düşüncler güzel uygulamalar kötü her 2 çalışmadada logo tamamiyle işi bitirmiş
1. çalışmada ağaçın gölgesi var ama nedense ağaçta ışık tek bir noktada ve ağaç yapraklarının kesinlikle curves ayarına ihtiyacı var çalışmanın genel ışık yapısı ve alttaki bulutların ışık yönünde ağaç gölgelerinin değişmesi gerek bulutlardaki ışık düzeni ile euro ve dolar simgeleri ışıkları uyuşmamakta ve İSTİKBAL KÖKLERDEDİR yazısıyla kesinlikle mahkemelik olursunuz. yani açıkcası euro ağaçlar dolar ksımları emanet gibi duruyor daha estetik çalışabilirdin
2. çalışmadada yumurta kırılmış görüntüsü güzel kırılan noktalarda bir blur söz konusu orası bir hatadır benim görüşüm ayrıca o yumurtayı birleştirsen birleşmez kırılma noktaları denk gelmiyot daha realist bir çalışma için kırılmış dağışmış görüntülü parçalarından yerere serpmelisin. yumurta kırıldı alttan şehir çıktı pek realist bir uygulama olmaz yumurtada bir delik açmanı tavsiye ederim içerideki görüntüyüde yansıtırsın daha hoş daha estetik görünür.
güzel bir çalışma yapıyorken ince küçük detaylar çalışmayı bitirebilir bu yüzden uğraşlarınızın boşa gitmesini istemiyorsanız detaylara çok dikkat etmelisiniz.
Bu arkadaşın yorumu hariç diğer yorumlar gerçekçiydi.
Birincisi logonun işi bitirmesi gibi birşey söz konusu bile değil.
Logodaki çatlaklar ve o sizin yok "atom çekirdeğinin ortalanmaması" gibi yorumlarınızda belirttiğiniz yerler hata değil kasten yapılmış çizimlerdir.
1. çalışmadaki ışık üstten geliyor ve ağacın gölgesi altına çok hafif olarak verilmiş. € ve $ işaretlerine gelince onlardaki ışıkta nispeten üst kısımdan doğru gelmiş ki 3boyutlu bir izlenim vermem için en güzel açı o olduğu için orayı kullandım.
sLyman arkadaşımızın 2. çalışma için yaptığı yorumlara gelince. İlk olarak yanlış görmüşsünüz. O yumurta birbirini tamamlayan iki yarımdan oluşmaktadır.Ayrıca hiçbir yumurtayı falçatayla keser gibi bir görüntü oluşturamazsınız.
Mutlaka bazı çatlayan ve dökülen parçaları olacaktır ki bu benim çalışmamdaki yumurtanın birbiri ile alakasız parçalar olmadığı gerçeğini doğrulayan bir nedendir.
Yumurtadaki o blur kısmına fazla sözüm yok fakat o beyaz ve blur gözüken yerler yumurta kabuğunun altında sanırsam vitellin denilen veya benim öyle hatırladığım beyaz bir dokudur.
Ve son olarak REALIZM, gerçekçilik demektir. Ve aramızdaki kimseninde tavaya kırdığı yumurtadan bir şehir çıktığını görmüş olabileceğini sanmıyorum.
Yani niyetimiz realizm olsaydı yumurtayı olduğu gibi bırakır sadece yerdik.
Estetik olacaksak öncelikle neyin hangi nedenden ötürü yapıldığını bilmenizi tavsiye ederim....
Benim hatam olarakta foruma eklerken dergilerin konusunu yazmamış olmam(önemli bir eksik) diyebiliriz.Bari konuları söyleyeyimde bundan sonra girenler en azından aynı eleştiriyi yapmak zorunda kalmasınlar.
1. Ekonomi
2. Tarım (Tarım mı Hayvancılıktan Çıkar Hayvancılık mı tarımdan?)
Ama bunları buraya koyma nedenimse uzun zamandır siteyi ziyaret etmemiştim. Hazır girmişkende bir iki çalışmamı göndereyim dedim. Sitede bu tarz eleştiriler olduğunu bilseydim nedenlerinide yazardım.
Yani zorum kimseye zorla çalışmalarımı beğendirmek değil. Biraz ilginç bir dille yapılan eleştirilere rastladım, biraz da şaşırdım o kadar. Demek ki forumdaki vatandaşlar değişmiş....
Ama eski arkadaşlar daha mantıklı yorumlar yapardı...
Neyse yine de herkese teşekkür ediyorum... Umarım kimseyi kırmamışımdır... Sadece eksik gördüğünüz yerlerdeki bilgileri yenilemek istedim o kadar...