Sanırım sitemize açtığın ilk konu bu:
Aslında bu tarz başlıklara izin vermiyoruz, öncelikle başlığını değiştiriyorum.
İlk eleştirim yan tarafta yazmış olduğun "Design By" ibaresine, yabancı dilim fransızca olduğu için bu ibarenin ne anlama geldiğini hala bilmem. Birde ne kadar kötü tasarımcı varsa çalışmalarının yanına bu ibareyi koyarlar. Yani kardeşim bu ibare seni tasarımcı sınıfına sokmaz. Bence boş ve gereksiz bir şey.
İlk defa logo tasarladığını söylüyorsun, bunu defalarca tekrar ettim ve bir daha söyleyeceğim. Logo tasarımı grafik tasarım ürünlerinin, en zor ve kapsamlı işidir, mümkün olan tüm enerjini ve birikimini logo tasarımına ayırmazsan çuvallarsın. Logo özgün olmalıdır özgün bir çalışmayıda dekoratif fontları kullanarak çıkaramazsın. Birde bu işin ne kadarı benim, düşüncesini kendince sorgulamalısın, örneğin yaptığın çalışmada senin katkın, herhangi birininin yaptığı fontu birbirine yapıştırmak ve D harfinin içini boşaltmaktan ibaret. Ne kadarı bana ait fikrini dürüst olarak sorgulamazsan, hep gözün başkalarında olacak mutlaka birilerinin yaptığı birşeylerden yararlanmak isteyeceksin. Buda özgün ve özgür bir tasarımcı olmanı engelleyecektir. Yani birinci kural özgün olsun benim olsun. Şunuda kesin bir açıklıkla dile getirelimde herhangi bir soru işareti kalmasın aklımızda. Diyeceksinki hocam hazır font kullanmayacakmıyız? Kullanılacak elbette ama, ana kalıptaki payın (çalışmandaki) asla fontu tasarlayan sanatçının katkısından aşağıya kalmayacak, çalışmanın bütünsel tipografik yapısında radikal değişiklikler kesinlikle olacak. Yoksa hazır fontu al birini aşağı, öbürünü yukarı, çek uzat al sana logo gibi temelinde tasarım zekası olmayan işler yaparsan kendi kişisel gelişimine ihanet edersin. Kendi logosunu üstte tanımladığım şekilde yapan, daha sonrada grafik tasarımcı olduklarını iddia edipte, insanlara grafik tasarım hizmeti vermeye çalışan bir takım ajansımsı kuruluşlara dönüşmemek için, birikime ve sanata önem vermeni öneriyorum, önünde çok uzun yol var.