dedimya kişiye anlatı onemlidir size bişey anlatmamış olabilir ama bi başkasına bi cok sey anlatır bu arada bi tuketici olarakta ışıktan falan da iyi anlıyorsunuz sanırım
Reklamcılıkta kişiye anlatı değil kitleye anlatı önemlidir, bir başkasına çok şey anlatır mantığıyla yapılan çalışma tahminlere dayalı olur ve başarısız olur, "birçoğuna birşeyler anlatmalı" düşüncesiyle çalışmak lazım...
Ben grafiker değilim, tüketiciyim derken öyle farzet demek istedim, yani ilk bakışta Beko reklamı sandım, sonra büyüteci görünce elbette birşeyleri incelediğini anladım ama niye inceliyor, sonucunda ne oluyor soruları geliyor insanın aklına... ve alttaki design yazısını görene kadar bunu tasarımcılıkla bağdaştıramadım, hem slogan olmayacak, hem İngilizce bileceğim ki design kelimesinin tasarım olduğunu ve burada tasarımcıların dünyayı incelediğini, sizin de dünyayı inceledikten sonra tasarım yapan bir firma olduğunuzu anlayacağım öyle mi... Bence tüketiciye çok fazla görev yüklüyorsunuz...
bence gayet hoş, unutmayalımki bazen bakışların tüm sözlerden etkili olduğu gerçektir, bir görsel afiş olabilmiş ise, bu aslında onun üzerindeki açıklayıcı yazılardan değil, konuşabildiğindendir.
özkan derki; sadece, yermek için yargılamaya vakit yok. Eğlencemize bakalım.
arty:
Arkadaşım amacım polemik yaratmak değil ama sana da birşeyler söylemeden geçemeyeceğim çünkü beni "yargılamak" ile itham ediyorsun... Yazdıklarından birşey anlamadım, "bakışlar tüm sözlerden etkili" iyi de burada bakış mı var, dünya var, büyüteç var
dünya bana bakınca birşeyler mi anlatıyor ki yazıya ihtiyaç olmasın... "yermek için yargılamaya vakit yok" ben eseri yererim eseri yargılarım kişileri değil... burada yayınlanan her eser yergiye ve yargıya açıktır...
Son olarak Sirofangels der ki; sanki ozanım
Eğlencemize mi bakalım
O zaman seni Graficafe bölümüne alalım çünkü burada eğlence yok...
saygılarımla