Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergiyi Adobe ID ile başladım ama matbaa CorelDraw istiyor?

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
Merhaba. Henüz üye oldum, olma sebebim de oldukça kaliteli grafik tasarım tartışmalarını forumda okumamdır. Sanırım derdimi en siz anlarsınız, belki bana fikir verebilirsiniz.
Malum 24 Kasım Öğretmenler günü ve biz bir özel sayı hazırlayacağız. Hatta Adobe ID ile kapağını hazırladım bile. Web grafiği üzerine belki terzilik yaparım ama iş baskıya geline biraz cahilmişim onu fark ettim az evvel:)
Bugün matbaadaki arkadaşla konuştum ve hangi biçimde istediklerini sordum, indesign ile başladığımı söyledim, o da corel istiyoruz biz corel'le çalışıyoruz dedi.
Şimdi benim anlamadığım (belki bilgim zayıftır bilmiyorum)

1. matbaaya EPS olarak ya da TIFF olarak göndersek sorun çıkar mı?
2. Eğer sorun çıkarsa, Indesign'den Corel'e convert yapılabilir mi?
3. Corel nedir, iş ilanlarında grafker olarak hep corel (draw) bilen aranır?

Daha evvel 2 küçük bülten hazırlamıştım ID ile. O nedenle CS3 versiyonuna elim aşina, dizgide sorun yaşamıyorum. Adobe PS'yi kendime yetecek kadar biliyorum. Şu anda da Corel Draw x3 görsel dersleri indiriyorum, matbaaya yaranmak adına!

Son bir soru daha; baskı makineleri grafik yazılımı seçerler mi? Yani QuarkExpres isterim Freehand istemem gibi?

Uzun yazdım, umarım bu forumda uzun süre ben de portfolyomu paylaşırım. Şimdiden teşekkür ederim.

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
Az önce svg ve eps olarak import denedim, corel draw mahvetti güzelim kompozisyonlarımı. Indesign'e tek tek aldığım png uzantılı yüksek kaliteli grafiklerim muhteşem görünmekte iken, corel'de import edip almaya çalıştığımda (en yüksek kalitede trace de denedim) son derece berbat!
Bu durum hakkında lütfen bilgisi olan arkadaşlarım beni aydınlatabilir mi?

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba,

konvansiyonel baskı makinalarının (ofset, tipo vb.) ne bilgisayarlarla ne de yazılımlarla bir bağlantısı yoktur işin özünde. en gelişmiş ofsetler bile sadece workflow anlamında işin renk değerlerini vb. teknik ayrıntıları alırlar.

kısacası ofsetler grafik yazılımı falan seçmezler çünkü bilmezler :)

çalıştığınız matbaa bu konuda biraz zayıf sanırım. çünkü tüm dünyada baskı formatı olarak kabul görmüş bir dosya türü var, PDF!,

hangi programda çalışırsa çalışılsın bir grafik tasarımı dosyası pdf formatında matbaaya gönderilirse, ve matbaa yok efendim biz corel çalışıyoruz, bunu kabul edemeyiz gibi şeyler söylüyorsa bu onların sorunudur.

kolay gelsin..

orhanbolat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bende Gazete hazırlayıp pdf olarak matbaaya gönderiyoırum . sorun olmuyor ayrıca pdf dosyalarını corel açıyor. Salih KENT arkadaşımızın dediği gibi matbaa biraz zayıf o konuda .

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
Yanıt için teşekkür ederim. 3 günde ilk kez açtığım corel draw konusunda %10 bilgi sahibiyim diyebilirim dergiyi de tamamladım. Kaynak dosyaları ile birlikte de dvd yaptım teslime hazır. Ancak bu sefer de 3 tane sayfamda şöyle bir garip sorunla karşı karşıyayım:) Pdf olarak dergiyi kayıt ediyorum. Herşey normal. Pdf'yi yazıcımdan basıyorum ve o da ne! 3 tane sayfamda kimi paragraflar ya da metinler hiç görünmüyor. Ama pdf'de görünüyor:) Gerçi ben bunu sorun etmedim, ne de olsa corel dosyalarını gönderiyorum matbaaya, onlar çözüm bulurlar, madem o kadar corelciler:)

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
:)güzel yaklaşım :)farkmaz sen hangisiyle kolayına gidiyorssa onla çalış matbaa yok onu istemem bunu getir derse sende matbaayı degişitir güzel kardeşim...

Furkan EKMEN

♾️Grafik Gurusu♾️
Yanıt için teşekkür ederim. 3 günde ilk kez açtığım corel draw konusunda %10 bilgi sahibiyim diyebilirim dergiyi de tamamladım. Kaynak dosyaları ile birlikte de dvd yaptım teslime hazır. Ancak bu sefer de 3 tane sayfamda şöyle bir garip sorunla karşı karşıyayım:) Pdf olarak dergiyi kayıt ediyorum. Herşey normal. Pdf'yi yazıcımdan basıyorum ve o da ne! 3 tane sayfamda kimi paragraflar ya da metinler hiç görünmüyor. Ama pdf'de görünüyor:) Gerçi ben bunu sorun etmedim, ne de olsa corel dosyalarını gönderiyorum matbaaya, onlar çözüm bulurlar, madem o kadar corelciler:)

Kartuşun Bitmiştir... :):):)

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
Evet:) Matbaa değişti:) Şimdiki matbaa Ankara'da ve sanırım daha profesyonel. Adobe programları iyidir dediler (ID'yi kast ederek), tabi ben önceki matbaa sözüyle corelde işi bitirdim bilem:) Yazı sorununu da çözdüm. Ekte dergi var. İncelemenizi ve benim gibi corelde yeni ve hayatında üçüncü kez dergi tasarlayan birine yorum yazmanızı istiyorum. Şimdiden konuyu takip ederek yanıt yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
https://www.freepload.com/download.php?id=867D6B281

shukee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.emekreklam.com.tr
matbaacı corel in eski bir sürümünü kullanıyor olabilir. yeni sürümler hemen hemen tüm dosyaları sorunsuzca açıyor. ben cdr x5 kullanıyorum bir sıkıntı yok.

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
@josef29 , üstadım Corel x3 ile yaptım. İllüstrasyonların hemen hepsi scx.hu adresinden. Fotoğraflar okulumuzdan. Dizgisi ve sayfa tasarımı benden. Aslen 2 kez küçük dergiler tasarlamıştım ID ile ama bizim burda bir matbaa "corelciyiz" deyince 4 günde hem biraz öğrendim hem dergiyi bitirdim. Ama her halükarda Adobe programlarını tercih ederim. Beğeniniz için teşekkür ederim.

soresger2121

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben 18 yaşındayım abim corel kullanıcısı ve bir matbaada çalışıyordu ben ise corelden pek anlamıyordum bende başka matbaaya girdim 6 aydır çalışıyorum bilgisayar,zımba,dikiş,harman,makina derken az biraz corelide öğrendik diğer işleride yaptık şimdi insört ve katalog yapıyorum nedense müşteriler beğeniyor bizde baskıya yolluyoruz :) Nedense diyorum çünkü katalog insört yapıldığında photoshopa mutlaka ihtiyaç vardır bense kullanmıyorum. Baskıya yollamadan yazıları convertliyoruz resimleri ise cmyk 300bit yapıyoruz öyle gönderiyoruz. Corel X4 Pdf açıyor Eps, Ai açıyor. GTO da renkli baskı yapılır pdf de yollarsan trigonomi çıkış alınırsa basılır.Ya film çıktı alınır ya da asetat çıktı alınır. GTO da rahatlıkla basılır yanlız biz basamıyoruz usta basamıyor. Gittiğim bir diğer matbaa pompalıda (GTO nun düşük bir sürüm olmasına rağmen adamlar renkli insört basıyor kuşe kağıdına) Yani çoğu matbaacı acemi bu konuda. Ya da işlerini sevmiyorlar :) benim matbaadaki ömrüm kısa bu yüzden takmıyorum. Yanlış anlaşılmasın Asıl amacım video montaj...

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
slm corel i de ayrietten öğrenme sana bayaa faydası olucaktır ayrıetten video editing programıda var corel in incele bence..

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
Öneriler için teşekkür ederim. Video edit yazılımı olarak yine adobe diyorum kendi adıma, adobe premier ile adobe after effects ile birçok çalışma yapabiliyorum. Adobe programlarına olan aşinalığımdan dolayı sanırım elime kolay geliyor. Bu dergi olayında da ps çok işimi gördü corel birleştirmeye yaradı diyebilirim. Acemice olsa da ucundan corelDraw da kullanmış olduk:)