Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dış mekanda boyanın uzun süre dayanması için hangi baskı kafasını tercih etmeliyim

cinici

🌱Yeni Üye🌱
Bana ve yeni makina alacaklara yardımcı olun.Yapılan iş dış mekanda uzun süre dayanması için hangi kafayı kullanmalıyım.Ayrıca Konica Minolta 14 pl kafa ile yapılan baskı kaçyıl dayanır.Boya hangisi tercih edilmeli.Lütfen kesin ve net bilgiler verin.Özellikle kullandığınız makinanın baskı kalitesi ve dayanım süresi hakkında bilgiverin.

acababunebababe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
olympos proton dijital baskı makinası,konika ve seiko kafalara göre % 50-55 daha ekonomiktir.

bu cümlede ne demek istediğinizi açabilir misiniz biraz, bir baskı makinesiyle bir baskı kafasını nasıl bir mantık içerisinde karşılaştırıyorsunuz ki? Dijital baskı işine pek vakıf değilsiniz sanırım.

sadece dış mekan baskı işi yapacaksanız en doğru tercih spectra nova kafalı makinelere yönelmeniz olacaktır. Bu kafayı kullanan pek çok makine mevcut piyasada. Bütçeniz yeterli ise Vutek çok iyi bir yatırım olur.

Konica Minolta'lar bence çok başarılı. Çok yüksek baskı kalitesi ve oldukça iyi bir baskı hızı alabilirsiniz. Dış mekandaki baskı ömrü spectra kadar uzun olmamakla beraber, Antep gibi güneşli bir bölgede bile asgari 2 sene dayanıyor.(Boyaya da bağlı tabi) Benim Konica ile ilgili şahsi kanaatim son derece olumlu olmakla beraber, forumda yazılanlardan anladığım kadarı ile olay biraz da makineye bağlı. Misal olarak benim Antep'te bu işi yapan eniştem Maxima isimli bir makine kullanıyor, optimum reklam dan aldı ve gayet memnun. Ama forumda Konica kafa konusundaki olumsuz görüşleri gördükçe, Konica kafayla üretilen iyi makine sayısının oldukça az olduğuna kanaat getiriyorum.

Kıssadan hisse, sadece dış mekan iş yapacaksanız Spectra kafalı makineleri araştırmanız daha yararlı olacaktır.

jockerred

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ngtasarim.com
Dış mekan baskı

Dış mekan baskıda baskının ömrünün kafayla pek ilgisi yoktur bu tamamen kullanılan boya kalitesiyle alakalı bir durumdur...Dijital baskı makinesi alsam arkadaşın dediği gibi VUTEK en iyisidir dolayısıyla en pahalısı hatta astronomik pahalısı desek yerinde olur ancak NUR marka belçika yapımı makinalarda oldukça kaliteli baskılar çıkartır özellikle NUR FRESCO serisi operatörü doğrultusunda VUTEK'i yakalar... Çin makinalarına gelirsek FLORA iyidir..Kafalar zaten hemen hemene standarttır dijital baskı Türkiyeye girdiğinden beri spectramı yoksa xaar mı daha iyi diye tartışıp durur sektördekiler herbirinin birbirinden üstün özellikleri vardır..

Santana80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Her zaman spectra iyidir. Zaten orta doğu ve iklim şartlarının sert olduğu yerlerde satılan makinalara bakarsanız %90'ı spectra nova kafalı makinalardır.

Pikolitrenin düşme olayına gelince pikolitre ne kadar düşerse boyanın dış mekanda kalıcılık oranı düşmektedir. Bence dış mekanda uzun süreli dayanıklılık istiyorsanız sınırınız en az 35 pikolitre olmalı.

cinici

🌱Yeni Üye🌱
dış mekan baskıda anladığım kadarıyla 40pl ve 80 pl boya püskürten makina tercih etmeliyim.Çokfazla güneş alan bölgelerde boya nekar kaliteli olursa olsun 40 pl altında boya atılarak yapılan baskılar mutlaka soluyor.benim izlenimlerim öyle.sizce doğrumu.ayrıca herkez ne kadar çok para okadar kalite diyor.çinden makinaları nekadar getirdiklerini herkes çok iyi tahmin ediyor.yüzde 300 karla makina almak mantıklımı.ayrıca makinanın ilk baskı anında kafaları açmak için yapılan pörşleme diye ifade edilen boşa boya akıtma olayında giden boyaya nasıl çare bulunacak.

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Baskı ve dış mekan konusunda tek parametre boya değil. Kullanılan malzemede çok önemli birde en önemli unsur makinaların ısıtıcıları ki özellikle arka ısıtıcı bu konuda gözardı edilemez. Malzeme arka ısıtıcıdan geçtiginde ısınıp yumuşar ve boya malzemenin derinliklerine kadar işler daha sonra ön ısıtıcıdan nemi alınıp fanlar ile şoklanıp boyanın malzemeye kemikleşmesi sağlanır. Bundada en önemli faktör malzemenin laminemi dökmemi olmasıdır. Lamine malzemede boya film gibi malzeme üzerine yapışır ve dış mekan dayanımı azdır.Dökme malzemede ise boya malzemenin içine kadar işler dış mekan dayanım oldukça yüksektir.
Bundan sonra ise kullanılan boyanın kalitesi ve kafaların pikolitresi devreye girer bir örnek vermek gerekirse bundan 10 sene önce baskısı yapılan NUR Fresco makinalardaki 72 dpi baskıları -Özellikle BEKO uzay- anadolunun farklı yerlerinde çok az bir solma ile görmek mümkünken süpersonik çözünürlüklere ulaşan seiko ve konika baskıları 6 ay ile 1 sene içerisinde solmaktadır.

Size tavsiyem dış mekanda dayanım istiyorsanız spectrada Nova ve skywalker kafalar orta derecede dayanım istiyorsanızda seiko 35 pl ve xaar lardır.

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Makina tavsiyeside istiyorsanız.

Vutek ,Gandhi, Infinity ve Flora makinaları öneririm. Özellikle Infinity'nin nova 256 sı ve Floranın skywalker'ı oldukça başarılı makinalar.

yıldızreklam

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.reklammalzemeleri.com
merhaba arakadaşım dış mekanda iyi bir iş istiyorsan ve dayanıklıda olsun dersen 80pl kafayı tercih etmende fayda var spectra bunun en iyisi. Boyada önemli tabi ama 80pl kafalardan geçen boyadaki pigment oranı ile daha küçük delikten geçem pigment oranı aynı değil haliyle pigmenti en yüksekm boya 80 pl den geçen boya buda direk dayanıklıkla alakalı bi durum tercihini ona göre yap. Dış mekan baskılar yapacaksan bunun çözümü 80pl kafa ve buna eygun en iyi boyalar.Şunu da düşün neden VUTEK,GANDİ.NUR.HP Gibi dünya develeri 80pl kafa kullanıyor? Hayırlı işler

acababunebababe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Dış mekan baskıda baskının ömrünün kafayla pek ilgisi yoktur bu tamamen kullanılan boya kalitesiyle alakalı bir durumdur...

yanlış bir tespit, öyle olsaydı litresi 250 € ya satılan roland eco-solmax mürekkebinin piyasanın en uzun ömürlü mürekkebi olması gerekirdi. Lakin laminesiz kullanımda dışmekan ömrü 6 ayı geçmez (o da soğuk memleketlerde)

Kafayla neden alakalıdır kafaların üzerindeki nozzle denen delikler küçüldükçe kullanılan boya inceltilir. baskı kalitesi artar, renk kalitesi artar ama dış mekan dayanıklılığı azalır.

Ha tabi şunu diyebiliriz, spectra nova kafayla yapılan baskının ömrü kullanılan boyaya göre değişebilir veya seiko boya için A firmasının sattığı boya B firmasının sattığı boyadan iyidir.

dış mekan baskıda anladığım kadarıyla 40pl ve 80 pl boya püskürten makina tercih etmeliyim.Çokfazla güneş alan bölgelerde boya nekar kaliteli olursa olsun 40 pl altında boya atılarak yapılan baskılar mutlaka soluyor.benim izlenimlerim öyle.sizce doğrumu.ayrıca herkez ne kadar çok para okadar kalite diyor.çinden makinaları nekadar getirdiklerini herkes çok iyi tahmin ediyor.yüzde 300 karla makina almak mantıklımı.

makine satıcısı değilsen kim neyi kaça getiriyor bilemezsin. Ben alıcı taraf olarak satıcın ettiği kara değil kendi ettiğim kara bakarım. Çin makinelerinin avrupa, amerika ve japonya yapımı makinelere göre çok daha ucuz olduğu yadsınamaz bir gerçek. Çok güneş alan bölgede de düşük pikolitre kafalrın iyi randıman verebildiğine ben vakıfım. En güzel çözüm şu olur senin için, düşşük pikolitre bir makine alacak olursan satıcıyla yapacağın sözleşmeye dışmekan baskı taahhüdünü de eklet, o zaman sen değil satıcı firma elini taşını altına koymuş olur.

Makina tavsiyeside istiyorsanız.

Vutek ,Gandhi, Infinity ve Flora makinaları öneririm. Özellikle Infinity'nin nova 256 sı ve Floranın skywalker'ı oldukça başarılı makinalar.

ben flora nın makinelerini geçen sene hollanda daki fespa fuarında görmüştüm. makinenin bütünü hakkında bir yorum yapamam ama xaar kafalı makinesinin baskılarını hiç beğenmemiştim. Diğer modellerine bakmak lazım belki de...

ÖDÜLREKLAM45

🌱Yeni Üye🌱
Kardeeş bilmiyorum ne derece ilgilenip bu konuları araştırdın ama tavsiyemdir size bilmediğin bir makina için yorum yapman doğru değil kanımca ben seiko 320 kullanıyorum.
Gayette memnunum ha şunuda belirteyim eğer boya konusunda iyi seçim yapıldığında seikolar hiçte yabana atılacak bir makina değildir hız dersen hız baskı kalitesi dersen artılarındandır amaa dayanıklılık ayrı bir olay nedenmi eğer boya seçimin iyiyse 4 yıl rahatlıkla dayanabiliyor