Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

digital manipulasyon nedir ? ve bir tanede örnek...

akifaytac

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Foto manipülasyon çalışması yapmadan önce, foto manipülasyon nedir bunun hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir.

Örneğin; bir modelin makyaj gibi düzenlemeler ile çekime hazırlanarak pozlanması kendince bir fotograf sanatıdır denebilir. Fakat bir insanı photoshop ile bambaşka bir biçime sokmak foto manipülasyon’dur. Kısaca foto manipülasyon, fotoğraflar üzerinde fotoğraf işleme programlarıyla yapılan her türlü değişikliktir. Diyebiliriz.

Birden çok fotoğrafı birleştirme yoluyla yapılabilindiği gibi sadece fotoğraf üzerinde yapılan deforme gibi efektlerle de uygulanabilen bir yöntemdir. Bu yöntemle fotoğrafları olduğundan bambaşka görünümlere çevirebiliriz.

Manipüle edeceğimiz fotoğraflarda dikkat etmemiz gereken, birbiri ile ışık, perspektif, çözünürlük gibi yönlerinin uyumudur. Fotoğrafların birbiri ile uyumu, başarılı bir manipülasyon çalışmasının oluşması açısından önemlidir.

bana ait bir çalışma ...mekan konyada kullanılmayan bir köy yolu...model kardeşim :) ekipman sony dsc s500...o an yanımda o vardı :)

ilk hali...
dsc01578oi7.jpg

son hali...
031jk9.jpg

Son düzenleme:

Benzer konular

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Aytaç güzel bir manipulasyon model kim tanırmıyım ? Bu fotoğrafa baktığımda eskiden arabanın önünde duran bir fotoğrafın vardı güzel bir manzara o aklıma geldi birden =)

akifaytac

🏅Acemi Tasarımcı🏅
model sertaç :)

harbiden gökhan sen öyle diyince nostalji geldi aklıma...

Erdem

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.erdemerciyas.com.tr
:D hehehe eywah eywahh... Abicim çok sağlam bir çalışma ortaçağ havası yansıtyıyor. Ellerinize sağlık

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Sertaç he :) :) Baya benziyor zaten ben sen diye tahmin etmiştim. Bende diyorum modeli biryerden tanıyorum ama =) Dediğim gibi güzel bir manipulasyon olmuş...

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çok başarılı, tebrik ediyorum. Emeğinize sağlık

rüvü*

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
süper olmuş hocam emeğine sağlık sıfırdan yapılan çalışmaları hep sevmişimdir başarılar..bu arada böyle bi paylaşım çok iyi oldu böyle paylaşımlar yapmak isteyenleride bilinçlendiriyor teşekkürler

Son düzenleme:

MONASTERY

👑Efsanevi Grafiker👑
teşekkürler hem güzel çalışma hemde güzel anlatım

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
başarılı bir çalışma başarılı bir anlatımj tebrik ederim hocam...

JASPER

🌱Yeni Üye🌱
tebrik ederim gayet başarılı bir çalışma olmuş...