Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

devlet üni .ye geçiş..

mosby

🌱Yeni Üye🌱
selam herkese
bi sorum var ... şudur ki: ben özel bi üniversitede grafik tasarım okuyorum..şimdi seneye öss ye girip, yetenek sınavıyla beraber bi devlet üniversitesini kazanırsam kayıt yaptırabilir miyim?? nasıl bi prosedürü var bu işin biliyor musunuz? bide mimar sinan'ın baraj puanını öğrenemedim biliyosanız yazarsanız sevinirim..=)

Benzer konular

a.g.s.l

👑Efsanevi Grafiker👑
mosby benim bildiğim kadarıyla m.s.g.s.ü baraj puanı 240 ile 300 arasında olması gerekiyordu ben böyle biliyorum şahsen üniversite bakımında devlt üniversitesine geçen çok arkadaşım var... bu mümkün.."sana hayatta başarılar dilerimmm..."

G-ART

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Derslerin çok iyiyse yatay geçiş yapabilirsin.

Eğer diyorsan öss ye girip yeteneğe tabi tutulcam o zaman öss 185 barajını geç, okuldan gelen puanda çok önemli.
Yetenek sınavında senden yüksek alanları öss puanı ile solluyabilirsin.

Öss'de barajı geçtikten sonra ve parasını verdikten sonra istediğin uni'de yetenek sınavına girebilirsin.

Ama sana tavsiyem derslerini iyi tutup yatay geçiş yapmak, Ön lisans okuyorsan Dikey geçiş sınavına girebilirsin. Dikey geçişle kazandığın zaman yatay geçişte olduğu gibi, yeteneğe tabi tutulmuyorsun.

Öss ile girceksen alabildiğin kadar yüksek puan al, Şuan eğer 1. sınıftaysan önümüzdeki sene gireceğin öss sınavında okuldan gelen puanın yarı yarıya kesintiye uğrar.
Eğer 2. veya 3. sınıftaysan okul puanında herhangi bir kesinti olmaz.