri siyah beyaz birebir gibi bir ihtimal yok ortada.

ama en yakın sonucu şöyle alabilirsiniz

bir cismi seçin ve interactive fill toola tıklayın:

tekrenk1.jpg

sonra bir gradient çizerek renklerinizi belirleyin:

tekrenk2.jpg

daha sonra aynı cismi yanına kopyalayarak seçtiğiniz renklere göre siyahın tonlarıyla renklendirin. burada 100 siyah ve 40 siyah kullanıldı sanırım:

tekrenk3.jpg

açıklayıcı olmuştur umarım...

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Bende bu çözümü sunacaktım ama arkadaşın çalışmasında pantone renkler var,
Yani açık ve koyu renklerin ayrı ayrı olması gereken bir özel tonu var, ben öyle anladım.
Tek film ile tire basılamaz bence bu iş, trigromi de olmaz.

jimmy_can

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaş pantone verdiğinden dolayı senin bahsettiğin işlemi tek renk filmle yapman mümkün değil ancak iki renk film alırsan boyayı kararken istediğin renkleri vermek suretiyle baskıdaki arkadaşın ustalığına bağlı olarak rengi alırsın,
İllaki rek renk film ile alacağım diyorsan eğer %100 siyahtan , %30 ile %40 siyah arasında vereceğin tram senin işini görecektir diye düşünüyorum
tabi bunun nerede basılacağı da önemli ben etiket sektöründe çalıştığım için orayauygun tramlar ve makinelere göre söyledim bu konuda makineler üzerinde kalıp basıncını ayarlayan yerler de olduğundan dolayı verdiğin tramlarda ton farkı olabiliyor o yüzden verdiğim bu tram değerleri ortalama değer olup yine de deneme yanılma haricinde tutturman mümkün değildir