Hata insana mahsus..işlerde de yorumlarda da yanlışa düşebiliyoruz bazen..Hemen kızarsan olmaz. Bilmem biliyor musun ama profesyonel basketbol ve futbol liglerinde oyuncuların kullandıkları bir yöntem vardır:Karşı tarafın oyuncularını, birebir hakeme çaktırmadan hakaret , küfür vs. ile tahrik ederler.Böylece adamın ya morali bozulur ve sinirden dengesizleşerek oyundan düşer veya saldıgan davranışlara girişerek ceza alır, belki atılır.Her insanın yorumunu dikkate almayacaksın, özellikle de meslektaşınsa...
Bana yorum yapan insanın hemen mesajlarını aratıp kendi çalışmalarına bakıyorum.Nihayetinde oradan yapıcı birşeyler yakalamak önemli.Ben fayda elde etmek için buradayım, şov yapmak için değil.buraya çok az çalışma yolladım.Ciddi müşterilere kendi tasarım anlayışımca ciddi ve sadelik içeren işler.DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARININ LOGO TASARIMCILARI BU FORUMA GELSE, EN FAZLA ELEŞTRİYİ ONLAR ALIR VE BEĞENİLMEZLERDİ.Böyle bir iddiam var.
Türk edebiyatında sehl-i mümteni diye bir aşama var; en usta şairler yazarlar oraya varıyor.Ne demek?En basit ve sade dille en güzel ve güçlü anlatım demek.Basit ama güzel..Sanatta bu varış çizgisidir.Resimde çizgi azaldıkça anlam ve ifade yoğunlaşıyorsa sanat gelişiyor demektir.Allahü Teala'nın sanatına bakarak ilham alan sanatçının sonuçta geleceği yer budur.Karmaşadan sadeliğe..
Grafik için de bu çok önemli.Hep veriyoruz ya bu örneği..Arçeliğin amblemde geldiği noktaya bakın hele.Bu forumda olsaydı yorum yazılmazdı ona."Hani tasarım nerde lan arkadaşım?" derlerdi.
Biz işimize bakalım, herşeye rağmen burası paylaşım açısından faydalı bir mekan.
İzah ettiğin şeye gelince..O şekli nasıl yaptığın, feather verdiğin, bevel uyguladığın önemli değil..Nasıl göründüğü öneli.Demek istediğim şekil geen kalsın öyle ama biraz flu hatları var, netleşirse daha iyi olur.Yapabiliyorsan vektörel dene..
Bu benim tavsiyem.Sonuçta karar senin.