Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Darma Bilgisayar Logo ( onay alındı )

Barış Akgün

🌟Usta Tasarımcı🌟
darmatf0.jpg

firma isminin anlamı yoktur.

Son düzenleme:

Benzer konular

arcya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.arcya.com
ARMA olarak okumuşum logoyu... anlamı yoktur yazdığını görünce darma olduğunu gördüm... anlatabildim mi? eline sağlık.

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
firma adının anlamı yok
logonun anlamı var mı?

Barış Akgün

🌟Usta Tasarımcı🌟
1.cisi artık bu Türk insanını beyinsiz yapmayı bırakmak lasım yani her firmanın ismini ille DARMA vs vs illa yazmakmı lasım font eşliğinde bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. 2.si logonun anlamı kelebek modeli var orda internet hizmeti yaptıklarından özgür düşünce ve gülümsemeyle birlikte müşteri memnuniyetini yada güleryüzlü personeli simgeliyor.

machan

🌱Yeni Üye🌱
bu firma ismi DARMAMI YOKSA İDARMAMI

Barış Akgün

🌟Usta Tasarımcı🌟
DARMA BİLGİSAYAR 'DARMA' renklerı takıp edersenız belli oluyor zaten. o gordugunuz i D nin sol cizgisidir

hllonl

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.halilonal.com.tr
VillageCrafter anlıyorum seni yorumlar pek hoşuna gitmemiş sanırım Arkadaşlar biraz alaycı şekilde yaklaşmışlar... Yinede bu konuda bence sinirlenmemlisin. Logo gayet güzel olmuş fakat benimde dikkatimi çekti; Logoda evet illaki isme odaklanmamak lazım, ama sen isme odaklanmışsın bikere DARMA yı vurgulamışsın ve isme odaklandığın halde başına İ koymuşsun ilk bakışta İDARMA gibi görünüyor. Sektör Bilişim olduğu için kurtarıyor bence... Bilişim söktörünün İnternetten aldığı İ harfi şelinde düşünürsek bişey kaybetmemiş ama ilk bakışta İDARMA mı ? diye soran arkadaşlarada bu cevabı verirsen daha mantıklı olur... DARMA Bilgisayar İ'nin anlamı ise Bilişim ve Bilgisayar sektörünü belirten simge... Böyle düşünülürse gerçekten sade, şık ve profeyonel bi logo ellerine sağlık

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
VillageCrafter anlıyorum seni yorumlar pek hoşuna gitmemiş sanırım Arkadaşlar biraz alaycı şekilde yaklaşmışlar... Yinede bu konuda bence sinirlenmemlisin. Logo gayet güzel olmuş fakat benimde dikkatimi çekti; Logoda evet illaki isme odaklanmamak lazım, ama sen isme odaklanmışsın bikere DARMA yı vurgulamışsın ve isme odaklandığın halde başına İ koymuşsun ilk bakışta İDARMA gibi görünüyor. Sektör Bilişim olduğu için kurtarıyor bence... Bilişim söktörünün İnternetten aldığı İ harfi şelinde düşünürsek bişey kaybetmemiş ama ilk bakışta İDARMA mı ? diye soran arkadaşlarada bu cevabı verirsen daha mantıklı olur... DARMA Bilgisayar İ'nin anlamı ise Bilişim ve Bilgisayar sektörünü belirten simge... Böyle düşünülürse gerçekten sade, şık ve profeyonel bi logo ellerine sağlık

İki konuda size katılmadığımı ifade etmek isterim.

Yukarıda yorum yapan arkadaşlar eğer alaycı bir tavır takınsaydılar bu gibi durumlara öncelikli olarak ben ve diğer yönetim ekibi arkadaşlarım hızlı bir şekilde müdehale ederlerdi.

Logodaki İ algısına gelince...

İşimiz grafik tasarım ise hiçbir çizginin ya da şeklin şans eseri ya da göze güzel görünmesi için yapılmadığını idrak ederek çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmamız gerekiyor.

İ harfine kendinizce getirmiş olduğunuz yorum ise İDARMA algısından malesef logoyu uzaklaştırmamaktadır.

Amacımız sadece "şık" grafikler yapmak değildir. Algıda ve grafikte hatası olmayan tasarımlar yapmaktır bizim işimiz.

Logodaki İ algısı kaldırılmalı mı? Bence evet. Çünkü bu çalışmaya bakan herkesin İDARMA okuyacağı gerçeğini hiç bir açıklama malesefki değiştiremez.

Çalışma sahibi arkadaşa söyleyeceklerim ise:

Çalışma onaylanmış. Bu yorumları yapmayı istemezdim. Fakat yukarıdaki arkadaşlara cevap verişiniz hoş karşılanacak gibi değil. Bu sebepten hem çalışmanızı savunma şekliniz hem de logodaki algı sorununu görmezden gelmenize istinaden affınıza sığınarak yukarıdaki cümlelerimi yazmış bulunuyorum.

Saygılarımla.