Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dişçiden

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
daha önce gördüğüm bi sahneydi.. ben dişçiye çevirdim.. v-ray iç mekan denemesi.. şimdilik eksiği çok ama zamanla düzelecek inşallah..

3dmax 2008 - vray - photoshop

discide22.jpg

muratdirim

🌱Yeni Üye🌱
o sandalyeler de tanıdık geldi :) eğitselini hazırlamıştınız.. 2 akşamdır yapıcam diye bi hal oldum zaten... zor değil de ben yeniyim o açıdan...

bunun dışında fayanslar çok yansıma yapmış ve pencereden gelen ışık şiddeti abartılı değil mi sizcede..

vray e geçince daha mı iyi oldu?

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla imkan olsaydı sandalyeleri modellemeyi video ile gösterirdim, öyle daha iyi olurdu fakat olmadı.. resimle idare etmek zorunda kaldık.. takıldığınız yerleri konu altına yazarsanız birlikte çözmeye çalışırız sorunları..

fayanslar konusunda haklısınız.. aslında düz duvar yapacaktım ama hangi akla hizmet edip fayansa çevirdim bilmiyorum.. dışarıdan gelen ışığa gelince bu şekilde benim daha çok hoşuma gittiğinden ışığı abarttım.. max çıktısında ışık bu kadar yoğun değildi.. photoshopta arttırdım..

vray e geçmek demeyelim, biraz da vray hakkında bilgi edinmek diyelim biz buna.. sonuçta hepimiz çizgilerle iç içe çalışıyoruz.. biraz o programdan, biraz bu programdan kafamızda yer etsin ki günün birinde karşımıza çıkarsa hönk diye bakmayalım.. :)

baterist83

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışma güzel olmuş arizek ellerine sağlık. ilerde çok daha iyi projelere imza atıcağına kesimnlikle inanıyorum. lakin düzeltmen gereken ve seni hızlandıracak bir kaç ipucu, ışıklar çalışmanın ana kaynağıdır, .ok iyi bir modeli rezilde gösterebilir, çok kötü bir modeli çok iyide gösterebilir. sadece hayal et ve incele. ben sana çalışman üzerinden örnek vereyim. dışardan gelen ışığın şiddetine göre gündüz vakti ve yoğun güneş ışıklarının olduğu bir sahne, ama içerdeki ışık düzeyi tam tersine sanki dışarda yağmurlu bir hava varmış gibi. bir tezatlık var. ve unutma soft ışıklar her zaman işindeki hataları daha çabuk göz önüne çıkarır. o yüzden profesyonel olana kadar ya daha karanlık yada daha aydınlık ışılar kullanmanı tavisye ederim... tekrardan ellerine sağlık:)

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
yorum ve öneriniz için çok teşekkürler..

aslında gerçekçiliği yakalamak için dışarıdan bir v-ray sun vermek gerekirdi ama kullanmayı bilmediğimden vray light koydum..

o da böyle beyaz bi görüntü verince benim de hosuma gittiğinden photoshop'ta biraz daha abarttım..

ileride programa hakim olduğumda daha gerçekçi işler çıkarmaya çalışıcam elbette..