Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dosya Boyutu küçük fakat Çözünürlük net nasıl yapılır?

nihatcmc

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar,

baskı öncesi dosyayı göndermek istiyorum ama dosya boyutu çok büyük oluyor her zaman.

Fakat bana dışarıdan gelen bazı dosyalar oluyor boyutu küçük, fakat çözünürlük gayet net.

Bunun bir yöntemi varmıdır?

Foruma da baktım ama göremedim...

Teşekkürler...

Benzer konular

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Hangi prog kullanıyorsunuz ?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
illustrator , InDesign vs Görselleri embed yapmayın
ve kayderken Compatibility bölümünden en yükseyini seçin

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Photoshop için pdf yapmadan önce Fllatten ımage yapın sonra pdf yapın ve Compatibility bölümünü Acrobat 9/10 yapıp kaydedin

pain_decide

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
photoshopta açık layer bırakmayın. flatten image yapın.

ebat aynı kalıp image size den dpi 300 geçirmeyin.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlardan harici bir yorumda ben bulunayım. Baskı sektörü için en uygun programlar vektörel tabanlı olanlardır. Yani çalışmalarda yazı, çizim vs. vektörel olduğunda çok küçük bir dosya boyutu elde edilir. Tasarıma görsel katacaksanız Convert to bitmaps tan 342 dpi olarak convert yapın. Eğer görseller decope olmuş ve renkli bir zemine geliyorsa yine convert yaparken alttaki transparance kutusunu işaretleyip convert yapın. Bu görsellerin dosyada fazla yer kaplamasını önleyecek, zeminler görsel olmadığı için net olacak, yazılar yine vektörel convertlendiği için kırıklık olmayacaktır. Ben şahsen Photoshop'ta yapılan bir tasarımın en azından yazılarının vektörel programda eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki özel bir dolgu veya balonlama yapılmadığı sürece.