Dış mekan baskıda baskının ömrünün kafayla pek ilgisi yoktur bu tamamen kullanılan boya kalitesiyle alakalı bir durumdur...
yanlış bir tespit, öyle olsaydı litresi 250 € ya satılan roland eco-solmax mürekkebinin piyasanın en uzun ömürlü mürekkebi olması gerekirdi. Lakin laminesiz kullanımda dışmekan ömrü 6 ayı geçmez (o da soğuk memleketlerde)
Kafayla neden alakalıdır kafaların üzerindeki nozzle denen delikler küçüldükçe kullanılan boya inceltilir. baskı kalitesi artar, renk kalitesi artar ama dış mekan dayanıklılığı azalır.
Ha tabi şunu diyebiliriz, spectra nova kafayla yapılan baskının ömrü kullanılan boyaya göre değişebilir veya seiko boya için A firmasının sattığı boya B firmasının sattığı boyadan iyidir.
dış mekan baskıda anladığım kadarıyla 40pl ve 80 pl boya püskürten makina tercih etmeliyim.Çokfazla güneş alan bölgelerde boya nekar kaliteli olursa olsun 40 pl altında boya atılarak yapılan baskılar mutlaka soluyor.benim izlenimlerim öyle.sizce doğrumu.ayrıca herkez ne kadar çok para okadar kalite diyor.çinden makinaları nekadar getirdiklerini herkes çok iyi tahmin ediyor.yüzde 300 karla makina almak mantıklımı.
makine satıcısı değilsen kim neyi kaça getiriyor bilemezsin. Ben alıcı taraf olarak satıcın ettiği kara değil kendi ettiğim kara bakarım. Çin makinelerinin avrupa, amerika ve japonya yapımı makinelere göre çok daha ucuz olduğu yadsınamaz bir gerçek. Çok güneş alan bölgede de düşük pikolitre kafalrın iyi randıman verebildiğine ben vakıfım. En güzel çözüm şu olur senin için, düşşük pikolitre bir makine alacak olursan satıcıyla yapacağın sözleşmeye dışmekan baskı taahhüdünü de eklet, o zaman sen değil satıcı firma elini taşını altına koymuş olur.
Makina tavsiyeside istiyorsanız.
Vutek ,Gandhi, Infinity ve Flora makinaları öneririm. Özellikle Infinity'nin nova 256 sı ve Floranın skywalker'ı oldukça başarılı makinalar.
ben flora nın makinelerini geçen sene hollanda daki fespa fuarında görmüştüm. makinenin bütünü hakkında bir yorum yapamam ama xaar kafalı makinesinin baskılarını hiç beğenmemiştim. Diğer modellerine bakmak lazım belki de...