Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dinamik site yapımı

atalantee

🌱Yeni Üye🌱
Bu tarz bir site yapabilmek için hangi prog bilmek gerekiyor acaba :smile:

irfanview41

🌱Yeni Üye🌱
Dinamik site yapabilmek için yazılım dili bilmeniz gereklidir. örnek : ( ASP,PHP,.NET vs)

erxomiger

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.akademihacamat.com
siteyi göremedim ama dinamik bir site için bence php ile başla hem çok hızlı hemde öğrenilmesi koladır

atalantee

🌱Yeni Üye🌱
kod yazmam gerektiği bende biliyorm kod yazmayı tam olarak nerdn öğreneceğim onu bilmyrm :). bu arada tşk ederim

ßy_folkonsa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
meb'in kendi sitesi ver meb kursiyernet diye arattırabilirsiniz google'a..
onun dışında daha birsürü site var birsürü anlatan kişi var birsürü video var ama bence bir yazılım dilini öğrenmek için örnekler üzerinde kurcalamalar yapmalısınız.şahsen benim kotam nedeniyle video izleme imkanım yoktu.. photoshop,dreamweaver,visual studio v.b programları kurcalayarak öğrendim. yazılım dillerinide hazır kodlar üzerinde oynamalar yaparak öğrendim.ilk başlarda kodları sadece alıp kendime göre düzenliyordum sonradan bu neden böyleymiş burada neden bu yazıyormuş bu ne işe yarıyormuş derken onlarıda çözdüm :D çözdüm derken 4-5 yıl oldu tabi :(

dinamik web siteleri için size önerim php yada asp. forumdur, kullanıcı paneli olan platformdur vb hazırlamayacaksanız phpden şaşmayın derim kolay gelsin.

caneralcilioglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eğer hiç bilgin yokken başlayıp birşeyler öğreneceğim diyorsan asp.net öneririm. .Net'de visual studio sayesinde bir çok işlemi sadece bir kaç tıklama ile halledebiliyorsun örneğin bir üyelik sistemini asp.net hazır yapılar ile 10dk yapabilecekken phpde daha uzun sürecektir. Ama günümüzde phpnin açık kaynak ve ücretsiz olması ve php bilenin asp.netten fazla olması nedeniyle öğrenilmesi daha kolaydır. Sana tavsiyem asp.net öğrenmendir ama ben ikisini de öğreneceğim diyorsan .netten başlama çünkü insan alıştığında phpde ki kod yapısına alışamıyor mesela ben gibi :)

Php de kodlarlar baştan başlayarak sona doğru devam eder satır satır çalıştırılır. Ama asp.nette event(olay) mantığı vardır. Yani sayfa derlenirken sadece page load olayını çalıştırılır ve açılırken olması gerekenler olur. Buton tıklayınca butonun click olayında çalışması gerekenler olur vs. Yani benim düşünceme göre asp.net öğrenmeni tavsiye ederim.