Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

elde kutu harf yapımı

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba

cnc yada lazer makinası kullanmadan elde kutu harf yapılırmı?

tşk ler

Benzer konular

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
merhaba

cnc yada lazer makinası kullanmadan elde kutu harf yapılırmı?

tşk ler

neden yapılmasın 25 senedir bu işi yapan bir olarak çok yaptım bir degupaj testere bir fırın yada ısı tabancası bir planya testere ile ve işide biliyorsan çok rahat yaparsın ama anladığım kadarı ile bu işi bilmiyorsun onun için ilk önce bir sene bu işi yapan birinden ders al derim yoksa zarar edersin

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tşk ler fırça ustasıyım kutu harf yapmak istiyorum

skarakose

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.tabelamerkezi.com
tşk ler fırça ustasıyım kutu harf yapmak istiyorum

yalnış anlamazsanız kutu harf boş. neden mi ? çalışmayı hazırla 10 dakikada cnc de kes kalınlıkları içinde iki eğ bir bük lehimle iş tamam çok fazla ustalık kalmıyor böyle olunca da herkes yapıyor. Dolayısı ile fiyat bazında bi kazanç kalmıyor. Artık nerdeyse her tabelacı kutu harf yapıyor.

peacemaker

🌱Yeni Üye🌱
graphicturk doğru söylemiş, yıllarca bu iş dekupaj testere ile yapıldı. kendi lazeriniz yoksa lazer kesim hizmeti veren firmalarda kestirebilirsiniz, malzemeyi onlar temin ederse fiyat artar doğal olarak.

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben fırça ustasıyım kesmekten biçmekten pek anlamıyorum amam benim hanım yurtdısından geldiği için bu makinaları iyi biliyor.eger ben tahtanın üzerine harfi çizersem dekupaj testere ve mtkapla kesebilecegini söyledi.Olacak heralde bu iş.ama hangi ahşabı kullanayım acaba?hangi tahtayı seçmeliyim?ahşap kutu harf yaptıgımda açıkhavada dayanıklı olurmu acaba?çok tesekkürler arkadaslar

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
ben fırça ustasıyım kesmekten biçmekten pek anlamıyorum amam benim hanım yurtdısından geldiği için bu makinaları iyi biliyor.eger ben tahtanın üzerine harfi çizersem dekupaj testere ve mtkapla kesebilecegini söyledi.Olacak heralde bu iş.ama hangi ahşabı kullanayım acaba?hangi tahtayı seçmeliyim?ahşap kutu harf yaptıgımda açıkhavada dayanıklı olurmu acaba?çok tesekkürler arkadaslar

güzelce verniklersen güzel olur ve sağlıklı olur hangi ahşabı kullanacağına gelince sunta veya geçmeli tahta kullanabilirsin ama dediğim gibi ilk önce çok alıştırma yapman gerekir özellikle yuvarlak harflerde

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çam daha iyi olmazmı ahşap tabelalları çamdan yapıyorlar

peacemaker

🌱Yeni Üye🌱
Kavak olmasında... :) Kutu harften bahsettiğinizde benim ilk aklıma gelen pirinç veya paslanmaz çelik olmuştu. Bu arada sert strafordan da kutu harf yapıldığını belirtmek isterim. Fakat starforun lazere nasıl tepki vereceğini bilemiyorum. Çünkü lazer ışını mercekten çıktıktan bir süre sonra yayılmaya başlıyor, dolayısıyla kesilen malzemenin kalınlığı arttıkça kesimde bir konikleşme başgösteriyor, ayrıca eriyebilir de... İyi araştırmak lazım. Strafor, tel rezistans ile elde kesilebilir sanırım.

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
nikelaja ne dersiniz?kenarları makasla tamam ama A nın O nun ortası nasıl kesilir acaba elde?

skarakose

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.tabelamerkezi.com
Alıntı :
Kavak olmasında... Kutu harften bahsettiğinizde benim ilk aklıma gelen pirinç veya paslanmaz çelik olmuştu. Bu arada sert strafordan da kutu harf yapıldığını belirtmek isterim. Fakat starforun lazere nasıl tepki vereceğini bilemiyorum. Çünkü lazer ışını mercekten çıktıktan bir süre sonra yayılmaya başlıyor, dolayısıyla kesilen malzemenin kalınlığı arttıkça kesimde bir konikleşme başgösteriyor, ayrıca eriyebilir de... İyi araştırmak lazım. Strafor, tel rezistans ile elde kesilebilir sanırım.

evet lazer ile kesmek mantıklı değil.
Rezistans teli ile hem çok düşük maliyete hemde hassas kesilebiliyor. Konikleşmede olmuyor.

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet ilk deneme başarılı ahşaptan bir A harfi kestim güzel oldu.peki fiyatlandırma nasıl oluyor.mesela ahşaptan 10 santim yüksekliğinde MOBİLYA yazısının montaj dahil ve montaj harici fiyatı nasıl olur?aşagı yukarı

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
toplam 150-200 lira arası yani oke

Son düzenleme:

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam ahşap deneme basarılı.şimdi sırada plexiglass ve polikarbon kutu harfte.aynı sekilde plaxsiyi dekopaj testeryle yanları kesip,matkapla A O P nin ortasını alıp yapıcam.şimdi 3 soru

1 - yuvarlak harflein kalınlığını yaprken ısı tabancasıyla ısıtarak yavas yavasmı bükücem?sobada falanda olurmu?ısı tabancası bunun içinmi kullanılır
2-kalınlıgı harfe nasıl yapıstırıcam?
3-plexsiyi düz kesmek için bir alet vardı uzun sıcak tel gibi bişey bunun adı neydi

Son düzenleme:

ozgurnigdeli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaslar plexisiyi dekopaj testereyle kesemedim kırılıyor agaç bıçagı takılı o yüzdenmi acaba daha ince bıcakmı almalıyım?

skarakose

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.tabelamerkezi.com
arkadaslar plexisiyi dekopaj testereyle kesemedim kırılıyor agaç bıçagı takılı o yüzdenmi acaba daha ince bıcakmı almalıyım?

bosch t101a sizin işinizi görebilir teknik detayları aşağıdadır.

Ürünün Markası/Modeli Markası Bilgi Bosch Bilgi
Modeli Bilgi T 101 A Bilgi

Dekupaj Testereler Bıçaklarının Genel Özellikleri Opsiyonel işaret Bilgi Special for Acrylic Bilgi
İşlelenebilir Malzeme Bilgi Pleksiglas 2-20 mm Bilgi
Malzeme Bilgi HSS Bilgi
Diş Tipi Bilgi Serbest açılı ve diş taşlamalı Bilgi
Diş Kısım Uzunluğu Bilgi 74 mm Bilgi
Diş Taksimatı Bilgi 2 mm