size ve sizin gibi bu işi yeni balayacak arkadaşlara birkaç fikir;
1. evvela piyasadaki dergilerden edinin, görsel olarak nasıl kullanmışlar, neler yazmışlar, hangi font, renk vs.kullanmışlar iyice bir inceleyin. Hatta yakınlarınıza, yapacağınız işi anlatın ve elinizdeki alternatif çalışmaları sorun ve onların fikirlerini öğrenin.
2. Size uygun olabilecek şablonları belirleyin.
3. Belirlediğiniz şablona göre bir kağıda derginizi kaba taslak hazırlayın. sayfa sayfa, hangi makale-haber vs. nereye koyacağınızı, hangi fotoları yerleştireceğinizi orada bir oturtun.
4. Ardından renk ve fontları belirleyin.
5. sonra quark'ı açın ve yerleştirmeye başlayın. Tasarımızına uymayan büyüklük ve küçüklüklere göre ilave değişikliklerinizi yapın.
6. Tasarım bitince, en az 2-3 kişiye gösterin. Onların fikirlerini alın, eleştiri, hatta küçümsemelerini dahi gücenmeden söylediklerini bir kenara not edin...
7. Size uygun gelen fikirlere ve kendi aklınıza gelen yeni düşüncelere göre son rütuşları yapın ve basın.
Grafikerlikle ilgili birkaç fikir (haddim olmayarak)
- Öğrenmeye ve Eleştirilere açık olun...
- Bu işte en önemlisi sizin beğenmeniz. Çünkü sizin beğenmediğiniz bir işi bir başkasının beğenmesi inanın hiç önemli değil. O yüzden yaptığınız iş içinize sinmiyorsa hiç yapmayın.
- Öğrenmeye ve Eleştirilere açık olun...
- Sorun, fikir edinin, öğrenin. Ama asla çalmayın. Başkasının emeğini kullanmayın. Dergilerden şablonları kendinizce uyarlamak, hatta onun çok yakın bir görselini hazırlamak çalmak değildir. Çünkü yaptığınız işin bitiminde inanın örnek aldığınız şablondan farklı bir iş ortaya çıkacaktır. ama birbaşkasının hazırladığı şablonunun üzerine sadece foto ve yazıları yerleştirmeyi yapmayın çünkü bu çalmaktır. Çünkü bu tür çalışmalara emek ve en önemlisi düşünce hiç katılmamıştır ve inanın her zaman ve her zaman bir rahatsızlığı olur. Vicdan...
- Öğrenmeye ve Eleştiriye açık olun.
- Ve yaptığınız işi bizimle paylaşın. Sadece eleştirilmek için değil ki elbette eleştirileceksiniz bundan korkmayın. Ama sizden daha acemi ve kafası karışık arkadaşlara yaptığınız işin doğruları ve yanlışları çok yardımcı olacaktır. Hatta sizden çok daha usta grafikerlerin bile belki sizden öğreneceği bir şeyler vardır.
Ve son olarak.
- Öğrenmeye ve Eleştiriye açık olun.