Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dip Kilit

biLgE10

🌱Yeni Üye🌱
Konuyu forumda aradığımda bazı başlıklar içerisinde bahsedilse bile nasıl yapıldığına dair bir bilgi bulamadım.
Genelde parfüm, kolonya ve benzeri ağır ürünlerin ambalajı için kullanılan "dip kilit" sistemi tam olarak nedir, nasıl uygulanır?
Tam olarak nasıl yapıldığını anlatıbilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Benzer konular

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Konuyu forumda aradığımda bazı başlıklar içerisinde bahsedilse bile nasıl yapıldığına dair bir bilgi bulamadım.
Genelde parfüm, kolonya ve benzeri ağır ürünlerin ambalajı için kullanılan "dip kilit" sistemi tam olarak nedir, nasıl uygulanır?
Tam olarak nasıl yapıldığını anlatıbilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Bu, kutunun bıçak şekli ile ilgili bir durum. Kutunun alt kısmında öyle bir bıçak şekli kullanılır ki yapıştırmaya gerek kalmadan bu kısımları birbirine geçirip bir nevi kilitleyerek kutuyu kapatma mantığı taşır.. Bıçak imal eden firmalarla iletişime geçebilirsiniz. Konuyla ilgili altta verdiğim bağlantı işinize yarayabilir...

hazır kutu bıçakları

biLgE10

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler
evet bende şekle bağlı olduğunu düşünmüştüm. Ama sadece şekil mi yoksa o şeklin belirli yerlerine tutkal da uygulanıyor mu?
Verdiğiniz linki daha evvel incelemiştim ama konuyu tam olarak bilmeyince eğer varsa ordaki tasarımlardan hangisi dip kilit onu anlayamadım.

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Elimden geldiğince bilgi dağarcığımdakileri sizinle paylaşayım.
Her ikiside duruma göre kullanılan bir kilit sistemidir. Yapıştırmasız dip kilit sistemi (amerikan kilit diye tabir edilir), kulakların iç içe geçirilmesi yöntemiyle manuel olarak yapılır ve işçiliği diğerine göre fazladır. Yapıştırma maikneleri icat olmadan önce bu kilit sistemi geliştirilmiştir. Kutu tabanı daha düz durduğu için zaman zaman bu sistem tercih edilir. Fakat kutu içerisine ağır ürünler girecekse açılma riski olduğundan tercih edilmez. Kutu özellikle taşıma mukavemeti yüksek olacaksa ve özelliklede otomatik dolum makinelerine girecekse dip yapıştırma tercih edilir. Basım ve kesim kalıbıyla kesim işlerinden sonra ayrıca yapıştırma makinesinden geçer ve gerekli yerlere tutkal sürülerek yapıştırılır. 3 nokta yapıştırmada denir ayrıca.

Aşağıda her iki kilit sistemine ait açık bıçak çizimi var.

rnekler.jpg

Manuel - Amerikan kilit sisteminin açık ve kiltilenmiş haline örnekler.

52151780.jpg

41368511.jpg

Yapıştırmalı kilit sistemine örnekler.
53833248.jpg

48832672.jpg

biLgE10

🌱Yeni Üye🌱
cevabınızı daha yeni okuyabildim. Gayet açık bir şekilde istenileni anlatan bir cevap olmuş. Çok işe yaradı, teşekkürler..

efe0202

🏅Acemi Tasarımcı🏅
soruyu görsellerle gayet net bişekilde açıklayışınızdan dolayı tebrik ederim. Gösterdiğiniz duyarlılık ve zaman konusunda ayrıca teşekkür ederiz.