Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

coreldraw ile tarama yapmak

mesut43

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
ben coreldraw 5 ile çalışıyorum. bi desende tarama yapmak istiyorum ama bi türlü beceremiyorum bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum
selamlar
mesut korkut

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba
ben coreldraw 5 ile çalışıyorum. bi desende tarama yapmak istiyorum ama bi türlü beceremiyorum bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum
selamlar
mesut korkut

Yanlış anlamadıysam "tarama" derken scanner taramasından bahsediyorsunuz değilmi?

Öncelikle kullandığınız sisteme tanıtılmış/kurulmuş aktif ve çalışır vaziyette
olan bir scanner donanımına taramak/taratmak istediğiniz deseni yerleştiriniz,
CorelDRAW X5 \ File menüsünden \ Acquire image \ Acquire ve çıkan menü penceresinden sizin için en uygun olan tarama seçeneklerini belirleyerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

şimdiden kolay gelsin.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
merhaba
selamlar
mesut korkut
Taramadan kastınız Hatch dolgular ise... Tarama dolguları CorelDESIGNER'da rahatça yapabilmenize karşın CorelDRAW'da normalde böyle bir dolgu özelliği bulunmamaktadır. Fakat bu iki yazılımın çekirdeği aynı olduğu için CorelDRAW'da gizli kalmış bir özellik olarak kendini göstermektedir. Buradan tarama dolguların nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.
Ya da buradaki makro ile işinizi daha hızlı bitirebilirsiniz.