Neler yeni

Deneyimli grafikere ihtiyacım var

BayOguz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba,

Öncelikle anlatacaklarım sadece bugün yaşadığım şeyler. biraz uzun olabilir. Ama Bu konuyu açmamın sebebi sektörü bilen, başım sıkıştığında bilgi danışabileceğim veya sektörle ilgili soru sorabileceğim birisini aramam. Çünkü etrafımda hiç işi bilen grafiker yok ve birisine danışmam lazım.

Neyse bugünü anlatayım kısaca:
Yakın zaman önce bi firmaya girdim. İş tecrübem yok ama iş veren benim tavırlarımı ve düşünce yapımı beğendiği için işe aldı. Tabi o zamana kadar neyle uğraştığım hakkında bi fikrim yoktu. Grafikerin yanına gireceğimi zannediyodum ama öyle olmadı. Ofiste 3 kişiyiz(Patron, asistanı ve ben. Dışarıdan da destek alındığını ve yaklaşık 30 kişilik kadro oldunu söylemişti iş görüşmesinde). Firmanın grafik işlerini hallediyorum ama herhangi bi grafiker yok. Patronun dediğine göre sektörü bilen uzun zaman boyunca güzel yerlerde çalışmış bi hanımefendi.

Herneyse, bugün banner çalışması yaparken çok uzun zaman aldığını, daha hızlı olmam gerektiğini söyledi. Ama iş dün akşama doğru geldi ve doğru dürüst eskiz çizimi yapmadan düzgünce düşünmeden işe başladım. yaklaşık 5-6 tane tasarım çıkardım beğenmeyip, kurumsallığa uymadığını, firmanın anlatmak istediğini anlatamadığımı ve ayrıca minimalist olurken aynı zamanda daha hareketli ve efektif(?) birşey istediğini söyledi. Neyse diyip eve geçtim. Evde oturup bişeyler yapayım bari aradan çıksın dedim. Bir kaç bişeyler yaptım sonrada yattım zaten. Onlarıda beğenmediler yine.

Bugün geldi ve yaptığım şeylere bakmak istedi tabi o zamana kadar ben yine biraz tasarım yapmıştım. Bazıları fena değil dedi ve iş hakkında konuşmaya başladı. Firmanın büyümeye başladığını daha fazla benim başımda duramayacağını artık kendim bişeyler yapmamı ve yaparken mesela bi afiş yapacaksam nasıl yapıldığını internetten araştırıp ona uygun yapmam gerektiğini falan söyledi. Yani bir şey yapacaksam intenetten araştırıp yapıcam.

Ben telefonda fazla uğraşam birisi değilim yani hoşlanmam pek, firmanın sosyal medya organlarını benim yönetmem gereketiğini, şirket telefonunu almak zorunda olduğumu söyledi-ki ben daha önce telefonu istemediğimi telefonla uğraşmaktan hoşlanmadığımı arkadaşlarıma bile arada sırada mesaj çektiğimi söylemiştim.

Benden yaklaşık 4-5 önce 11 Eylüle kadar benden yaratıcı ve farklı bi tasarıma sahip takvim istedi. Ama fuara katıldık başka işlerimiz vardı onlarla ilgilendim boş durmadım yani. Ve önümüzde 2 gün var, bu tasarımı da benden istiyor.

Özet geçmek gerekirse:

-Sürekli acele işler
-Kısıtlı zaman
-Sürekli yaratıcı ve değişik tasarımlar
-1 milyar maaş
-Ve en önemlisi tek başıma olmam

Başka birisi olmadan kendi bildiğim tasarımları yaparsam gelişemem bence çünkü zaten şuan bildiğim şeyleri yapıyorum.

Ama ne kadar eksisi varsa bi o kadarda artısı var

-İş yerinde çok rahatım
-9 da geldiysem 4-5 gibi çıkıyorum
-Burda kalırsam herşeyi öğreneceğimi söylüyor(en azından vaad ediyor.)
-Bu gerekiyor diyorsam o alınıyor
-Eğer burda ilerlersem ilerde güzel yere gelme imkanım yüksek çünkü patronun çevresi çok geniş ve firma kısa süre önce kuruldu ve hızla büyüyor.

hatta bana internetten satış yaparak siteye müşteri çekersem satışlarımız iyi giderse onla yurt dışı fuarlarına geleceğimi söyledi.

İyi biri, cana yakın, bana göre sözünün eri.

Ama buna değer mi?
Eğer bi ofise girersem daha iyi olur muyum?
Daha rahat olur muyum?
Bu mesleğe başlarken güzel şeyler öğrenip güzel işler çıkarmak benim amacımdı.
Ama bu sıralar çok muallaktayım.

Bu yüzden işi bilen aranızdan birine ihtiyacım var.
Bana yol gösterecek birine.

Zamanınızı aldığım için özür dilerim. Ama bu konu hakkında ne yapacağımı bilmiyorum.

Teşekkürler...

mngrafik

🌱Yeni Üye🌱
oğuz kardeşim çok deneyim sahibi değilimdir. ama güzel çalışmalarım var 10 yıllık ınternet gecmısı 5-6 yıldır photoshop ve tasarım üzerine çalışmalarla ilgilendim hep 9 aydır ELHAMDÜLİLLAH normal de profesyonelde çalışıyorum ayrıca sürekli net başında engelli biriyim dışarı çok çıkmam tasarım sitesinden yarışmalara katılırım 1 tasarım sıtesınden yarısma kazandım forumdan bir yarısma kazandım 7-8 kart tasarımı yapıp sattım Bir müzik sitesinin banner ve logo işini aldım yani destek anlamında elimden geleni yaparım destek derken sende bir grafikersin sanırım ıkımız bir olup deneyebiliriz en azından kabul edersen başlayalım

BayOguz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cevabın ve iyi niyetin için teşekkür ederim. Benim İstediğim tasarım değil, benim istediğim ajans veya sektör hakında bilgi edinmek. Bugün başıma gelen bu olay bu konuyu açmama itti beni. Sürekli ajans ortamı hakkıında öyle oluyor böyle oluyor diyor, burada yapacağın işlerin kat ve katını yüklüyorlar diyor. Ama tanıdığım bildiğim birisi yok ki sorayım.

Bu konuyu da bu yüzden açtım. Aklıma bir şey takıldığında etrafta sorabileceğim kimse yok. O öyle olmaz böyle yapmalısın diyen birisi yok. Oturduğum yerden yaptığım işi gösterip olmuş mu? beğendiniz mi? diyorum. Ben gittiğim bütün iş görüşmelerimde önceliğimin eğitim ve tecrübe olduğunu söyledim. Para bulunur ama bir şey öğrenmedikten sonra paranın bir değeri yok benim için. Demek istediğimi sanırsam anladınız.

Tekrardan teşekkür ederim.

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba yazını okudum bu meslekte ne kadar süre ilgileniyorsun bilemiyorum sanırım patronunuz bu meslekte yılanmış (pişmiş) birini karşısında görmek istiyor yığınla tasarım değilde birkaçtane görmek istiyor yanınızda olamamasının nedeni de çevresinin çok geniş olup bir grafikere şunu yap bunu yap diyecek vakti olmaması ve patronunuzun kendine güvenen ağzı laf yapan müşteriyi ikna eden ve telefonu istemesi de müşteri çekmen yırtık olmanı istiyor heryere atlamanı istiyor sözüm kısaca sen kendine güveneceksin çok araştıracaksın malesef bu meslekte hep zaman sıkıntısı var buna alışmalısın ve senden çok şey bekliyor patronlar hep fazlasını bekler :) eve gitme niye burdasın demez hep verici olursan hep daha fazlasını ister sen ilk önce ne istediğini bileceksin bence dediğine göre burada gelişebilirsin yorulmadan birşey olmuyor bu mesleğin düzenli bir iş potansiyeli yok nereden ne geleceğini bilemezsin belki yanına yardımcı grafiker alacak ve sen başları olacaksın nereden biliyorsun biraz sıkıntı çekmeden bunu bilemezsin iyi düşün iyiyi çağır kolaylıklar dilerim.

BayOguz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumunuz için teşşekür ederim.
Dediğim gibi firma yeni kurulmuş ve bi grafikere verecek fazla bütçe yok henüz, bu yüzden benim gibi yeni mezun elemanlara yönelmiş. Tasarım çokluğu konusunda pek bişey diyemem ama az da olsa mutlaka bir şey buluyor. Az yapsam bugün naptın çok yapsam bunlarda şöyle eksiklikler var. Mesela bugün bi tasarımda yazıda bi eksiklik var dedi aşağı çektim tekrar yukarı indirdim tamam dedi?
Hemde zaman ayıramamasının sebebi dediğim gibi firma büyüyor ve başka firmalarla toplantılara gitmeye başladı. Bu yüzden sürekli başımda duramıyor.
Telefon konusunda call center değilde daha çok sosyal medya ile uğraşmamı istiyor. Ne bileyim instagrama, twitter'a post gitmemi falan istiyor. Geri dönüş yapan müşterilere cevap yazmamı falan. Bende telefon başında zaman geçirmeye karşıyım biraz. Sadece arama yapmak ve müzik için kullanıyorum desem yeridir. O yüzden şirket telefonunu almak istemedim
Benim demek istediğim mesela bir konuda bilgi sahibi değilim ama işi bilen birisi olsa hemen sorabilirim. Ajanslarda da bu şekilde mi oluyor onu merak ediyorum. Bilinmediği zaman internetten mi araştırıyorlar? Bunları merak ediyorum. Bir ajansa girsem burdaki kadar rahat olur muyum yada burda öğrendiğimden daha fazla şey öğrenir miyim? artıya mı giderim eksiye mi düşerim bu gibi sorular kafamda dönüp duruyor.
Hemde sıkıntı çekmeden başarıya ulaşmak olmaz zaten. O konuda haklısınız. Ama yarın bir ajans ile iş görüşmesine gidicem. Yarından sonra buraya devam edip etmeyeceğim belli olacak.

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
hakkınızda hayırlısı olsun denemeden bilemezsiniz gözlemek de bir artı o konuda da şansınızın olmaması dez avantaj tavsiyem sürekli takip edin sosyal medya insanlar neler yapıyor ne malzeme kullanılıyor ne programlar revaşda eğitim programları internette dolu ben de bakıyorum bunda yanlış bir durum yok bilgilenmek her an bizim için bu iş sizin için iyi olabilir bilemezsiniz her yerin herişin farklı bir sıkıntısı vardır siz şimdi işe alışmaya çalışıyorsunuz endişenizde haklısınız yaşınız kaç bilemiyorum yeni mezun olduğunuzu söylüyorsunuz o zaman 20 li yaşlardasınız acele etmeyin fırında kek hemen pişmez yavaş yavaş emin adımlarla kolaylıklar dilerim.