Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CorelDraw da Yazı Convertleme

emre8586

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar sayfadaki yazilarin hepsini secip convertliyorum ama Bir kutunun icinde gomulu yazi var icindeki yazilar convert olmuyor.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
o yazıları elle seçip convertlesen.

ucurum22

🌟Usta Tasarımcı🌟
Group vesaire varmı ona bak,varsa groupu çöz ve elle seçip convertle..

emre8586

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar grup falan degil bir kutunun icine gomulu butun tekstleri secip convert diyorum ama kutunun icine gomulu olan teksler kaliyo bunun bir cozumu vardir bence

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
kutudan çıkar convertle tekrar içine göm...

emre8586

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kutudan cikartabiliyorum ama nasil birdaha gomucem onu bilmiyorum yardimci olurmusunuz

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
convertledikten sonra yazı seçiliyken power clip seçip (bir ok çıkar) onu kutunun üstüne tıklarsan gömülür...

serhana47

🌱Yeni Üye🌱
edit-select all-text seçtiğin takdirde bütün yazıları seçer sonra convertlersin

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım şöyle izah edeyim. eğer bir çalışmada tüm yazıları convertlemek istersen edit-select all-text dediğinde tüm yazıları seçer ve ctrl+Q ile convertlersin. Bu işlemi yazıların gruplu ise yapamazsın tüm grupları bozman gerekir.

Şeklin içine gömülü iken çıkart tekrar göm diye birşey yok. yazıyı aynı yere denk getirme durumun risk olur.

Bahsettiğimiz edit-select all-text işlemini gömülü şeklin içine girerek yine grubu bozarak uygularsan sorun ortadan kalkacaktır.

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Gölülü olan alana sağ tıkla, "edit contents" çıkacak menüde. Onu seç. yeni bir sayfada gömülü olan nesne ve yazılar açılacak, orda dilediğini seç convertle. İşin bitince yine sağ tıkla, "Finish editing this level" sekmesini seç. Tamamdır. Gömülü nesneleri bu şekilde düzenleyebilir ve işin bitince yine eski hallerine(PowerClip-gömülü) döndürebilirsin. Aksi halde PowerClip varken all text yapsanda başka şey yapsanda onları convertleyemezsin.

------

Bu arada şimdi farkettim, konu açılalı 1 yılı geçmiş.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
hah evet =)

Benim anlattığım teknikde uygulanabilir tabi.
Yani powerclipin dışında edit/select all/text ayrıca içindede edit/select all/text uygulandığında istenen sonuca varılacaktır.

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Gölülü olan alana sağ tıkla, "edit contents" çıkacak menüde. Onu seç. yeni bir sayfada gömülü olan nesne ve yazılar açılacak, orda dilediğini seç convertle. İşin bitince yine sağ tıkla, "Finish editing this level" sekmesini seç. Tamamdır. Gömülü nesneleri bu şekilde düzenleyebilir ve işin bitince yine eski hallerine(PowerClip-gömülü) döndürebilirsin. Aksi halde PowerClip varken all text yapsanda başka şey yapsanda onları convertleyemezsin.

------

Bu arada şimdi farkettim, konu açılalı 1 yılı geçmiş.

Daha da kısası; gömülü nesneye ctrl ile tıklanır, istenen işlem yapılır ve "finish editing this level" tıklanır.:)

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
bilmeyen arkadaşlarımız 'finish editing this level' nerde arayışına girmesin diye, daha da kısası =) Ctrl ile tıklar gömülü nesnenin içine girer yine ctrl ile tıklar dışına çıkarsınız =)

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
bilmeyen arkadaşlarımız 'finish editing this level' nerde arayışına girmesin diye, daha da kısası =) Ctrl ile tıklar gömülü nesnenin içine girer yine ctrl ile tıklar dışına çıkarsınız =)

Gömülü nesnenin içine girdikten sonra zaten o dediğimiz "finish..." butonu pencereye giriyor. Tabi yine aklı karışanlar olacaktır. Ama bir küçük nokta daha; çıkışta ctrl basacağımız yer dıştaki çizimdir. Yani convert etmek istediğimiz değil içine gömdüğümüz nesnedir.:)

Amma uzattık, umarım bu bilgiler birinin işine yarar.:)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
aslında konu çok eski ama yinede bilgiyi paylaşmakta fayda var;
corelde tek işlemle convertleme yapmak mümkün "Corel Text To Curves Macro" bu küçücük ama işlevi çok büyük macro ile saniyeler içinde tüm bir çalışmayı sorunsuz bir şekilde convertleyebiliriz...