Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

derdimi bi anlatabilsem sorunum kalmayacak ta işte :s

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam herkese öncelikle.........ben dijital baskıda işe girdim fakat ömür törpüsüymüş bilmiyodum öğrendim......
ben netten fotoğraf indiriyorum fhotoshopta işte cmyk ,dpi 300 ayar yapıyorum...
nasıl desem yaptığı m işler baskıda hep bozuk çıkıyor,resim berbat bi durumda parazitmi dersiniz kırıkmı yoksa çamurlaşmakmı tabiri nedir bilmiyorum ,bildiğim beceremiyorum....programda filter ayarlarından düzeltmeye çalışıyorum yinede netlik yok güzel bi görüntü yok resimde ...... off benim ne dediğimi anlayan varsa hayrına bi söylesin en baştan ne yapacağım sırasıyla.....yakındır işten atılmam,kafayı yemem hele heran........şimdiden teşekkür ilgilenen herkese.....
resimleri fhotoshopta ayarlayıp düzenliyorum güya....
corelde çalışmasını yapıyorum

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Baskıdaki dağınıklık (makineniz ayarları tam ve sağlamsa) kullandığınız resimlerin kalitesiyle alakalı olarak bozuk çıkıyor. İnternette bulduğunuz resimlerin yüksek çözünürlükte olmasına dikkat etmeniz gerekir. Kullanacağız resme Photoshop'da %100 oranında zoom yaparak baktığıız takdirde baskı sonucuna yakın bir görünü elde edersiniz eğer bilgisayarda gördüğünüz görüntüyü beğenirseniz baskıya başlayabilirsiniz. Kullandığınız dosya boyutlarının 300 pixel/cm olması resimleri fazlasıyla büyütmenize sebep olabilir dış mekan baskı makineleri 72 dpi ile çalıştıkları için genelde 100 pixel/cm olarak kullanıyorum sorun çıkarmıyor. Kaliteli bir resimle bahsettiğiniz sorunları yaşamamanız gerekir, daha iyi bir resimle (veya daha küçük ölçüde) baskıyı tekrar deneyin sorun çıkmazsa resimlerle alakalı yine sorunlu çıkıyorsa makinenizin ayarları kontrol etmeniz gerekir. Kolay gelsin ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler öncelikle zaman ayırıp yazdığın için bana....şimdi resimleri 300dpi değil 72dpi hazırlayayım öylemi.... büyük boyuttaki resimleri indirmeye çalışıyorum ,ama nasılsa yinede resimler iyi durumda çıkmıyor baskıdan,patronuma senin dediğimi desem bana şimdiye kadar bisorun yoktu der pişman eder beni büyük ihtimal.... inan artık şaşırmış durumdayımbi yerde hata yapıyorum ama nerde bulamadım.hep kıırk gibi resimlerin kenarı ,........ wep tasarımında böle b, sorun yoktu ama baskı başlı başınca farklı bi olay içine girince anladım .....tiff oalarak kaydediyorum fhotoshopta işi doğrumu

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kaliteli bir resim olduktan sonra .jpeg veya .tiff olması bir şey değiştirmez genelde .tiff tercih edilir. Patronunuza bunu anlatmanın en kolay yolu Photoshop'da kendi hazırladığınız yazılardan oluşmuş bir dosyayı baskıya gönderin sorunsuz çıktığı zaman "hata bende değil resimlerde" diyebilirsiniz. (Tekrar uyarıyorum ki bu sözler kalibrasyon ayarları düzgün yapılmış kafalarda tıkanıklık vs. sorunu olmayan, elektrik akımı kontrol edilmiş toprak hattına bağlı bulunan makine için söylenmiştir)

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sağol öncelikle....... şimdi elinizde bir iş var diyelim 20x25 cm.....
şimdi bana aşama aşama neler yaptığınığınızı söyleyebilirmiisniz ,
beniim yanlışım hatam nerdeymiş bulayım bende .........
basit ve açıklayııcı olursa harbi çok makbule gecer ........:)
( kafa ütülediğimin farkındayım ama bi şekilde bu sorunun altından kalmalıyım......... )

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
20x25 için çok fazla bir şey yapmanıza gerek yok. İhtiyacınıza uygun kalitede bir resimle çalışmanızı bitirdikten sonra 100 pixel/cm ayarlarla .tiff olarak kaydedin basın. Ön izlemede (%100 zoom) bir sorun yoksa baskıda da bir sorun olmayacaktır ...